Kezdőlap Film- és színházművészet A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik

A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik

168
0

Július 30 és augusztus 20 között a Centrál Színház két Molnár Ferenc darabbal várja a közönséget a Szigligeti Várudvarba. Július 30-tól augusztus 4-ig, esténként 21 órától a Delila lesz műsoron, Balsai Móni, Magyar Attila, Stohl András és Trokán Nóra főszereplésével.

 

 

Július 30 és augusztus 20 között a Centrál Színház két Molnár Ferenc darabbal várja a közönséget a Szigligeti Várudvarba.
Július 30-tól augusztus 4-ig, esténként 21 órától a Delila lesz műsoron, Balsai Móni, Magyar Attila, Stohl András és Trokán Nóra főszereplésével

 

 

 

Augusztus 13 és 20 között pedig Molnár Ferenc talán leghíresebb, de biztosan legszemélyesebb darabja, a Játék a kastélyban érkezik a Szigliget Várudvarba Alföldi Róbert, Balla Eszter, László Zsolt, Puskás Samu és Schmied Zoltán főszereplésével, Puskás Tamás rendezésében.

 

Delila

Július 30-ától augusztus 4-éig esténként 21 órától a Centrál Színház Delila című előadása lesz műsoron a Szigligeti Várudvar színpadán.

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

 

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“Kortyolj belénk!”

 

Minden sikeres férfi mögött egy nő áll

 

A nő mögött pedig a férfi felesége

Igaz ez Virág úrra is, a vidéki csárda tulajdonosára, aki – miután nagy összeget nyert a lottón – felkelti Ilonka, a cukrászlány érdeklődését.

 

Női rafinéria

Így felesége, a bájos Marianne, a démoni Delilához hasonlóan kénytelen cselekedni, bevetve a női rafinéria teljes arzenálját, hogy megmentse házasságát.

 

Utolsó

A Delila Molnár Ferenc háború előtti utolsó vígszínházi bemutatója volt.

 

Dimash is énekli: “A szeretet hangja elpusztíthatatlan”

Darvas Lili

Akkor Mariannét Molnár harmadik felesége, a nála 24 évvel fiatalabb Darvas Lili alakította.

 

Balsai, Somlay, Stohl

Ma a kifinomult játékú Balsai Móni, akkor Virág urat Somlay Artúr, ma a sokoldalú Stohl András.

 

Csábító pincérlány

A csábító pincérlány Muráti Lili volt, ma Trokán Nóra játsza.

 

A csapos

A csapos szerepében Mály Gerő tette szállóigévé a: “ bocsánat, hogy a csapos beleszól” mondatot, ma Magyar Attila remekel  a szerepben.

Kajak-kenu – Egy arany, négy ezüst és egy bronz szombaton

A mamlasz vólegény

A mamlasz vőlegény szerepét, melyet ma Ódor Kristóf formál, akkor kezdő színészként Básti Lajos alakította.

 

A NŐ ünneplése

„Nagyon sok Molnár Ferencet játszottam már és az mindig ajándék. Csodálatos írónak tartom és nagyon szeretem, hogy érzelemdús emberi történeteket ír, sok humorral. A Delila igazi női darab, a NŐT ünnepli, miközben a férfiaknak is izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy kicsit belelássanak a női lélekbe.” – nyilatkozta Balsai Móni.

 

Hat előadás

Az előadás a következő évadban már nem lesz a Centrál műsorán, úgyhogy érdemes a remek alakításokat még utojára itt Szigligeten, a hat előadás egyikén megnézni!

 

Fogatversenyek, csikósbemutatók az 56. Hortobágyi Lovasnapokon

Játék a kastélyban

Augusztus 13 és 20 között Szigligeten lesz látható Molnár Ferenc egyik leghíresebb, de biztosan legsikeresebb darabja, a Játék a kastélyban Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Puskás Samu és Schmied Zoltán főszereplésével.

 

In flagranti

Mit tehet egy színműíró, ha fiatal zeneszerző barátjával együtt in flagranti kapja annak menyasszonyát?

 

Cikkajánló – 4S Street és Dorogi koncert – Nekünk és a bornak meséltek a gyergyóiak, de néhány fényes gomb is befigyelt az Aréna Gardenben

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

A bizonyossal szembeszállni

A bizonyossal kell szembeszállnia, a fikcióhoz kell alakítania a valóságot. Komoly kihívás ez Turai úrnak, a híres drámaírónak is, aki bravúros megoldással és sziporkázó humorral menti meg a fiatalok jegyességét.

 

www.kultkocsma.hu

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

“… egy szebb valóság …”

„Molnár Ferenc színházi pályája csúcsán, 48 évesen, már világhírű szerzőként írta ezt a darabot, mely vallomás a színház hatalmáról. Banálisnak tűnhet ez az édes játék, azonban túlzás nélkül állítom, hogy a darab finoman csiszolt gyémánt. Arról mesél, hogy a színház ugyan nem tudja megváltoztatni az életünket de képes elhitetni velünk egy szebb valóságot.” – vallja az előadás rendezője, Puskás Tamás.

 

Carson: “Mindegyikőnknek van bőröndje…” – belenéztünk a Carson Comáéba, de Hegedűs Józsiéba is

Aki a szigligeti előadásokra vált jegyet, még a budapesti bemutató előtt tekintheti meg a fergeteges sikerűnek igérkező előadást.

 

Tamás Dorka

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét