Kezdőlap Film- és színházművészet Elkezdődtek Az Ezeregy éjszaka world musical próbái Szegeden

Elkezdődtek Az Ezeregy éjszaka world musical próbái Szegeden

191
0

Elkezdődtek Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljének próbái kedden. Az Ezeregy éjszakát július 5-től, hat estén láthatja a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége.

 

 A közönség kevesebb, mint két hét múlva ismét ősbemutatója helyszínén láthatja a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezését.
Visszatért Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének csapata Szegedre/Fotó: https://www.szegedamindenem.hu/

Legsikeresebb saját produkció

    Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója elmondta, Az Ezeregy éjszaka a fesztivál történetének legsikeresebb saját produkciója.

 

Tavaly 24 ezren látták

A world musicalt a tavalyi hat teltházas előadáson 24 ezren látták, és az idei jegyek több mint 95 százaléka gazdára talált már.

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“Kortyolj belénk!”

 

Kortárs magyar ősbemutató

A darabot tavaly kortárs magyar ősbemutatókén állította színpadra a fesztivál országosan elismert színészekkel, táncosokkal és a szegedi színház társulatának tagjaival – közölte az igazgató.

 

Szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

István, a király

Magyarország legrégebbi és legnagyobb szabadtéri színházi fesztiváljának idén augusztus 20-án az István, a király előadásával végetérő évadára már több mint 75 ezren váltottak jegyet – tudatta a szakember.

 

Határon túlról

A felmérések szerint a nézők kétharmada az ország más részéről vagy a határon túlról érkezik Szegedre.

 

Csaknem kétezeréves 

A musical a csaknem kétezer éves történetfolyam legizgalmasabb arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből építkezik.

 

Dimash a Szeretet Égboltja alá vezet Téged és az Emberiséget

Sahriár király szerelmi bánata

Kerettörténetében Sahriár király szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik a rabnő Seherezádét, aki – hogy életét mentse – példázatos történetbe kezd.

 

Mesés kelet 

Ebben megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a naiv királyfi, Jázmin, a meseszép hercegnő, Ali, az agyafúrt tolvaj, a gonosz Dzsáfár és természetesen a nagydumás Dzsinn.

 

Az év vígjátéka Patrick Duffyval és Scherer Péterrel

Popos és világzenei elemek

A musical zenéjét egyaránt jellemzik a fülbemászó, popos dallamok és a világzenei elemek.

 

Komoly rajongótábor

Juronics Tamás rendező bízik benne, a darab nagyon sok előadást fog megélni. Erre enged következtetni, hogy a produkciónak már komoly rajongótábora alakult ki.

 

Madarász “Madár” János

A nézői visszajelzések kiemelik az előadás látványvilágát. Ezzel a koreográfia és a táncosok mellett a díszleteket és jelmezeket tervező Bujdosó Nóra, valamint a fényeket és animációkat készítő Madarász “Madár” János munkáját dicsérve.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Mesék 

A táncművész, koreográfus úgy fogalmazott, szeret mesékkel dolgozni, legutóbbi munkája, a Fekete hattyú története is alapvetően egy mesén alapul.

 

 

Üzenet

Az Ezeregy éjszaka is olyan mint egy jó mese, a gyerekek és a felnőttek is saját szintjükön találják meg benne a nekik szóló üzenetet.

www.kultkocsma.hu

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

Igazság

Legfőbb tanulsága még is az, hogy a dolgok mélyére kell néznünk a szívünkkel, akkor láthatjuk meg az igazságot – mondta.

MTI/Szegedi Szabadtéri Játékok

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét