Kezdőlap Film- és színházművészet Ingyenes zenei programok a június 12-én kezdődő MOZ.GO-n

Ingyenes zenei programok a június 12-én kezdődő MOZ.GO-n

166
0

Ingyenes zenei programok a népzenétől a jazzen át a house-ig a június 12-én kezdődő MOZ.GO-n. A Budapest Bár, a Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós, Koszika és megannyi DJ várja a közönséget.

 

Ingyenes zenei programok a népzenétől a jazzen át a house-ig a június 12-én kezdődő MOZ.GO-n.
Különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek

 

Közel 100 magyar film

Június 12-én kezdődik és négy napon át tart a MOZ.GO. Közel 100 magyar filmet láthat majd a közönség, de számtalan ingyenes koncertet és zenei programot is kínál a Magyar Mozgókép Fesztivál.

 

 

Adrenalindús szabadidős program Pécs belvárosában

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“Kortyolj belénk!”

 

 

#kultkocsma #Beni #Visó #Edu #Facebook #Instagram #YouTube #Foryou #friend #man #woman #tévé #amazing #June11 #Monday #Today #szabadidő #program #zene #movie #freetime #music #MagyarMozgóképFesztivál #Veszprém

 

A keverőpult mögött

Többek között lesz Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós és Koszika koncert, valamint a legkülönbözőbb stílusú DJ-k állnak majd a keverőpult mögé.

 

Friss francia rom-kom a nyári hőségre

 

Három város

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében három város, Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi várja majd a filmbarátokat a hazai filmek legnagyobb ünnepén.

 

Carson: “Mindegyikőnknek van bőröndje…” – belenéztünk a Carson Comáéba, de Hegedűs Józsiéba is

 

Dj Elf

Június 12-én 22 órakor a veszprémi FOTONban Dj Elf gondoskodik a jó hangulatról. Eklektikus szettjeiben előkerül a hip-hop, a disco és egyéb elektronikus zenei műfajok is. Lépett már fel Oliver Heldensszel, a Kraak&Smaakkal, a Stereo Mc’sszel, de Iggy Pop előtt is melegítette már be a terepet.

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Betiltott film

Június 13-án 21 órakor szintén a FOTONban egy igazi kuriózum várja a nézőket: Sugár Pál és Lázár Lajos 1929-ben készített, erotikus jelenetei miatt sokáig betiltott filmje, a Rabmadár pereg majd, élő zenei kísérettel.

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

 

Bűnügyi melodráma

A mai napig nagyon modern, izgalmas bűnügyi melodrámában Anna, a női börtön rabja. Egyetlen éjszakára elhagyhatja a fogságot, és felkeresi a férfit, aki szerelmük hajnalán bűnbe sodorta, hogy számonkérje a cserbenhagyását. A filmben egy pillanatra feltűnik Szabó Lőrinc költő is.

 

Múzeumok éjszakája – Székesfehérvár és Esztergom

 

Sam Starion

Ugyanott 23 órakor két filmes kötődésű DJ, Sam Starion & El Bublo együtt állnak a lemezek mögé. Sam Starion az elmúlt 15 évben a régi Instant-tól kezdve a Bánki-tó és Sziget Fesztiválon át egészen a soproni Pub Fiction klubbig számos helyen megfordult.

 

 

El Bublo

El Bublo (Day4Night) pedig olyan nevekkel játszott már együtt, mint Avicii, Julian Jeweil, Joe Maker. Filmes pályafutása miatt 2020-ban állt újra DJ pult mögé. Zenei stílusa a house különböző árnyalatai a deep house-tól kezdve egészen a progresszívabb változatokig.

 

Szeged – 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok

Koszika-duó

Június 14-én 17:30-kor a Koszika-duó ad koncertet a FOTONban. Az ő világuk a magyar, a román és a cigány zenében gyökerezik.

Erdélyi mesék

Az Erdélyi mesék című koncerten multikulturális hazájuk gazdag zenei szövevényét bátran ötvözik a neo soul, a reggae és a bossa nova műfajával.

Dimash leads you and Humanity under the Sky of Love

 

1968 – Egy szerelem rekonstrukciója

Aznap este 20.30-kor Nagy Anikó Mária és Lukácsy György Az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című műfajt teremtő alkotása lesz látható ugyanott.

Koszika koncertje

A vetítés után a film betétdalainak énekese, Koszika jazzénekesként ad koncertet.

DJ Szabó Simon

Őt 23 órakor a közismert színész és rendező, DJ Szabó Simon követi.

 

 

Cseh Tamás élettörténete

Június 14-én 17 órakor Veszprémben a Filmio Fröccsteraszon az Óváros téren Vecsei H. Miklós Cseh Tamás élettörténetét meséli el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, a születésétől a haláláig, több mint 20 dal kíséretében.

 

 

Kaláka és Budapest Bár

Aznap 19 órakor pedig az 55 éves Kaláka lép fel ugyanott. (Aki megnézi a Hangvillában a róluk szóló dokumentumfilm premierjét, kényelmesen átér a koncertre.) Őket követi a színpadon 21:30-kor a Budapest Bár.

 

XXI. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion

 

Szirtes Edina Mókus

Június 15-én 18 órakor a FOTONban Szirtes Edina Mókus ad koncertet, aki saját zenei műfaját „öröm, izgalom, kíváncsiság, határtalanság és szabadságként” határozza meg.

 

Beniamino Gigli és BABÓKÁM MEGIDÉZÉSE

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Tejszínhab.

Aznap 19 órakor a Tejszínhab.zenekart ismerheti meg a közönség. Az öttagú formáció tagjai közül négyen a Színművészeti Intézet hallgatói, Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila tanítványai, míg egyikük a Zeneakadémiára jár.

Modern hangon

Örök érvényű szövegeket (Arany János, Petőfi Sándor, William Shakespeare, Georg Büchner) a konvenciók megkerülésével, modern hangon szólaltassanak meg.

Június 05-én kezdődik az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál

A magyar film hőskora

Szombaton 21 órakor a 1920-as, ’30-as, ’40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a Hot Jazz Band A magyar film hőskora címmel ad koncertet.

DJ titzkrisztián

Utána pedig 23 órakor DJ titzkrisztián kizárólag vinyl (bakelit) lemezekről játssza a szettjeit. A MOZ.GO-ra filmekből többé-kevésbé ismert dallamokkal készül.

 

Filmes afterparty

Vele párhuzamosan a FOTONban DJ LVL és Infraghandi tart filmes afterparty-t az eklektika jegyében.

 

Kisvárda – 36. Magyar Színházak Nemzetközi Fesztiválja

A hazai film ünnepe

A Magyar Mozgókép Fesztivál, a hazai film ünnepe a csodálatos
Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek.

 

Szeged továbbra is az alföldi retrosok zarándokhelye

 

Hűs, balatoni estében

A legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen mozi élményekkel, közönségtalálkozókkal várja a filmbarátokat Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében június közepén.

 

www.mozgokepfesztival.hu

Szerkesztette: Szuromi Erhard/EDU

EDU angolt tanít, szereti a fizikai munkát, testedzést
Szuromi Erhard

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét