Kezdőlap Irodalom Szeged – 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok

Szeged – 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok

171
0

Idén június 13. és 16. között kerül megrendezésre a 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok Szegeden. A Dugonics téren zajló programsorozat és könyves kitelepülés ideje alatt országos és szegedi szerzők, valamint könyvkiadók népszerűsítik a magyar irodalom legújabb kiadványait. 

 

A Dugonics téren 2024. június 13. és 16. között, míg az intézményekben 2024. június 6. és 21. között zajló kapcsolódó eseményekről folyamatosan jelentkezünk majd közleményekkel.
Az ünnepi könyvnapokat Szegeden Tisza Kata író, interkulturális pszichológiai szakértő nyitja meg/Plakát: Somogyi-könyvtár, Szeged

Tisza Kata 

Az Ünnepi Könyvhetet idén Tisza Kata író, interkulturális pszichológiai szakértő nyitja meg.

 

Terápia és irodalom

Hosszabb kihagyás után 2017-ben jelentette meg az Akik nem sírnak rendesen című pszichoprózáit, azóta pedig sorra publikálja a terápiát és irodalmat ötvöző írásait.

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

 

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“Kortyolj belénk!”

 

Hipnózis 6-kor

Legújabb munkája a Hipnózis 6-kor című kötet, amely abszurd terápiás történeteken keresztül igyekszik kimozdítani sérült kapcsolati sémáinkat egy élhető valóság irányába.

 

 

Dimash is énekli: “A szeretet hangja elpusztíthatatlan”

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Június 19. és 23. között rendezik a 19. Magyar Táncfesztivált

Év Könyve díj

A június 13-án, csütörtökön 16:30-kor kezdődő megnyitó után a könyvkiadási támogatások és az Év Könyve díj átadása következik.

 

 Timár Kriszta

Az Év Könyve díjjal elismert könyv alkotóival a színpadon Timár Kriszta újságíró beszélget aznap délután.

Lovranits Júlia Villő

A négynapos rendezvény második napján, június 14-én pénteken Lovranits Júlia Villő gyermekkönyveinek bemutatójával indulnak a délutáni programok.

 

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Színpadi beszélgetések

Benkő László író, a Cser Kiadó két kiemelkedő szerzője, Berta Ádám és Dulai Péter, Mártonffy András, a Móra Könyvkiadó írója, valamint a nemzetközi színtéren is elismert horrorszerző, Veres Attila színpadi beszélgetése követi az írónőt.

 

Tricikli Fesztivál

Az erre a napra kitelepülő Tricikli Fesztivál könyvheti meghívottja Fábián Gábor színész, a Tandem Színház egyik alapítója lesz.

Carson: “Mindegyikőnknek van bőröndje…” – belenéztünk a Carson Comáéba, de Hegedűs Józsiéba is

Bringa-verkli

A színész különleges, biciklire épített utcai hangszerét, a bringa-verklit mutatja be a szegedi közönség számára a Dugonics tér egyes pontjain.

 

Csirmaz Luca

Június 15-én, szombaton Kollár Zsolt író a Sztehlo bárkái című regényével, Csirmaz Luca pszichológus és kutató, a Libertine Könyvkiadó szerzője első, Mintatörés – Az érzelmi magánytól a biztonságos kötődésig című könyvével érkezik a könyvhétre.

 

Múzeumok éjszakája – Székesfehérvár és Esztergom

Koltai 80 – Filmeskönyv

Ugyancsak ezen a napon mutatják be a Koltai 80 – Filmeskönyv című kötetet is. Ebből az alkalmából az Ünnepi Könyvhét vendége Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, valamint a könyv szerzője, Gaál Ildikó színházi rendező, rádiós műsorvezető lesznek.

 

Térzene

Június 16-án vasárnap, a Fricsay Fúvószenekar térzenéjét követően, Darvasi László most megjelent, Neandervölgyiek I-III. című nagyregényének kulisszatitkairól tudhat meg többet a közönség a szerző és Balog József színpadi beszélgetéséből.

 

Zárás

A könyvheti irodalmi programokat végül Matuscsák Tamás és Géczi János könyvbemutatói zárják.

 

Szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Zenekedvelőknek

A szegedi könyvhét ideje alatt a zenekedvelők is örülhetnek, hiszen a rendezvény minden napjára jut egy-egy koncert is.

 

Könyves forgatagban koncertek

Míg június 13-án, csütörtökön a KidsAlone zenekar öttagú pop-rock formációja teremt hangulatos estét a könyves forgatagban, addig pénteken fél nyolckor a Deák Big Band tradicionális jazz, swing, big band, valamint modernebb funky és latin darabokból álló repertoárjából hallgathatnak számokat a szegediek.

 

Dimash a Szeretet Égboltja alá vezet Téged és az Emberiséget

Molnár Dixieland Band 60

Szombaton este a Molnár Dixieland Band műsora várja a térre érkezőket. Az idén 60. jubileumát ünneplő zenekar műsorában az elmúlt 60 év legsikeresebb számai mellett újabb produkciók is elhangzanak.

 

Fricsay Fúvószenekar

Az utolsó napon, június 16-án vasárnap a Fricsay Fúvószenekar könyvheti térzenéje indítja a délutáni programokat.

 

Gyimóthi Zoltán karmester

A zenekart ezúttal is Gyimóthi Zoltán, Kölcsey-érmes karmester vezényli, aki 2010 óta áll az együttes élén, és aki 2024-ben a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Nívó-díjában részesült.

 

Somogyi-könyvtár, Szeged

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét