Kezdőlap Egyebek Megérkezett a Származás magyar előzetese

Megérkezett a Származás magyar előzetese

180
0

Április 18-án kerül a magyar mozikba az Oscar-jelölt Ava DuVernay Származás (Origin) című filmje, melyben Isabel Wilkerson Pulitzer-díjas újságíró tragédiáját és diadalát mutatja be.

 

Wilkersont (az Oscar-jelölt Aunjanue Ellis-Taylor) órási személyes veszteség éri, miközben kontinenseket átszelve és kultúrákat megismerve tárja fel a történelem rejtélyeit, a romantika csodáit és a mindannyiunk jövőjéért folytatott harcot. Eközben korunk egyik meghatározó könyvét írja.
Isabel Wilkerson újságíró tragédiája és diadala/Forrás: ADS Filmek

A történelem rejtélyei 

Wilkersont (az Oscar-jelölt Aunjanue Ellis-Taylor) órási személyes veszteség éri, miközben kontinenseket átszelve és kultúrákat megismerve tárja fel a történelem rejtélyeit, a romantika csodáit és a mindannyiunk jövőjéért folytatott harcot. Eközben korunk egyik meghatározó könyvét írja.

@Mindenki @Látogatók @Követők

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

 

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“Kortyolj belénk!”

New York Times bestseller

A 80. Velencei Filmfesztiválon debütált film Isabel Wilkerson Szolgaságra születtünk (Caste: The Origins of Our Discontents) című New York Times bestsellere alapján készült.

Jim Crow-törvények

A Times által korszakalkotónak nevezett könyv az Indiában berögzült kasztrendszer, az amerikai rabszolgaság és a faji szegregáció alapjául szolgáló Jim Crow-törvények, valamint a Harmadik Birodalom működése között von párhuzamokat.

Rasszizmus felett

Wilkerson szerint ezeket a rasszizmus felett álló kasztok kötik össze, ami megmagyarázza, hogy az emberek miért igáznak le másokat és ezt milyen módszerekkel teszik.

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

DuVernay rengeteg interjút készített Wilkersonnal

Nagylelkűség és kegyelem

“Két éven keresztül nem volt olyan, amit ne mondott volna el, ha rákérdeztem. Megajándékozott [a történetével], és megengedte, hogy továbbgondoljam, így amit látunk, az maga a nagylelkűség és a kegyelem.” (Ava DuVernay )

Aunjanue Ellis-Taylor

A Wilkersont alakító Aunjanue Ellis-Taylor számára az jelentett kihívást, hogy míg ő ösztönös és tettre kész ember, addig az írónő egyáltalán nem az.

Wilkerson és az írónő

A forgatás alatt a rendező is többször visszafogta magát, hogy minél önazonosabb legyen Wilkerson karaktere az írónőjével.

PIET Arion: “… siempre hay algún tipo de música en mi corazón…”

Első fekete nő rendező díja

Ava DuVernay A semmi közepén (Middle of Nowhere) című filmje a 2012-es Sundance filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezés díját az amerikai versenyfilmek között. Ezzel DuVernay az első fekete nő lett, aki megkapta ezt az elismerést.

Golden Globe-díj

A Martin Luther King életéről készült Selma (2014) című filmjét négy Golden Globe-díjra jelölték, valamint a legjobb film és a legjobb eredeti dal Oscar-kategóriákban is versenyzett, utóbbiért meg is kapta az aranyszobrot.

Szereplők

A Származás főszereplőjét alakító Aunjanue Ellis-Taylor mellett olyan színészek bukkannak fel, mint Niecy Nash-Betts, Jon Bernthal, Audra McDonald, Nick Offerman, Blair Underwood és Vera Farmiga.

Machine Gun Kelly (MGK) – Dont let me go

Származás 2024. április 18-án kerül a magyar mozikba, az ADS Service forgalmazásában.

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

ICHIKA NITO, Prince of Strings: “Awakening”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét