Kezdőlap Egyebek Szentmártoni János: a hit és a művészet összeköt

Szentmártoni János: a hit és a művészet összeköt

204
0

“Ami valójában összeköt minket, az nem más, mint a hit és a művészet, amiről tudjuk, hogy egy tőről fakad.” A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára mondta ezt szerdán Budapesten a keresztény könnyűzenei előadók klipbemutatóján.

 

"Ami valójában összeköt minket, az nem más, mint a hit és a művészet, amiről tudjuk, hogy egy tőről fakad" - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten keresztény könnyűzenei előadók klipbemutatóján.
Kovács K. Zoltán Alapítvány zenei pályázata, amely az ifjúság szívéhez is közelebb viszi a művészetet és a hitet /Fotó: Freepik

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“KORTYOLJ BELÉNK!”

Liszt’s music pervades his great-grandson, Michael’s life

“Egyező színek”

    A Kovács K. Zoltán Alapítvány és a Katakomba – Pengető Színpad közös eseményén Szentmártoni János kiemelte: folyamatosan a másságunkra koncentrálunk, és nem arra, ami összeköt minket. “Pedig a sokszínűségben, amely önmagában üdvözlendő, föl kell fedeznünk az egyező színeket is.”

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Ifjúság szívéhez közelebb

Hozzátette még: ezért fontos az olyan kezdeményezés, mint a Kovács K. Zoltán Alapítvány zenei pályázata, amely az ifjúság szívéhez is közelebb viszi a művészetet és a hitet.

 / pietarion  

Facebook:  / pietarion

Közelebb Istenhez

Minél inkább megismerjük magunkat a művészet és a hit által, annál közelebb jutunk Istenhez is.

 

Machine Gun Kelly (MGK) – Dont let me go

Művészet és társas együttlét

Mindehhez kiváló helyszínek – ahol megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat, a rádöbbenéseinket – azok a közösségi terek, ahol a művészet és a társas együttlét erejével többé és gazdagabbá válhatunk. Mondta ezt is, majd mondta, sok sikert kívánt a két éve megnyílt Katakomba – Pengető Színpad további működéséhez.

Pályázat

A Kovács K. Zoltán Alapítvány 2023 őszén írt ki pályázatot keresztény könnyűzenei előadók számára koncertjellegű videóklipek leforgatására.

Marcsi, the beautician: “…To gather the tiny pieces of the soul together…”

Minél több ember elérése

Célja az volt, hogy segítse az online térben az előadók megjelenését, azt, hogy zenéjükkel minél több embert érjenek el.

 

Neonhal zenekar: 40 héten át

Az elkészült videóklipek között van a Neonhal zenekar 40 héten át, Azapeet Készen vártál, az Egykor zenekar Jól szeretni, Tóth Dániel Ő hazavár, az Ébren álmodók együttes Halló szívet adj nekem, valamint Baranyi Barnabás Új ember című dala.

Carson: “Mindegyikőnknek van bőröndje…” – belenéztünk a Carson Comáéba, de Hegedűs Józsiéba is

Magasabb szintre emelés

Az alapítvány megalapításának célja Kovács K. Zoltán emlékének megőrzése mellett a keresztény értékrend közvetítése, a keresztény könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelése, közösségi rendezvények szervezése.

Partnerek

Ezen cél mentén 2019 óta aktív szereplője a keresztény könnyűzenei oktatásnak, ebben együttműködő partnerei az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, valamint a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium.

Felekezet nélküli közösségi élet

Az alapítvány évekkel ezelőtt célul tűzte ki egy olyan közösségi tér létrehozását Budapest szívében, amely alkalmas arra, hogy felekezetre tekintet nélkül biztosítson közösségi életet a fiatalok számára koncertekkel, előadásokkal, különböző klubok befogadásával.

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Katakomba

Ez a célkitűzés is teljesült, két éve megnyílt a Katakomba, ahol a bemutatott hat videóklipet is leforgatták.

Először jelenik meg magyarul Bukowski egyik novelláskötete

Kiválasztók

A pályázati felhívásra jelentkezők közül azokat az előadókat, akikkel a forgatáson együtt dolgoztak, Czinke Máté, a The Sign együttes frontembere, a vasárnap.hu Pengető rovatának vezetője segített kiválasztani.

 

MTI/Kiemelt- és nyitókép: Freepik

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét