Kezdőlap Egyebek Magyar sportsikerek – rendhagyó tárlat nyílt a virtuális térben

Magyar sportsikerek – rendhagyó tárlat nyílt a virtuális térben

219
0

Magyarországon egyedülálló 3D múzeum nyílt a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete gondozásában.

 

A virtuális tárlat az egyesület tagjainak életrajzát, ereklyéit mutatja be. Olyan olimpiai, világ- és Európa-bajnokok győzelmei elevenednek meg
A 3D-múzeum két impozáns épületből „áll”, az élő legendák és az angyalok tornyából

#Egyebek #Február26 #Monday #sport #sports #múzeum #3D #museum #siker #success #exhibition #tárlat #HalhatatlanMagyarSportolókEgyesülete #man #woman #Beni #Visó #Facebook #Instagram #TikTok #hasthag #reklám #advertising

 / pietarion  

Facebook:  / pietarion

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“KORTYOLJ BELÉNK!”

Életrajzok, relikviák

 

    A virtuális tárlat az egyesület tagjainak életrajzait, relikviáit mutatja be. Olyan olimpiai, világ- és Európa-bajnokok győzelmei elevenednek meg, mint a tornász Keleti Ágnes és Magyar Zoltán, a vízilabdázó Faragó Tamás és Kásás Tamás. A közönség bepillantást nyerhet többek között a birkózó Hegedüs Csaba, vagy a vívó Rejtő Ildikó és Nagy Tímea korabeli küzdelmeibe.

 

 

 

“kézbe vehetők”

A tárlat újszerű módon tálalja a relikviákat, az egyes sportolókhoz kapcsolódó dokumentumokat. Ezek a virtuális térben szinte “kézbe vehetők”, elforgathatók, körbe járhatók – ehhez hasonló feldolgozás Magyarországon még nem volt.

Machine Gun Kelly (MGK) – Dont let me go

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Élő legendák és angyalok tornya

A 3D múzeum két impozáns épületből “áll”, az élő legendák és az angyalok tornyából. Mindenkinek külön szintje van a toronyban, amelyet Schüller Ferenc építész tervezett.

 

Halhatatlan világ

Nagy Tímea, az egyesület elnöke kiemelte, a múzeummal a mai kor kihívásainak eleget téve szerették volna megmutatni az egyes generációknak azt a világot, amelyben a halhatatlanok maradandót alkottak.

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

 

Egyedülálló álom

“Nagy munka van mögöttünk, egyedülállót álmodtunk. Elkészült a nagy mű, most kirakjuk a nagyközönség elé, reméljük, jól fogadják majd.” Többek között ezt is mondta hétfőn az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában a kétszeres olimpiai bajnok vívó, aki kiemelte: minden érintett maga rendezte be a róla szóló tárlatrészt.

 

Inspiráló kiállítás

“Én abban reménykedek, hogy a virtuális térben sokakhoz eljutnak ezek az információk, és ha van rá lehetőségük, élőben is találkoznak majd velünk” – fogalmazott a nyolcszoros sakkolimpikon, kétszeres sakkolimpiai bajnok Polgár Judit. Szerinte nagyon látványosra, inspirálóra sikerült a kiállítás.

 

Marcsi, the beautician: “…To gather the tiny pieces of the soul together…”

 

Munkába vetett hit és hazaszeretet

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagjai – akik közül nyolcan a Nemzet Sportolói is egyben – folyamatosan járják az országot és pódiumbeszélgetéseket tartanak. A 3D múzeum ezt a fajta küldetést egészítheti ki, amely a sikert, a munkába vetett hitet, és hazaszeretetet tárja az érdeklődők elé – áll a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének közleményében.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

A virtuális múzeum ingyenes, elérhető a https://hmse.hu/muzeum/ linken.

Carson: “Mindegyikőnknek van bőröndje…” – belenéztünk a Carson Comáéba, de Hegedűs Józsiéba is

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete idén ünnepli alapításának 33. évfordulóját.

 

Tagjai:

Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc és Vaskuti István.

Halhatatlan legendák:

Kárpáti György, Székely Éva, Wichmann Tamás, Kulcsár Győző, Földi Imre, Fenyvesi Csaba, Buzánszky Jenő, Sándor Károly, Grosics Gyula, Gyarmati Dezső, Albert Flórián, Polyák Imre, Zsivotzky Gyula, Puskás Ferenc, Csák Ibolya, Papp László, Hidegkuti Nándor, Kárpáti Rudolf, Sidó Ferenc, Kovács Pál, Gerevich Aladár, Kozma István, Bozsik József, Elek Ilona, Hajós Alfréd.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét