Kezdőlap Egyebek A hó társadalma című film győzelmeskedett a legtöbb kategóriában

A hó társadalma című film győzelmeskedett a legtöbb kategóriában

80
0

Fehér Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:
   

Juan Antonio Bayona A hó társadalma (La sociedad de la nieve) című alkotása győzedelmeskedett a legtöbb kategóriában a spanyol filmakadémia Goya-díjának 38. alkalommal megrendezett gáláján vasárnap hajnalban, Valladolidban.

 

Egy mindentől távol, az Andok szívében bekövetkező repülőgép-szerencsétlenség után a túlélők összefognak, és az életüket egymásra bízva megpróbálnak hazajutni.
A hó társadalma/La sociedad de la nieve/
spanyol-uruguayi filmdráma, 144 perc, 2023

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!

Több kategóriás jelölés

    Az uruguayi főiskolai rögbicsapat 52 évvel ezelőtti, az Andokban szenvedett légi szerencsétlenségének történetét Pablo Vierci könyve alapján feldolgozó nagyjátékfilm 13 jelöléséből 12-őt váltott díjra. Köztük a legjobb film, rendezés, operatőr, hang,  vágás, és a legjobb smink és frizura kategóriájában.

Legjobb idegen nyelvű film

Utóbbiban jelölték az amerikai filmakadémia Oscar-díjára is, ahol versenyben van még a legjobb idegen nyelvű film elismeréséért Spanyolország nevezéseként.

Art+Cinema mozi: Írók-Sorsok-Szerelmek című vetítéssorozat

A BAFTA elismerése

Juan Antonio Bayona rendezése az idei nemzetközi filmes díjszezon egyik nagy reménysége. Bár az amerikai Golden Globe és Critics’ Choice Movie Awards kitüntetéseit végül nem kapta meg, de még versenyben van a brit filmakadémia (BAFTA) elismeréséért.

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

Egy zuhanás anatómiája

Nagy riválisa Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című filmje, amely Cannes-ban magkapta az Arany Pálma díjat, és a spanyol Goya-gálán a legjobb európai filmnek választották.

 

Marcsi, the beautician: “…To gather the tiny pieces of the soul together…”

Pablo Berger Robot Dreams

Az animációs filmek között diadalmaskodott Pablo Berger Robot Dreams című műve, amely jelöltként szintén az Oscar-esélyesek között van ebben a kategóriában.

Sigourney Weaver életműdíjat kapott

“Független, összetett és erős” női karakterek megformálásáért filmes pályafutása során az amerikai filmsztár, Sigourney Weaver vehette át a nemzetközi életműdíjat.

 

Film – Hamarosan! – Kálmánék követik Ernelláékat

Társadalmi ügyek

 A látványos külsőségek között megrendezett, legfontosabb spanyol filmes eseményen már hagyomány, hogy a művészek teret adnak fontos társadalmi ügyeknek.

 

 / pietarion  

Facebook:  / pietarion

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

Egyenlőség bizonyossága

    “Sürgős, hogy mindannyian követeljük az egyenlőség bizonyosságát, és ez azt jelenti, hogy el kell ítélni minden visszaélést és szexuális erőszakot” – hangsúlyozta a színpadon az esemény egyik házigazdája, Ana Belén énekesnő.

Visszaélés

A téma azután került ismét előtérbe Spanyolországban, hogy három színésznő tett feljelentést Carlos Vermut rendező ellen szexuális zaklatás és hatalommal visszaélés miatt.

Estibaliz Urresola

“Nem akarunk több erőszakot vagy zaklatást, sem a moziban, sem máshol” – jelentette ki Estibaliz Urresola rendező a legjobb elsőfilmesnek járó elismerés átvétele után mondott beszédében.

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Le kell számolni a nők ellenei erőszakkal

   A gála jelöltjei és meghívottjai közül többen a Se acabó (Vége van) feliratú legyezővel vonultak fel a vörös szőnyegen, ezzel üzenve, hogy a filmiparban is le kell számolni a nők elleni erőszakkal.

 

MTI/Kiemelt- és nyitókép: https://port.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét