Kezdőlap Egyebek Art+Cinema mozi: Írók-Sorsok-Szerelmek című vetítéssorozat

Art+Cinema mozi: Írók-Sorsok-Szerelmek című vetítéssorozat

244
0

Valentin-napon, február 14-én indul a Madách Színház híres magyar írók párkapcsolatáról szóló Írók-Sorsok-Szerelmek című tematikus vetítéssorozata az Art+ Cinema moziban. A GoBuda Mozi február 18-án csatlakozik az eseményhez.

 

 

Valentin-napon, február 14-én indul a Madách Színház híres magyar írók párkapcsolatáról szóló Írók–Sorsok–Szerelmek című, tematikus vetítéssorozata az Art+ Cinema moziban
A GoBuda Mozi február 18-án csatlakozik az eseményhez/Fotó: https://szinhaz.online/

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

50-80 perces “film-szín-játékok”

    Az Art+ Cinema moziban február 17-éig tartó vetítéssorozat alkotásai a 20. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit 50-80 perces “film-szín-játékok” formájában dolgozzák fel. Többek között ezt írta a Pannonia Entertainment Ltd. az MTI-nek.

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!

 

A program célja a magyar irodalom szolgálata

21. századi értelmezés

A sorozatban Ady Endre, Szép Ernő, Karinthy Frigyes és Móricz Zsigmond történetei új, 21. századi értelmezésben, a magyar előadó-művészeti élet legkiválóbb alkotóinak tolmácsolásában jelennek meg.

Marcsi, the beautician: “…To gather the tiny pieces of the soul together…”

Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei

    A négyrészes vetítéssorozat első alkotása Nyáry Krisztián Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei című forgatókönyve alapján készült “film-szín-játéka” lesz Nagy Sándor főszereplésével.

Film – Hamarosan! – Kálmánék követik Ernelláékat

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

Az idősödő Ady megidézése

A Horgas Ádám rendezte alkotás az idősödő Adyt idézi meg. Brüll Adél, Dénes Zsófia és Boncza Berta alakjait Botos Éva, Kakasy Dóra és Kelemen Hanna keltik életre.

Emberszag

Az Emberszag című alkotásban Szép Ernő élete és költészete elevenedik meg Gyabronka József főszereplésével. A film az író munkaszolgálatban töltött húsz napját dolgozza fel.

Lírai ellenpont

A forgatókönyvet az azonos című önéletrajzi regény alapján Ferencz Győző írta. A drámai történetben lírai ellenpontként Szép Ernő versei is megszólalnak Balla Eszter, Dunai Tamás, Fillár István, Kerekes Éva, László Zsolt, Lázár Kati és Tóth Ildikó előadásában.

 

A “film-szín-játék” rendezője Harangi Mária, társrendezője Pálos György volt

 

Első interjúnk 5 évvel ezelőtt jelent meg:

Interjú a szegedi ifjú titánnal, Dobó Zsomborral

A két egyetlen – Karinthy Frigyes szerelmei

A két egyetlen – Karinthy Frigyes szerelmei című “film-szín-játékban” az agyműtétjére készülő, élet-halál között lebegő Karinthy (Fekete Ernő) képzeletben elhunyt feleségével, Bogával (Fekete Réka Thália), a valóságban pedig a szenvedélyes, minden férfit meghódító Arankával (Jordán Adél) viaskodik.

 

 / pietarion  

Facebook:  / pietarion

 

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

Legjobb életrajzi film

 

A Fráter Zoltán forgatókönyve alapján, Szirtes Tamás rendezésében készült film júliusban a New York-i Oniros Film Awards legjobb életrajzi filmnek járó díját nyerte.

 

Tercett

Forgách András művéből készült a Tercett című “film-szín-játék”, amely Móricz Zsigmond, valamint felesége és szeretője szerelmi háromszögét dolgozza fel.

 

Farsang, Sárkány éve, Valentin-nap – Néprajzi Múzeum

Film és a televízió műfaj

A Madách SzínpadON a Madách Színház 2020 tavaszán indult programsorozat. A színház professzionális tévéstúdiójában készült, a színház, a film és a televízió műfaji határain létrejött “film-szín-játékokat” kínál.

 

A Madách SzínpadON 2022-ben önálló művészi arcéllel rendelkező, tematikus filmsorozatot hirdetett meg Írók-Sorsok-Szerelmek címmel.

 

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

 

MTI/Kiemelt- és nyitókép: https://szinhaz.online/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét