Kezdőlap Egyebek Debrecen: Salakmotoros Európa-bajnoki döntő júniusban

Debrecen: Salakmotoros Európa-bajnoki döntő júniusban

128
0

Debrecen adhat otthont a SEC (Speedway Euro Championship), azaz az egyéni Európa-bajnokság idei első döntőjének június 8-án. Közölték a szervezők a 2024. évi debreceni salakmotor versenyévad beharangozó, szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Debrecen adhat otthont a SEC (Speedway Euro Championship), azaz az egyéni Európa-bajnokság idei első döntőjének június 8-án - tudatták a szervezők a 2024. évi debreceni salakmotor versenyévad beharangozó, szerdai sajtótájékoztatóján.
Tavaly májsuban Szymon Wozniak nyert Debrecenben (Fotó: AFP, archív)

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!

 

Négy forduló

    A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) 2001-ben hozta létre a salakmotoros egyéni Európa-bajnokságot. A küzdelemsorozatot 2013-ban az új promóter, a One Sport SEC névre keresztelte. Azóta az egynapos finálék helyett négy forduló dönt a bajnoki cím sorsáról – ismertették a szervezők a sorozat előtörténetét.

A Speedwolf bizonyított

    Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, ilyen rangos salakmotor verseny Magyarországon a sportág fennállása óta még nem volt. Hozzátette, hogy a Speedwolf bizonyított, mert megannyi kvalifikációs versenyt szervezett, ahogy idén is teszi majd, de a különböző nemzetek itt tartott edzőtáborai is jó hírét vitték Debrecennek.

 

Farsang – Magyar Nemzeti Táncegyüttes: előadás és flashmob

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

5 Vaspapucsos 1-1 szabadkártyás 

Ismertette, hogy öt versenyzőnek van meg a helye a döntőben. Név szerint a címvédő dán Mikkel Michelsen, és honfitársa, Leon Madsen, a lengyel Janusz Kolodziej és Patryk Dudek, valamint a lett Andzejs Lebedevs. Hozzájuk csatlakozik majd a SEC Challenge-ből feljutó legjobb öt salakos, öt olyan vaspapucsos, aki állandó indulási jogot kap a One Sporttól, illetve helyszínenként egy-egy szabadkártyás.

Lengyelországi versenyek 

Az idei sorozatban Debrecen után a lengyelországi Grudziadzban szerveznek döntőt július 20-án. A németországi Güstrowban augusztus 24-én és végül a szintén lengyelországi Chorzówban szeptember 21-én – mondta el Baráth Norbert.

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

Salakos év 2024

A Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a versenynaptárt ismertetve kiemelte, hogy nemcsak SEC-döntőnek ad otthont Debrecen, hanem az egyik selejtezőnek is. Rögtön ezzel indul a 2024-es salakos év a cívisvárosban, ugyanis május 1-jén az egyéni Európa-bajnokság kvalifikációs versenyét rendezik itt.

250 köbcentis ifjúsági Európa-bajnoki elődöntők

Továbbá kifejtette, hogy május 20-án is lesz idén verseny, akkor a Grand Prix világbajnoki selejtezőjét rendezik. Ezt követi a már említett Európa-bajnoki döntő, amely után július 6-án és 7-én a 250 köbcentis ifjúsági Európa-bajnoki elődöntőket és a döntőt láthatják a sportág kedvelői.

 / pietarion  

Facebook:  / pietarion

 

49. Debrecen Nagydíj

Augusztus 20-án a 49. Debrecen Nagydíjért szállnak harcba a vaspapucsosok, míg október 12-én flat track vb-döntőnek lesz helyszíne a Perényi Pál Salakmotor Stadion.

PIET Arion: “… there is always a kind of music in my heart…”

Minden évben rangos esemény

    Barcsa Lajos alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy amióta átadták 2019-ben a Speedwolfnak a szervezést és a stadionnak a működtetését, azóta minden évben rangos eseményeket láthat a közönség.

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Nagy az érdeklődés 

Tavaly öt versenyt rendeztek, átlagosan háromezren látogattak ki egy-egy megméretésre, a 48. Debrecen Nagydíjra pedig több mint ötezren. Mindez azt mutatja, hogy nagy az érdeklődés a sportág iránt. Nem csak Debrecenből, hanem az agglomerációból, sőt, esetenként országos szinten, de határokat átívelően is – fejtette ki Barcsa Lajos.

11 millió támogatás Debrecen városától

A város tavaly 11 millió forinttal támogatta a salakmotor sportot, idén is hasonlóképpen szeretne az önkormányzat a Speedwolf mellé állni, de a település költségvetéséről még tárgyalnak, így a konkrét összegről később lesznek információk – mondta az alpolgármester.

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Marcsi, the beautician: “…To gather the tiny pieces of the soul together…”

Sikertörténet

A Schaeffler Debrecen Kft. a kezdetek óta támogatja a sportágat. Szabó Péter ügyvezető pedig kifejtette, hogy ahova ez a sport az utóbbi években eljutott, az sikertörténet, és mindig jó egy sikertörténet részesének lenni. Egy Grand Prix forduló hiányzik még, de büszke lehet mindenki arra, amit eddig elért a városban ez a sportág – hangsúlyozta Szabó Péter.

 

 

MTI/Kiemelt -és nyitókép: AFP, archív

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét