Kezdőlap Egyebek Art and Antique vásár: Hantai- és Reigl-festmény, Kossuth-étkészlet

Art and Antique vásár: Hantai- és Reigl-festmény, Kossuth-étkészlet

147
0

Negyven galéria több ezer alkotással, köztük Hantai Simon és Reigl Judit egy-egy festményével, valamint Kossuth Ferenc ezüst étkészletével várja az Art and Antique kiállítás és vásár a látogatókat február 29. és március 3. között Budapesten, a Bálnában.

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!

Online jótékonysági árverés

    Az Art and Antique idén is szervez online jótékonysági árverést, ebben az évben az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány javára gyűjtenek – olvasható a szervezők MTI-nek elküldött hétfői közleményében.

 

Reigl Judit: Fekete Robbanás

Mint írják, a klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményen a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria állítja ki Reigl Judit 1955-ben készült, Fekete Robbanás című alkotását.

14. Frankofón Filmnapok – Fesztiválsikerek

A Reigl-mű  művészettörténeti és műgyűjtői szempontból is kiemelkedően érdekes

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

Centrál Színház – Alföldi Róbert rendezésében: Az ügynök halála

Elismertség

A magyar kortárs festészet nemzetközi szinten is elismert alakjának ez a festménye az életmű egyik legfontosabb korszakában született. Párdarabjai a New York-i Metropolitan múzeum, Guggenheim és Modern Művészeti Múzeum (MoMA), valamint a párizsi Pompidou központ gyűjteményét gazdagítják.

 

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

Initio Arts & Design

Az Initio Arts & Design a leghíresebb magyar absztrakt festő, Hantai Simon egyik festményével érkezik a magyar műtárgypiac éves seregszemléjére. A mintegy 100 millió forintot érő, 1971-es alkotás több mint 50 év után került elő egy franciaországi magángyűjteményből – emelik ki a közleményben.

Hantai Simon rekordja: 1, 4 milliárd forint egy műért

Hantai Simon eddigi rekordja 1,4 milliárd forint volt, amit egy külföldi aukción fizettek ki egyik művéért. Festményeit nemrég a párizsi Louis Vuitton alapítvány kiállításán, valamint a világhírű Gagosian Galériában Rómában, Budapesten pedig a Műcsarnok Reigl Judit-kiállításán nézhették meg. Továbbá a HAB csoportos kiállításán voltak láthatók – teszik hozzá.

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Vihar a lóversenyen

A Nemes Galéria többek között Batthyány Gyula életművének egyik legjelentősebb alkotását, a Vihar a lóversenyen című festményt hozza el a vásárra. A kép közel 100 évig lappangott, és egyike Batthyány legmodernebb, az art deco jegyeit magán viselő műveinek. A festmény korábban egy amerikai olajmágnás tulajdonában volt.

 

 

 / pietarion  

Facebook:  / pietarion

Egyebek is látogathatók

A festmények mellett bútorokat, szobrokat, antik könyveket, ékszereket és szőnyegeket is láthat a közönség.

Megyünk Szentendrére

A Nudelman Numismatica standján Keserü Ilona két szőttese is látható lesz, amelyek az 1979-ben készült, Megyünk Szentendrére című alkotás alapján születtek.

 

PIET Arion: “… there is always a kind of music in my heart…”

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Kossuth-étkészlet 

Emellett itt állítják ki a Kossuth-család címerével díszített, 12 személyes étkészletet.

 

Négyfiókos fadoboz

A közlemény szerint az eredeti, szarvasbőrrel bevont, négyfiókos fadobozban őrzött 230 darabos ezüst étkészlet Kossuth Ferenc (1841-1914) egykori kereskedelemügyi miniszter tulajdonában lehetett, az értéke pedig 16,5 millió forint.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét