Kezdőlap Egyebek 14. Frankofón Filmnapok – Fesztiválsikerek

14. Frankofón Filmnapok – Fesztiválsikerek

119
0

Február 28-március 10. között számos fesztiválsikert láthat a magyar közönség

 

A Francia Intézet szervezésében idén február 28. és március 10. között tartják a 14. Frankofón Filmnapokat. A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Turbinában 24 kortárs frankofón alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.

 

A Frankofón Filmnapok nyitófilmje A három testőr: Milady lesz
Nyitófilm: -A három testőr: Milady

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

Négy díj – Négy nővér

Több közülük a világ legnagyobb fesztiváljain bizonyított már. A Cannes-i Filmfesztiválon négy díjat nyert a Négy nővér.

 

 

 

Mindent egy lapra

Ott volt a világpremierje a Mindent egy lapra című filmnek Virginie Efira-val.

Mutánsok – Egy festő szerelme

Ott debütált a Mutánsok Romain Duris-szel, a Salem és a Bonnard – Egy festő szerelme.

 

Marcsi, a kozmetikus: “… A lélek apró darabkáit összébb szedni…”

 

Vadállat és Őszi sanzon

A tavalyi Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon szerepelt a Vadállat Léa Seydoux-val és az Őszi sanzon Guillaume Canet-val.

 

Centrál Színház – Alföldi Róbert rendezésében: Az ügynök halála

 

Torontó

Torontóban mutatták be a Nemkívánatos személyeket, az Annecy Nemzetközi Animációs Fesztiválon a Robotálmok pedig díjat is kapott. A Frankofón Filmnapok nyitófilmje A három testőr: Milady lesz.

 

14. Frankofón Filmnapok

Romain Duris, Vincent Cassel, Eva Green és François Civil főszereplésével, Martin Bourboulon A három testőr: Milady című látványos alkotása nyitja február 28-án 18 órakor a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a 14. Frankofón Filmnapokat.

Dumas-regény legújabb filmes feldolgozása

A Dumas-regény legújabb filmes feldolgozásának második része legalább olyan látványosnak ígérkezik, mint a tavaly bemutatott első. En garde!

 

Mindent egy lapra

Az idei program egyik legizgalmasabb darabja az anyai szeretet és ragaszkodás pontos és torokszorító természetrajzát ábrázoló Mindent egy lapra című film Delphine Deloget rendezésében, Virginie Efira-val a főszerepben.

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

A filmet negyedórás álló tapssal ünnepelte a cannes-i közönség

Sylvie harcba száll

Sylvie egyedülálló anya, két fiút nevel. Egy éjszaka a kisebbik egyedül marad a lakásban, és megsérül. A hatóságok kivonulnak és elviszik a gyereket. Sylvie igaza biztos tudatában harcba száll, hogy visszakapja a fiát.

 

Szeged – Elnémulások – Vántus István emlékére in memoriam 

 

Mutánsok

Szintén a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon debütált Thomas Caillet a Mutánsok című fantasztikus filmje Romain Duris-szel a főszerepben.

Rejtélyes, járványszerű jelenség van terjedőben

Előbújik az állat

Bizonyos emberek átalakulnak: szó szerint előbújik belőlük az állat. A kór François feleségét is elérte, és a férje minden követ megmozgat, hogy segítsen rajta. De ebben a különös lények lakta világban nemcsak az ő élete változik meg gyökeresen, hanem 16 éves fiuké is.

 

„felfalta a farkas”

Tavaly Cannes-ban négy díjat kapott Kaouther Ben tunéziai–francia dokumentumfilmje, a Négy nővér. Olfa négy lánya közül kettőt, ahogy az anyjuk mondja, „felfalta a farkas”, a dzsihád farkasa. A két fiatalabbat kimentette a gyermekvédelem.

 

Nehéz történet

Nehéz történet ez reményről, lázadásról, hagyományról, erőszakról, testvéri szeretetről és magáról a tunéziai társadalomról.

 / pietarion  

Facebook:  / pietarion

Bonnard – Egy festő szerelme

Cannes-ban mutatták be a Bonnard – Egy festő szerelme című romantikus életrajzi filmet a nagy francia festőről, Pierre Bonnard-ról és feleségéről, Marthe-ról.

PIET Arion: “… there is always a kind of music in my heart…”

Költői és hipnotikus erejű alkotás

Továbbá a Salem című költői és hipnotikus erejű, felkavaró alkotást is, mely arról szól, hogy az ember még a legnehezebb helyzetben sem adja fel a reményt.

 

Nemkívánatos személyek

Torontóban debütált a 2019-ben Cannes-ban a zsűri nagydíjával kitüntetett Nyomorultak rendezője, Ladj Ly legújabb filmje, a Nemkívánatos személyek. Haby aktívan részt vesz a közösség ügyeiben, így igencsak felháborodik, amikor rájön, hogy az új polgármester területrendezésre készül.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Vadállat

A tavalyi Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt a Vadállat című bűnügyi-romantikus sci-fi Léa Seydoux-val, Bertrand Bonello rendezésében.

Izgalmas keverék

A műfajok izgalmas keveréke a 21. század egyik legnagyobb hatású és legvirtuózabb rendezőjének boszorkánykonyhájából.

 

Az érzelmek veszélyforrások

A közeli jövőben, amikor már mindent a mesterséges intelligencia irányít, az érzelmek veszélyforrást jelentenek.

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Őszi sanzon

Szintén ott debütált az Őszi sanzon Guillaume Canet-val, melyben Mathieu és Alice több mint egy évtized után véletlenül újra találkoznak.

 

Robotálmok

Végül az Annecy Nemzetközi Animációs Fesztiválon díjazott Robotálmok vicces, ugyanakkor szívhez szóló családi film egy kutya és egy robot különös barátságáról.

 

 

Tamás Dorka  

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét