Kezdőlap Egyebek A Kispál és a Borz klubturnéra indul

A Kispál és a Borz klubturnéra indul

254
0

 / pietarion  

Facebook:   / pietarion

Turnéra indul tavasszal a Kispál és a Borz. A kilencvenes-kétezres évek egyik legnépszerűbb zenekara, amely tavaly új lemezzel tért vissza, Dublintól Bodrogkisfaludig számos helyen fellép.

 

Kispál és a Borz @ KOBUCI // május 18., 19.: mindkét nap TELT HÁZ! Köszönjük! RÁADÁS: MÁJUS 20.!
A harmadik (és egyben utolsó) napra a @KOBUCI-ba még kaphatóak a jegyek!
Május 20.: pünkösdhétfő

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

A visszatérés öröme

    A visszatérés öröme megidézte a kilencvenes évek hangulatát. Így a zenekar elkezdett ismét aktívan alkotni és próbálni.

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Ötállomásos külföldi turné

Áprilisban Nyugat-Európába mennek egy ötállomásos turnéra.

Hazai turné

Májusban és júniusban pedig Magyarországon koncerteznek.

Centrál Színház – Alföldi Róbert rendezésében: Az ügynök halála

Szigeti búcsú

A Kispál és a Borz 2010-ben a Sziget fesztiválon elbúcsúzott közönségétől. Nem sokkal utána csak egy-egy koncertre tért vissza.

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

Beszorult mondat

2023 tavaszán jelentette meg Beszorult mondat című albumát, amely csaknem húsz évvel követte az azt megelőző stúdiólemezt.

PIET Arion: “… there is always a kind of music in my heart…”

MVM DOME: december 

A csapat tavaly adott néhány klubkoncertet Európában, majd két napon is teltházas koncertet tartott a Budapest Parkban. Azt év végén jelentették be, hogy idén december végén az MVM Dome-ban lépnek fel.

Több motivációs tényező a turnéra

    “Több dolog motivált minket, amikor elhatároztuk, hogy turnéra indulunk. Egyrészt mégiscsak szeretnénk bemutatni színpadon is kedvenc dalainkat az új lemezről. Másrészt mindannyian szívesen emlékezünk a végeláthatatlan országos klubturnékra, ezért kifejezetten kisebb helyszíneket kerestünk. Ráadásul így kipróbálhatunk olyan dalokat is, amelyek egy sokezres fesztiválkoncerten vagy arénában nem feltétlenül működnek” idézte Lovasi Andrást, a zenekar vezetőjét a közlemény.

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

A többiek

A turnén a frontember, basszusgitáros és Kispál András gitáros mellett Dióssy D. Ákos (billentyűs hangszerek), két dobos, Bajkai Ferenc és G. Szabó Hunor, valamint a fúvós hangszereken közreműködő Babcsán Bence lesz a színpadon.

 

Külföldi és hazai koncertsorozat

A koncertsorozat áprilisi szakaszában Bécsben, Zürichben, Münchenben, Dublinban és Londonban játszik a Kispál és a Borz. Májusban és júniusban érintik Balassagyarmatot, Sopront, Győrt, Pécset, Szegedet, Debrecent, Szarvast, a BOLDOGkisfalud Fesztet és Budapestet is: május 18-19-20-án a Kobuciban lesz Kispál-koncert.

Júliustól felkészülés a decemberi nagy koncertre

Júliustól visszavonul a zenekar a próbaterembe, hogy felkészüljön az év végi nagyszabású Kispál és a Borz-koncertre, amelyet december 30-án tartanak az MVM Dome-ban.

Pécs: 1987

Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara 1987-ben alakult, első koncertjét az év decemberében tartotta a pécsi egyetem klubjában.

 

Filmzene

A Kispál és a Borznak 2010-ig tíz stúdiólemeze és két koncertalbuma jelent meg, a csapathoz fűződik filmzene (Csinibaba) is.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Ismertség

Első hivatalos lemezük az 1990-ben kiadott Naphoz Holddal volt, az utána következő három album (Föld, kaland, ilyesmi…; Ágy, asztal, tévé; Sika, kasza, léc) hozta meg számukra az országos ismertséget.

Búcsúkoncert

Búcsúkoncertjüket a 2010-es Sziget fesztivál mínusz egyedik napján adták, a leállás előtti utolsó stúdióalbum az Én, szeretlek, téged (2004) volt.

Kiscsillag, Orfű

Miközben Lovasi a Kiscsillaggal, később pedig szólóban is dolgozott, a Kispál és a Borz 2014 és 2016 között három koncertre visszatért a Fishing on Orfű fesztiválon. Ezeken valamennyi korszakán, lemezén végighaladva idézte fel az együttes történetét.

A csapat 2022-ben újra aktivizálódott, tavaly pedig Beszorult mondat címmel új lemezt jelentetett meg.

 

 

MTI/Kiemelt és nyitókép: Kispál és a Borz Facebook oldala

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét