Kezdőlap Egyebek Kárpát-medencei néptáncosok, népzenészek Lakiteleken

Kárpát-medencei néptáncosok, népzenészek Lakiteleken

220
0

Kárpát-medencei magyar hagyománytisztelő néptáncegyüttesek, népzenekarok, kézművesek, őstermelők és alkotóművészek találkozóját tartják péntektől vasárnapig Lakiteleken, a Kárpátia Rendezvényházban.

 

A találkozóra a Kárpát-medence különböző részeiből, többek között Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről mintegy 800 néptáncos, 18 felnőtt- és 14 ifjúsági néptáncos csoport, valamint 7 zenekar érkezik. A találkozó nem verseny, hanem kapcsolaterősítő találkozás lesz a néptáncosok között - emelte ki Lezsák Sándor.
A lakiteleki Hungarikum Ligetben a Himnusz születésnapját egy tíznapos rendezvénysorozattal ünneplik, melynek a hétvégi, háromnapos esemény lesz a zárórendezvénye

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!

 

Sajtótájékoztató

    Az első alkalommal megszervezett Élő Hagyományunk Kösöntyű Találkozója elnevezésű rendezvény budapesti sajtótájékoztatóját tegnap tartották.

Zalaegerszegi múzeumok – Gazdag programkínálat

 

Hungarikum Liget

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja, a találkozó fővédnöke elmondta: a lakiteleki Hungarikum Ligetben a Himnusz születésnapját egy tíznapos rendezvénysorozattal ünneplik, melynek a hétvégi, háromnapos esemény lesz a zárórendezvénye.

Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről is érkeznek vendégek

A találkozóra a Kárpát-medence különböző részeiből, többek között Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről mintegy 800 néptáncos, 18 felnőtt- és 14 ifjúsági néptáncos csoport, valamint 7 zenekar érkezik.

 

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 / pietarion  

Facebook:   / pietarion

 

Dimash is énekli: “A szeretet hangja elpusztíthatatlan”

Kapcsolaterősítő találkozó

    A találkozó nem verseny, hanem kapcsolaterősítő találkozás lesz a néptáncosok között – emelte ki Lezsák Sándor.

 

Köszöntés 

Lezsák Sándorné Sütő Gabriella, a Lakiteleki Népfőiskola igazgatója, a Kösöntyű Néptánccsoport vezetője is üdvözölte a sajtó képviselőit.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

 

Hasonló gondolkodás

Rengeteg néptánccsoportot és hagyományőrző idős embert hívtak meg a Kárpát-medencéből. Így többek között Szászcsávásról, Vajdaszentiványról, Székelykeresztúrról, valamint a Csángóföldről is, akik hasonlóan gondolkodnak népzenéről, néptáncról, hagyományról és ennek a közösségben való megjelenítéséről. (Tudtuk meg Lezsák Sándorné Sütő Gabriellától)

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Kösöntyű

    A kösöntyű szó a találkozó nevében is megtalálható, ez egy, a 14. század vége óta használatos, nemesfém alapból készült, drágakövekkel ékesített dísztű. Ez akkor még a gombok helyett fogta össze a ruhákat, a felöltőketemlékeztetett Lezsák Sándorné Sütő Gabriella. Hozzátette még, hogy a hétvégi találkozó is össze kívánja fogni, kapcsolni a magyar népzenész közösséget.

 

PIET Arion: “… there is always a kind of music in my heart…”

    A lakiteleki Kárpátia Rendezvényházba 1500 vendéget várnak a három nap alatt, a programok ingyenesek lesznek – fűzte hozzá a Lakiteleki Népfőiskola igazgatója.

 

A találkozó részletes programja a www.nepfolakitelek.hu weboldalon található meg.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét