Kezdőlap Egyebek Zalaegerszegi múzeumok – Gazdag programkínálat

Zalaegerszegi múzeumok – Gazdag programkínálat

193
0

Új kiállításokkal, színes múzeumpedagógiai rendezvényekkel és gazdag élményekkel várják 2024-ben a látogatókat a zalaegerszegi múzeumok. Többek között ezt közölte Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója az intézmények programját bemutató hétfői sajtótájékoztatón.

Új kiállításokkal, színes múzeumpedagógiai rendezvényekkel és gazdag élményekkel várják 2024-ben a látogatókat a zalaegerszegi múzeumok.
A Göcseji Múzeum idén ünnepli Szentmihályi Imre születésének 100. évfordulóját

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!

 

Korosztályok megszólaltatása

    A három intézmény – a Göcseji Múzeum, a Mindszentyneum és a Göcseji Falumúzeum – sokszínű és élményközpontú programokat állított össze. Céljuk, hogy minél több látogatót, illetve korosztályt tudjanak megszólítani – hangsúlyozta Havasi Bálint.

Közösségi múzeum

Februárban Közösségi múzeum címmel szerveznek nemzetközi szakmai konferenciát. A tanácskozást a Nemzeti Művelődési Intézettel és a szentendrei Múzeumi Oktatási és Módszertani Központtal közösen rendezik meg. A program témájához kapcsolódva folytatják a közösségi régészeti kutatásokat – fűzte hozzá.  

 / pietarion  

Facebook:   / pietarion

 

 

Pálosaink, a fehér barátok

Júniustól a Pálosaink, a fehér barátok című időszaki kiállításra várják a látogatókat, akik megismerhetik a magyar pálos rend történetét és régészeti emlékeit.

Dimash is énekli: “A szeretet hangja elpusztíthatatlan”

Tudományos konferencia

A Göcseji Múzeum idén ünnepli Szentmihályi Imre születésének 100. évfordulóját. A közgyűjtemény első szakemberéről tudományos konferencián emlékeznek meg. Az előadások anyagát és a legújabb kutatások eredményeit a 2025-ben megjelenő múzeumi évkönyvben teszik közzé – jelezte Kostyál László tudományos igazgató.

Mindszent(i)gazsága

    A Mindszentyneumban február az emlékezés hónapja. Ennek jegyében rendezik meg a Mindszent(i)gazsága című vitaestet Soós Viktor egyháztörténész és Kovács Gergely, a szenttéavatási ügy felelőse részvételével – mondta el Csengei Ágota tagintézmény-vezető.

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

Rejtélyek, sorsok, múmiák

Beszámolt arról is, hogy február 16-tól a Magyar Természettudományi Múzeum és a váci Tragor Ignác Múzeum Rejtélyek, sorsok, múmiák című vándorkiállítását is láthatják Zalaegerszegen az érdeklődők.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Tavaszköszöntő

A Göcseji Falumúzeum kapuit tavaszköszöntő rendezvénnyel nyitják meg márciusban – emelte ki Varju András tagintézmény-vezető.

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Csokifigurák fák odvában

Húsvéthétfőn tojáskeresésre invitálják a családokat: a csokifigurákat fűben, fák odvában és a portákon rejtik majd el.

PIET Arion: “… there is always a kind of music in my heart…”

Kügel-zongora

A hagyományos programokat új elemekkel színesítik, többek között a Kügel-zongorát is többször megszólaltatják. Az 1796-ban készült barokk hangszer öt évvel ezelőtt egy apró zalai településről, Vöcköndről került a múzeum restaurátorműhelyébe, ahol felújították és újrahangolták.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét