Kezdőlap Egyebek Férfi kézilabda Eb – Középdöntős a magyar válogatott

Férfi kézilabda Eb – Középdöntős a magyar válogatott

171
0

A magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel 28-27-re legyőzte Szerbiát a csoportkör második fordulójában, vasárnap Münchenben.

 

A magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel 28-27-re legyőzte Szerbiát a csoportkör második fordulójában, vasárnap Münchenben.
A magyar együttes már biztosan találkozik a házigazda németekkel, valamint a horvátokkal a kölni csoportban/Fotó: MTI

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

A kölni csoportban

    A magyarok pénteken 26-24-re nyertek Montenegró ellen, kedden 20.30-tól pedig Izlanddal játszanak. A csoportok első két-két helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A magyar együttes már biztosan találkozik a házigazda németekkel, valamint a horvátokkal a kölni csoportban.

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

    Eredmény, csoportkör, 2. forduló, C csoport:
Magyarország-Szerbia 28-27 (14-13)
————————————

 

München, v.: Jorum, Kleven (norvégok)
    lövések/gólok: 42/28, illetve 44/27
    gólok hétméteresből: 3/2, illetve 4/4
    kiállítások: 8, illetve 12 perc

 

Az Óbudai Egyetem lesz az idei EFOTT házigazdája

    Magyarország:
    ————
Palasics – Bóka 1, Szita 2, Lékai 3, Bánhidi 9, Ancsin 1, Krakovszki Zs. 1, cserék: Sipos 2, Ilic, Máthé 5, Rosta 2, Bodó 1, Fazekas 1, Ligetvári, Bartucz

Kacsa a Szegedi Nemzeti Színházban

 

Keretből kimaradtak

A magyar együttes húszfős keretéből ezúttal is Andó Arián, Szöllősi Szabolcs, Krakovszki Bence és Imre Bence maradt ki.

 

 

A szerbek 7 percig nem találtak be

Jó néhány magyar hibával kezdődött a meccs, a szerbek egy 4-1-es sorozattal elléptek (7-5), ezután viszont hét percig nem találtak be, amit egy 4-0-s szériával használtak ki az egyre jobban védekező Bánhidi Bencéék. Többször is elhúzhattak volna három góllal, ez először a 27. percben sikerült, de Bánhidi és Krakovszki Zsolt hibája után 14-13-as részeredménnyel mentek a szünetre a csapatok.

 

Lassie visszatér a mozivászonra

 

Bartucz bravúros védései

A pihenő után a szerb kapuba Dejan Milosavljev helyett Vladimir Cupara érkezett, aki négy évig Veszprémben védett. Korábbi csapattársai közül Sipos Adrián és Ligetvári Patrik, korábbi ellenfelei közül Szita Zoltán és Krakovszki Zsolt lövését védte, csapata mégsem tudta átvenni a vezetést. Nem utolsó sorban azért, mert a Palasics Kristóf helyére beküldött Bartucz László is bravúros védéseket mutatott be a másik oldalon.

 

PIET Arion: “… there is always a kind of music in my heart…”

 

Ellensúlyozás

Ebben az időszakban sem használta ki minden lehetőségét a magyar válogatott, nem volt hibátlan a játék, de minden hibát sikerült szinte azonnal ellensúlyozni egy védéssel, egy jó védekezéssel vagy egy góllal.

Szerb hármas gólszéria

A szerbek kilenc percig nem találtak be, ekkor Siposék megint csináltak egy 4-0-s sorozatot, ettől még magabiztosabbá váltak, Bartucz pedig újabb bravúros védésekkel segítette a csapatot. A cserejátékosok ezúttal jól szálltak be, az 52. percben már 25-20 volt az állás, de egy hármas gólszériával visszakapaszkodott az ellenfél.

 

Egy góllal győztek a magyarok

Amikor Bánhidi Bence betalált, már két perc sem volt hátra, és 28-25-ös előnyben voltak a magyarok, akik végül egy találattal győztek.

Eredményes játékosok

Palasics hat, Bartucz öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Vukasin Vorkapic és Nemanja Ilic öt-öt, a NEKA-n nevelkedett, majd Tatabányán és Veszprémben is megfordult Uros Borzas négy gólt lőtt. A Veszprém beállója, Dragan Pechmalbec kétszer volt eredményes. Dejan Milosavljev négy, Vladimir Cupara hat védést mutatott be.

Tét: a nyári, párizsi olimpia

Az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

Teljes szívvel

    “Hoztuk azt, amit előzetesen terveztünk, a játékosok nagyon jó munkát végeztek” – nyilatkozta José María Rodríguez Vaquero, a magyarok szövetségi kapitánya. Hozzátette, a két csapat közötti különbség is kiütközött, annak is köszönhetően, hogy minden magyar játékos teljes szívvel küzdött.

 

 

Mindkét csapat jól teljesített

Mindkét csapat jól teljesített, a saját válogatottja nagyszerűen védekezett az egész meccsen. (Magyar Szövetségi kapitány)

Büszkeség

 “Ez a győzelem nagyon fontos számunkra, büszke vagyok a srácokra, megérdemlik ezt a győzelmet. Ők voltak a főszereplők, mi adjuk a támogatást, a hátteret, de nekik kell megvalósítani a mi elképzeléseinket. Ilyen játékosokkal pedig jó dolgunk van nekünk, edzőknek”szögezte le.

 

Instagram:   / pietarion  

Facebook:   / pietarion 

    Korábban:

Izland-Montenegró 31-30 (17-15)
    Az állás: 1. (és továbbjutott) MAGYARORSZÁG 4 pont, 2. Izland 3, 3. Szerbia 1, 4. Montenegró 0

 

 

MTI/Kiemelt -és nyitókép: MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét