Kezdőlap Egyebek Időkapszulát helyezett el a Petőfi Kulturális Ügynökség

Időkapszulát helyezett el a Petőfi Kulturális Ügynökség

173
0

„Az idő igaz” címmel könyvet küldött a jövőbe a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ). A Petőfi-bicentenárium zárásaként elhelyezett időkapszulába Petőfi versei mellé ma is élő költők műveit válogatták be.

 

 

Idén ünnepeltük Petőfi Sándor 200. születésnapját. A Petőfi-bicentenárium zárásaként egy időkapszulát helyezett el a Nemzeti Bankban Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, melyet Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke vett át.
A kortárs költemények mellett az időkapszula tartalmazza Orbán Viktor miniszterelnök úr üzenetét is azoknak, akik száz év múlva kézbe vehetik ezt a kötetet/Fotókredit: Hartyányi Norbert/Kultúra.hu

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

 

Petőfi200

Idén ünnepeltük Petőfi Sándor 200. születésnapját. A Petőfi-bicentenárium zárásaként egy időkapszulát helyezett el a Nemzeti Bankban Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, melyet Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke vett át.

 

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

 

Liszt’s music pervades his great-grandson, Michael’s life

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Magyar filmeket díjazták a 15. Les Arcs-i Filmfesztiválon

 

Könyv a jövőbe

„Elküldtünk egy könyvet a jövőbe. A címe: „Az idő igaz” – A Magyar Kultúra magazin Petőfi tricentenáriumi antológiája. Ebbe Petőfi versei mellé ma is élő költők műveit válogattuk be, olyan verseket, amelyek témájuk, kérdésfelvetésük, érzelmi-gondolati tartalmuk okán kapcsolódnak a reformkori törekvésekhez, kihívásokhoz.

Instagram:   / pietarion  

Facebook:   / pietarion  

PIET Arion: “… there is always a kind of music in my heart…”

 

 

Az időkapszula elhelyezéséről készült kisfilm itt tekinthető meg:

 

 

Petőfi300

Azzal a reménnyel és bizakodással szerkesztettük ezt a kéziratot, hogy száz év múlva a Petőfi Irodalmi Múzeum akkori főigazgatója megjelenteti ezt a verseskötetet.

 

Mert hiszünk abban, hogy bármit is tartogat a következő évszázad, 2123-ban a Kárpát-medencében Petőfi születésének 300. évfordulóját fogják ünnepelni a magyarok, akiknek akkor is fontos lesz az irodalom.

 

 

Miniszterelnöki üzenet

A kortárs költemények mellett az időkapszula tartalmazza Orbán Viktor miniszterelnök úr üzenetét is azoknak, akik száz év múlva kézbe vehetik ezt a kötetet.

 

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

Nem vész feledésbe

Külön öröm és nagy megtiszteltetés, hogy a Magyar Nemzeti Bankban helyezhettük el az időkapszulát, mert így látjuk biztosítva azt, hogy nem vész feledésbe ez az üzenet. A Magyar Nemzeti Bank stabilitása a biztosíték arra, hogy ez a kézirat nem válik egy gyűjtemény lappangó dokumentumává” mondta el a PIM főigazgatója.

 

 

 

Demeter Szilárd

Az időkapszula kapcsán Demeter Szilárd főigazgató az alábbiakat mondta a PIM adventi ünnepségén:

 

“Kissé nehezen írom ezt a beszédet, mert egy „éppen annyira vagyok beteg, hogy ne kelljen iskolába mennem” gyerkőc ugrál rajtam, körülöttem. Örül, hogy szokatlan időben otthon van az apjával, örül annak, hogy egyáltalán otthon vagyok. És már megint lopom tőle az időt…” Folytatás: Petőfiidő

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Fotókredit:

Hartyányi Norbert/Kultúra.hu 

Bonczidai Éva főszerkesztő

Magyar Kultúra Magazin

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét