Kezdőlap Egyebek A fiú és a szürke gém 2023 legjobb animációja

A fiú és a szürke gém 2023 legjobb animációja

295
0

A New York-i Filmkritikusok Köre (New York Film Critics Circle) Hayao Miyazaki A fiú és a szürke gém című filmjét választotta 2023 legjobb animációs filmjének.

 

Hayao Miyazaki a rajongók örömére tíz évvel ezelőtti visszavonulása után meggondolta magát, és az eredetileg utolsó filmjének szánt (azóta már új projekten dolgozó rendező) A fiú és a szürke gémben (The Boy and the Heron) ismét a saját gyerekkori élményeihez nyúlt.
A fiú és a szürke gém 2024. január 4-én érkezik a hazai mozikba az ADS Service forgalmazásában

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

 

Negyedszerre nyert Miyazaki-film

Negyedik alkalommal nyerte el Miyazaki-film az év legjobb animációja elismerést a New York-i Filmkritikusok Körétől, mely az Egyesült Államok legrégebbi filmkritikusi egyesülete. Korábban a Chihiro Szellemországban (Spirited Away), A vándorló palota (Howl’s Moving Castle) és a Szél támad (The Wind Rises) című filmeket jutalmazták.

 

Liszt’s music pervades his great-grandson, Michael’s life

 

Miyazaki tartja a csúcsot

A négy díjjal Miyazaki tartja a csúcsot, utána a francia Sylvain Chomet következik két díjjal: a Belleville randevúért (Les triplettes de Belleville) és Az illúzionistáért (The Illusionist).

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Oscar-díjra jelölt a 21 filmből 19 

A NYFCC animációs díja előrevetíti az Oscar-jelöléseket, ugyanis eddig 21 nyertes filmből 19-et jelöltek Oscar-díjra, közülük 8 el is nyerte az aranyszobrot.

 

 

 

A fiú és a szürke gém

A fiú és a szürke gém a tengerentúlon december 8-án kerül a mozikba, a 96. Oscar-gála shrotlistjeit év elején hozzák nyilvánosságra.

 

 

Miyazaki saját gyerekkori élményei

Hayao Miyazaki a rajongók örömére tíz évvel ezelőtti visszavonulása után meggondolta magát, és az eredetileg utolsó filmjének szánt (azóta már új projekten dolgozó rendező) A fiú és a szürke gémben (The Boy and the Heron) ismét a saját gyerekkori élményeihez nyúlt.

 

Élők és holtak világa

1943-ban, a Csendes óceáni háború közepén az anyja után sóvárgó ifjú Mahito bemerészkedik egy világba, ahol az élők és a holtak együtt léteznek. Ezen a helyen megszűnik a halál, az élet pedig újraindul.

 

Gyergyói mese és néhány fényes gomb is befigyelt

Tisztelgés a barátság jelentősége előtt is

A Mijazakitól megszokott hagyományos kézirajz technikával készült animációs film egy mese életről, halálról, alkotásról, és tisztelgés a barátság jelentősége előtt.

 

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

 

Corvin moziban három teltházas vetítés

A fiú és a szürke gém több premier előtti vetítésen is látható volt, a Corvin moziban három teltházas vetítésen van túl.

 

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Teltházak

Legutóbb pedig az Anilogue tűzte műsorára szintén három teltházat produkálva. Legközelebb a Telex Filmklubján lesz látható, melyre már szintén elfogytak a jegyek.

 

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Hamarosan olvasható lesz magyar és angol nyelven a PIET Arionnal készült interjúnk!

 

 

 

A fiú és a szürke gém 2024. január 4-én érkezik a hazai mozikba az ADS Service forgalmazásában.

 

 

ADS Filmek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét