Kezdőlap Egyebek Idén 20 éves Igazából szerelem

Idén 20 éves Igazából szerelem

294
0

A 20. évfordulón felújított változatban látható nagyvásznon minden idők egyik legkedveltebb karácsonyi filmje, az Igazából szerelem.

 

Megérinti az agglegény miniszterelnököt
A történet mozgatórugója a szerelem/Fotó: ADS Filmek

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

Szerelem

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem.

 

Szenteste

Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

 

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 

Thomas Brodie-Sangster és Keira Knightley
Csupán öt év korkülönbség van Thomas Brodie-Sangster és Keira Knightley között

 

Korkülönbség

A Samet alakító Thomas Brodie-Sangster és a Julietet játszó Keira Knightley között csupán öt év korkülönbség van: egyikük 13, másikuk 18 éves volt a forgatás alatt.

 

 "A forgatókönyv olvasópróbáján csak szívességből vettem részt..."
Bill Nighy és a valós casting?

 

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Szívesség

Bill Nighy-nak fogalma sem volt, hogy egy valós castingon vesz részt. “A forgatókönyv olvasópróbáján csak szívességből vettem részt a nagyszerű casting direktor, Mary Selway miatt, aki régóta próbált már beszervezni egy filmre. Azt hittem csak azért hív be, hogy hangosan hallja a forgatókönyvet, végül hatalmas meglepetésemre megkaptam a munkát”.

 

Hugh Grant és a táncjelenetért/Fotó: ADS Filmek

 

A titkárnő rajtakapjon

Hugh Grant nem volt oda a táncjelenetért, de a rendező hajthatatlan volt. “Egyáltalán nem volt kedvem táncolni, nemhogy próbálni. – Mondta Grant. “A mai napig sokan gondolják – és egyetértek velük –, hogy ez a leggyötrelmesebb jelenet, amit valaha filmre vittek. De van, akinek meg tetszik. De el kell ismernem, az én ötletem volt, hogy a titkárnő rajtakapjon.”

 

Elsült flört

Négy esküvő és egy temetés forgatókönyvét szintén Richard Curtis írta.

 

A film végső változatából ugyanis kimaradt egy jelenet, melyben a főszereplőt alakító Hugh Grant úgy próbál meg flörtölni egy esküvőn, hogy a felszolgált ételt szidja – éppen az ételszállítónak. Az Igazából szerelemben újraforgatták ezt a jelenetet, itt Kris Marshall balul elsült flörtjét látjuk.

 

Simon Pegg még éppen a világhírnevet hozó Haláli hullák hajnala előtt állt
Rowan Atkinson és Simon Pegg

 

A jóbarát, Rowan Atkinson

Simon Pegg még éppen a világhírnevet hozó Haláli hullák hajnala előtt állt, amikor felmerült a neve Rufus, az ékszerkereskedő szerepére. Ám a rendező végül a főiskolás évekből ismert jóbarátját, Rowan Atkinsont választotta, akivel már többször dolgoztak együtt (a Négy esküvő és egy temetés című filmen, valamint a Mr. Bean és a Fekete vipera sorozatokon).

 

Papírlapok és a szerelem

A film egyik legemblematikusabb jelenetében Mark (Andrew Lincoln) papírlapokon vall szerelmet Julietnek. A lapokon lévő szöveget maga Andrew Lincoln írta.

 

 

14 szerelmi szál

A forgatókönyvet is jegyző Curtis eredetileg 14 szerelmi szálat szeretett volna a filmbe, ebből kettő már íráskor kikerült, kettőt viszont leforgattak, de végül kivágtak. Külön történetet kapott volna egy tolószékes lány, és egy fiú, aki szerelmes dalt ír egy lánynak, aki végül a banda dobosával jön össze. Kivágták a jeleneteit egy afrikai párnak, akik éhínség idején támogatják egymást, valamint egy iskolaigazgatónőnek, aki hazaútja során bebizonyítja elköteleződését leszbikus partnere mellett.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Szakítás

Szívszorító jelenet, amikor Emma Thompson karaktere rájön, hogy férje megcsalja, majd elvonul sírni a közös hálószobájukba Joni Mitchellt hallgatva. A jelenetet tizenkétszer vették fel, a színésznő elmondása szerint Kenneth Branagh színész-rendezővel való fájdalmas szakításának érzéseit használta fel a minél megindítóbb színészi játékhoz.

 

Térdelés a tóban

Amikor Jamie (Colin Firth) a tóparton gépeli a legújabb regényét, Aurélia (Lúcia Moniz) elveszi a nehezéknek használt bögrét az asztalról, a szél pedig felkapja a teleírt papírlapokat, amik a tóban kötnek ki. Azt látjuk, hogy ruhájukat levetve mindketten beugranak a tóba, ám a valóságban a kb. 50 centiméter mély tóban a színészek csupán térdeltek.

 

 

Helen Fielding otthona

Sarah (Laura Linney) kétszintes lakása a Bridget Jones naplója írója, Helen Fielding otthona alapján készült. Fielding régi barátja a rendezőnek, akivel az első két Bridget Jones-filmen együtt dolgoztak forgatókönyvíróként.

 

 

ADS Filmek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét