Kezdőlap Egyebek Nemzeti Színház – Julieta Soria: Éjjel végeztek vele

Nemzeti Színház – Julieta Soria: Éjjel végeztek vele

196
0

Az Éjjel végeztek vele című monodráma Lope de Vega népszerű színművének, az Olmedo lovagjának rendhagyó változata.

 

 

A titokzatos, tragikomikus, iróniával teli történet Ainhoa Amestoy rendezésében, Juan Cañas előadásában november 30-án a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében lesz látható a Spanyol Színház Aranykora projekt keretében, a Cervantes Intézet szervezésében.
Az Éjjel végeztek vele című monodráma Lope de Vega népszerű színművének, az Olmedo lovagjának rendhagyó változata

 

A titokzatos, tragikomikus, iróniával teli történet Ainhoa Amestoy rendezésében, Juan Cañas előadásában november 30-án a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében lesz látható a Cervantes Intézet szervezésében, a Spanyol Színház Aranykora projekt keretében.

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

 

 

www.kultkocsma.hu

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 

 

MA!!!

Közös többszörös – Minifesztivál a Capa Központban

Két történet 

Az Éjjel végeztek vele című monodráma írója Julieta Soria. Az előadásban két történet fonódik össze. Az egyikben Don Alonso utolsó éjszakáján lóháton indul el a Medina del Campo és Olmedo közötti úton; a másikban egy fiatal motoros teszi meg ugyanezt az utat, ugyanabban az időben.

 

 

Varázsige a félelem ellen

Az út során mindketten elmesélik egymás történeteit, amelyeket egyedül, hangosan fogalmaznak meg, mint egy varázsigét a félelem ellen, amely mindkettőjüket egyfajta rémálomként kísérti.

 

 

 

Kettősség

A két tér és idő közötti kétértelműség végigvonul az egész darabon, és kettős karakterként mutatja meg nekünk a két főszereplőt.

 

 

Közös sors

Ahogy a motivációik is kettősek: összekeveredik bennük a szerelem, a féltékenység, az irigység, a társadalmi siker, a sötétség, magány, irracionális félelem, valódi félelem, a közös sors.

 

Liszt zenéje áthatja szépunokája, Michael életét

 

MA ESTE!!!!

Kíséret

A főszereplőket a halál felé vezető úton kísérjük el, amelynek során paradox módon csak rajtuk múlik, hogy életben maradnak-e.

 

 

Aranykora projekt

Az előadás a Spanyol Színház Aranykora projekt (Spanish Golden Age theatre project) keretében valósul meg az INAEM (Spanish National Institute of Performing Arts) és a Cervantes Intézet együttműködésével.

 

2023. november 30. 19:00

Kaszás Attila Terem

Jegyvásárlás

Cervantes Intézet/Magócsi Anikó

 

 

Egy falat menyország – Kötetbemutató Szegeden

 

Időpont:

2023. 11. 24. (péntek) 17.00

Helyszín:

1. emeleti zeneszoba

A magyarországi Lengyel Gimnázium és Líceum krónikájának bemutatója

 

 

Az Egy falat menyország című kötet megjelenése kapcsán a szegedi Somogyi-könyvtár vendége lesz a kötet szerkesztője, Szentes László. A szerzővel Mikó Valér, a Szegedi Lengyel Önkormányzat tagja beszélget majd. A kötet kiadója a Magyar-Lengyel Baráti Társaság Somogy Megyei Csoportja.

 

Az Egy falat mennyország című könyv a Lengyel Gimnázium és Líceum 1939-1944 között vezetett krónikájának eredeti lengyel és annak az eredetiből fordított magyar szövegét tartalmazza magyarázatokkal és mellékletekkel kiegészítve.

Az olvasó számára a szöveg mellett több mint száz eredeti, képaláírásokkal ellátott fotó teszi még inkább megélhetővé a történetet

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét