Kezdőlap Egyebek Wolsky András kapta a Konok–Hetey Művészeti Díjat

Wolsky András kapta a Konok–Hetey Művészeti Díjat

235
0

Wolsky András kapta meg elsőként a Konok-Hetey Művészeti Díjat, amelyet szerdán adtak át a Ludwig Múzeumban – közölte a Konok-Hetey Alapítvány az MTI-vel.

 

 

Wolsky András mint festő szokatlan eszközöket használ
Wasky András: Inter-Space 2019, wood, canvas, acrylic, 55×165 cm/Forrás: András Wolsky

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

www.kultkocsma.hu

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Vándordíj

    Mint írták, a nyertes 300 ezer forint jutalmat is átvehetett az alapítvány jóvoltából, továbbá Botos Péter üvegművész felajánlásából egy vándordíjat is kapott.

 

 

 

 

Futó Mária kozmetikus Földeák

 

Közös többszörös – Minifesztivál a Capa Központban

Kortársak támogatása

A Konok-Hetey Művészeti Alapítvány kiemelt feladatának tartja az alapító művészek – Konok Tamás és Hetey Katalin – életművének gondozását. Továbbá a  tehetséges kortárs képzőművészek bemutatását és támogatását, 2023 nyarán írt ki pályázatot harmincöt évnél idősebb alkotók számára.

 

 

Geometrikus-konstruktív-konkrét irányzatok

A szeptember 8-án lezárult pályázaton olyan festőművészek vehettek részt, akik a geometrikus-konstruktív-konkrét irányzatok képviselői. Azok is, akiknek újító munkái gazdagítják a művészeti szcénát.

 

 

Szokatlan eszközök

Wolsky András mint festő, szokatlan eszközöket használ. Térképet, dobókockát és színekkel, irányokkal, méretekkel, arányokkal és szögekkel megfeleltetett számkódot. Így automatikus képpé alakítja saját mindennapi világában szerzett tapasztalatait, élményeit, valamint reflexióit és ismétlődő cselekedeteinek valós mozzanatait. N. Mészáros Júlia művészettörténész ezeket is mondta méltatásában.

 

A “képcsinálás” szabályai 

Művei megalkotásához a lehető legegyszerűbb nyelvet használja. Derékszögben vagy más szögben elforduló színes sávok, eltérő vastagságú vonalak, geometriai alakzatokat, síkokat körülíró irányváltások, geometrikus elrendezés. A “képcsinálás” szabályait, azaz a választás konkrét lehetőségét és az összes lehetséges kombinációt azonban személyes alkotói elvek, egyéni művészeti normák határozzák meg és tartják szigorú korlátok között – tette hozzá N. Mészáros Judit.

 

Liszt zenéje áthatja szépunokája, Michael életét

 

Párizsi ösztöndíj – díjak

Wolsky András 1969-ben született Budapesten. Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végezte festészet, intermédia, valamint posztgraduális festészet szakokon. 1996-ban megkapta a Párizsi Magyar Intézet Artist in Residence ösztöndíját. 2000-ben elnyerte a Strabag Festészeti I. díjat, 2001-ben a Római Magyar Akadémia Képzőművészeti Ösztöndíját. 2002-ben Barcsay-díjjal jutalmazták.

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

 

 

Köz-és magánygyűjtemények

Művei több rangos hazai és külföldi köz- és magángyűjteményben megtalálhatók, például a budapesti Ludwig Múzeum vagy a Paksi Képtár kollekcióiban – olvasható az összegzésben.

 

MTI/András Wolsky

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét