Kezdőlap Egyebek Rossi: Szoboszlai billentette el a mérleg nyelvét

Rossi: Szoboszlai billentette el a mérleg nyelvét

298
0

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint elsősorban a csapatkapitány Szoboszlai Dominik kiemelkedő teljesítményének köszönhetően fordított és nyert 3-1-re a magyar labdarúgó-válogatott Montenegró ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi zárásán.

 

"Az ellenfél nehéz helyzetbe hozott minket. Mélyen védekezett és nem hagyott teret, így nem tudtunk ritmusosan játszani.
A híresség: Szoboszlai Dominik két bravúros gólt is szerzett a magyar nemezti válogatottban

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

 

 

www.kultkocsma.hu

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 

Nehéz helyzet – Szoboszlai és Nagy Ádám

    “Az ellenfél nehéz helyzetbe hozott minket. Mélyen védekezett és nem hagyott teret, így nem tudtunk ritmusosan játszani. A második félidőben sikerült nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. Elsősorban Szoboszlai Dominiknak köszönhetően nyertük meg a meccset, de nagyon örülök Nagy Ádám góljának is” értékelt a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető.

 

Liszt zenéje áthatja szépunokája, Michael életét

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

 

 

“Egy igazi csapat vagyunk…”

Rossi dicsérte a csereként beállt játékosait is. “Egy igazi csapat vagyunk. Van, hogy valaki nem a legjobb estéjét fogja ki, de akit beküldök helyette, az igen”.

 

 

 

Szoboszlai méltatása

Az 59 éves tréner hosszasan méltatta a meccs hősét, a két perc alatt két góljával fordító Szoboszlait. Úgy vélte, minden edző sikere az általa irányított játékosok minőségén múlik, éppen ezért boldog, hogy együtt dolgozhat a Liverpool középpályásával.

 

 

Ő billentette el a mérleg nyelvét

  “Ő billentette el a mérleg nyelvét. Az a futballista, aki képes megfordítani a mérkőzés menetét. Három éve az Izland elleni pótselejtezőn nem játszott jól, mégis kirúgta a válogatottat az Eb-re. A segítőim akkor azt kérték tőlem, hogy cseréljem le, de én bent tartottam. A Liverpoolban is mindig végigjátssza a meccseket, Jürgen Klopp sokkal többet edzi, mint én, de hasonlóképpen vélekedünk róla. Szoboszlai világ szinten is éljátékos lesz. Amint még több gólt fog szerezni, eléri a csúcsszintet” – beszélt a nemzeti együttes 23 éves csapatkapitányáról, aki 38. fellépés 10. gólját szerezte a címeres mezben.

 

 

Csoportelsőség – veretlenség – büszkeség

Rossi kifejtette, rendkívül büszke a csoportelsőségre és a veretlenségre is. Hozzátette, a 80. percig egy csapat volt a pályán. Megjegyezte, ha három napja Bulgária ellen nem is játszott igazán jól a csapata, akkor még jobban dominált, mint most Montenegró ellen.

 

Legjobbak vagyunk

“Magyarország ebben a selejtezőcsoportban egyértelműen a legjobb teljesítményt nyújtotta. Szerbia második lett, pedig erősebb válogatott, ellenük volt egy csipetnyi szerencsénk. “ Rossi azt is elárulta, Sallai Roland azért volt a kispadon, hogy lefújás után együtt ünnepelhessen a csapattal, de megállapodtak abban, hogy egy percet sem fog játszani.

 

Emberi értékek tisztelete

Rossi az MTI érdeklődésére a meccset követő pillanatokról úgy nyilatkozott, nehéz átadni, vagy elmesélni, ahogy a szurkolók ünnepeltek, ezt át kell élni. Hangsúlyozta, soha ilyen bizalmat, bánásmódot nem tapasztalt karrierje során. Úgy vélte, ez több is, mint ami az eredményekből fakadna. Segítőjével együtt eredendően megkapták a szurkolóktól, hogy az emberi értékeket is elkezdték tisztelni bennük.

 

DOMINIMIK, a döntő faktor

Kollégája, Miodrag Radulovic egyetértett abban, hogy Szoboszlai Dominik egyszemélyben bizonyult döntő faktornak a találkozón.

 

Montenegrói kalapemelés Szoboszlai előtt

    “Jó meccs volt, kiváló közönség előtt. Győzelemre játszottunk, de már az első félidő második felében látszott, hogy nem vagyunk elég frissek, ezért nem tudtunk kellő agresszivitással támadni, de akkor legalább a magyarokat sikerült távol tartani a kaputól. A második félidőben két perc alatt két gólt kaptunk egy kiváló játékostól, de Szoboszlai ezért került annyiba, amennyiért megvették és ezért játszik ott, ahol játszik. Kalapot kell emelnünk előtte” – méltatta Szoboszlait a montenegrói szakvezető, aki elárulta, tudták, hogy vezetnek a bolgárok Szerbiában, ezért is cserélt.

 

Egyéni képességek döntöttek

Radulovic szerint Szerbia és Magyarország ellen az egyéni képességek döntöttek. Ez jelentette azt a különbséget, hogy csapata négy ziccert kihagyott, amelyek nagyobbak voltak, mint amiből Szoboszlai gólokat lőtt.

 

 

Montenegrói magas léc?

    “Büszke vagyok erre a három évre, mert kiváltság a válogatottat vezetni, de a jövőről most nem akarok beszélni. Meccsről meccsre javultunk, de a végén nem sikerült kijutni az Eb-re. Lehet, én tettem túl magasra a lécet” – zárta szavait az 56 esztendős tréner.

 

 

   A magyar csapat öt győzelemmel és három döntetlennel, veretlenül és csoportelsőként jutott ki a jövő évi, németországi kontinenstornára, amelynek december 2-i sorsolását a második kalapból várja majd.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét