Kezdőlap Egyebek Közeleg a Fekete Péter bemutató a 20 éves Centrál Színházban

Közeleg a Fekete Péter bemutató a 20 éves Centrál Színházban

114
0

sti Juli és Alföldi Róbert most először játszanak egy színpadon

 

December 8-án mutatja be a 20. évfordulóját ünneplő Centrál Színház a Fekete Péter című magyar klasszikust. Ez volt a színház első premierje. A 30-as évek Budapestjén játszódó megejtő mesében egy balek és egy tőzsdecápa körül bonyolódnak az események és persze mindenbe beleszól a szerelem.

 

 

December 8-án mutatja be a 20. évfordulóját ünneplő Centrál Színház a Fekete Péter című magyar klasszikust. Ez volt a színház első premierje.
Fekete Péter: Básti Juli és Alföldi Róbert először együtt a színpadon/Fotó: Sárosi Zoltán

 

Most Puskás Samu rendezésében, Magyar Attila, Básti Juli, Martinovics Dorina, Fehér Tibor, Alföldi Róbert és Balla Eszter főszerepésével láthatjuk ezt az örökzöld darabot. Az előadás különlegessége, hogy Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszanak egy színpadon.

 

 

 

 

#november #thursday #today #theater #actor #art #színház #CentrálSzínház #FeketePéter #BástiJuli #AlföldiRóbert #Facebook #Instagram #TikTok #YouTube #amazing #hashtag #man #women #MTI #life #Budapest #love

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

www.kultkocsma.hu

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Liszt zenéje áthatja szépunokája, Michael életét

 

Mese, de aktuális 

Bár a Fekete Péter műfaját tekintve mese, alapszituációja igencsak aktuális ma is. A jóképű tőzsdecápa találkozik a világ legnagyobb balekjával, aki bármihez ér, összeomlik. Kész katasztrófa!

 

 

 

Részvénytársaság – Szerelmi kergetőzés

Mi lehetne hát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a pechjére? Az üzlet beindul, de közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer is találkoznak a nagy Ővel. A megejtő szerelmi kergetőzést örökzöld slágerek tarkítják és a fináléban már boldog párok szorongatják egymás kezét.

 

Egészségszorongás, bűntudat a betegségben kontra boldogságtréningek és testi-lelki jólét az információs társadalom korában.
Miért érzünk gyakran bűntudatot, ha betegek vagyunk, és hogy lehet ezt feloldani?/Fotó: Szeged, Somogyi-könyvtár

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

 

Fekete Péter gyógyír a léleknek

“A gondterhelt időkben a Fekete Péter gyógyír a léleknek. Nekem meg az első színházi emlékem. Megejtő mese mindnyájunknak, fiúnak, lánynak, ifjúnak, bölcsnek. Olyan nívós bájjal terelget bennünket teljes egymásrautaltságunk elfogadása felé, hogy hirtelen karnyújtásnyira kerül egymástól fekete és fehér, magány és viszonzott szerelem.

 

Básti és Alföldi – először együtt

És akkor ott van a Básti, meg az Alföldi, pályájuk során először egy színpadon. Meg egy ablak a negyvenes évekre, mikor még komolyan mondtuk: “Tiszteletem, bocsásson meg, lekötelez.” Aztán Magyar Attila elfeledhetetlen balekja, Martinovics Dorina, Balla Eszter és Fehér Tibor sziporkázó triójával kiegészülve. Forróbb volt a szinpad mint a nap felszíne mikor elkezdték próbálni a darabot. Örömteli munka, megtisztelő feladat.” nyilatkozta Puskás Samu rendező, akinek a tavalyi kirobbanó sikerű Az ártatlanság vélelme után ez a második rendezése.

Az előadás különlegessége, hogy Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszanak egy színpadon.
Alföldi Róbert/Fotó: Fortepan

 

Élvezetes előadás 

„Húsz évvel ezelőtt ez a darab alapozta meg színházunk sikerét, ezért azt gondoltuk, a kerek évforduló alkalmából ismét műsorra tűzzük. A repertoár kialakításakor a világszínház legfrissebb sikereinek bemutatása mellett, örömmel törekszünk arra, hogy magyar klasszikusokat is láthasson nálunk a közönség. A Fekete Péter ráadásul egy család minden tagja számára élvezetes előadás.” – mondta Puskás Tamás igazgató.

 

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

 

A szerzők

Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István művét Hársling Hilda átdolgozásában láthatják majd a nézők.

 

Főszereplők

A főszereplők Magyar Attila, Básti Juli, Martinovics Dorina, Fehér Tibor, Alföldi Róbert, Balla Eszter.

 

Díszlettervező: Bagossy Levente

Jelmeztervező: Kárpáti Enikő,

Világítástervező: JasonTaylor

Dramaturg: Horváth Panna

Zenei vezető: Fekete Mari

Remaster Puskás Dávid

Koreográfus: Boronkay-Szalay Olimpia

https://www.facebook.com/Szinhaz.Central/

 

Tamás Dorka

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét