Kezdőlap Egyebek „Aggódó testünk” – Beszélgetés Prof. Dr. Csabai Mártával

„Aggódó testünk” – Beszélgetés Prof. Dr. Csabai Mártával

292
0

2023. november 16. (csütörtök) 16.30

Helyszín:

Szeged, Somogyi-könyvtár,

1. emeleti közösségi tér

Egészségszorongás, bűntudat a betegségben kontra boldogságtréningek és testi-lelki jólét az információs társadalom korában. A szegedi Somogyi-könyvtár vendége lesz Prof. Dr. Csabai Márta klinikai- és egészségpszichológus, egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora, az Alkalmazott Egészségpszichológiai Szakpszichológus Szakképzés egyik létrehozója.

 

 

Egészségszorongás, bűntudat a betegségben kontra boldogságtréningek és testi-lelki jólét az információs társadalom korában.
Miért érzünk gyakran bűntudatot, ha betegek vagyunk, és hogy lehet ezt feloldani?/Fotó: Szeged, Somogyi-könyvtár

 

#november #wednesday #today #soul #ourfears #Szeged #Somogyikönyvtár #health #egészség #félelmeink #szeretet #MályvavirágPont #lélek #Facebook #Instagram #TikTok #YouTube #amazing #hashtag #man #women #MTI #life #Budapest #love

 

 

 

 

 

Beszélgetés Prof. Dr. Csabai Mártával a hazai egészségpszichológia meghatározó személyiségével arról, miként kezeljük az egészségünkkel, testünkkel kapcsolatos félelmeinket, és hogyan találjuk meg a testi-lelki biztonságunkhoz vezető utat. A délután folyamán Csabai Mártával a szegedi Mályvavirág Pont vezetője, Schwimmer-Tóth Tímea és a Somogyi-könyvtár könyvtárosa, Sinka Márta beszélgetnek.

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

www.kultkocsma.hu

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Bűntudat betegségkor

Miért érzünk gyakran bűntudatot, ha betegek vagyunk, és hogy lehet ezt feloldani?

Miként termelhetnek újabb aggodalmakat a divatos diéták és a boldogságtréningek?

Hogyan befolyásolja a testképünk az önértékelésünket?

 

 

www.kultkocsma.hu

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 

Egzisztenciális félelmeink

Az információs társadalom hatására jó ideje velünk van az általános elbizonytalanodás, de a koronavírus-járvány, a klímaválság és a háború fenyegetése miatt különösen felerősödtek a szorongásaink és az egzisztenciális félelmeink.

 

 

Aggódás

Aggódunk az egészségünk, a gyógyszerek és élelmiszerek kockázatai, valamint a nehezen kontrollálható stressz miatt. Mindez jelentős hatást gyakorol a viselkedésünkre, az egészségünket befolyásoló szokásaink és függőségeink kialakulására.

 

 

Erős Antónia és a The Voice – Egy Csepp Világnap

Félelmeink kezelése

Csabai Márta, a hazai egészségpszichológia meghatározó személyisége nemzetközi kutatások, társadalmi-kulturális példák, továbbá médiatartalmak pszichológiai elemzése alapján feltárja, hogyan kezeljük az egészségünkkel és a testünkkel kapcsolatos félelmeinket.

 

Liszt zenéje áthatja szépunokája, Michael életét

 

 

Testi-lelki biztonság

Megerősít minket abban, hogy nem vagyunk egyedül kérdéseinkkel, a társadalmi és pszichológiai összefüggések megértése és a bemutatott megoldások pedig közelebb visznek testi-lelki biztonságunk megtalálásához. (Forrás: Aggódó testünk című, 2023-ban a HVG Könyvek gondozásában megjelent kötet fülszövege)

 

A legjobb online kaszinó magyar játékosoknak

 

A Professzor Asszonyról

Prof. Dr. Csabai Márta klinikai- és egészségpszichológus, egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora, az Alkalmazott Egészségpszichológiai Szakpszichológus Szakképzés egyik létrehozója.

 

 

 

 

Engedmény könyvéből

Prof. Dr. Csabai Márta közelmúltban megjelent kötete a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház kitelepülésének köszönhetően 10%-os engedménnyel megvásárolható lesz a helyszínen!

 

 

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

A program a Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány közös szervezésében valósul meg.

 

 

Somogyi-könyvtár, Szeged

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét