Kezdőlap Egyebek Karate-vb – Hárspataki ezüstérmes, Kákosy világbajnok

Karate-vb – Hárspataki ezüstérmes, Kákosy világbajnok

196
0

Hárspataki Gábor ezüstérmet nyert a 75 kilogrammosok között küzdelemben (kumite) a Papp László Budapest Sportarénában zajló 26. karate-világbajnokságon. Para-karatéban Kákosy Olívia megvédte világbajnoki címét.

 

 

"Csodálatos itt állni, a magyar színeket képviselni, és nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült nyernem, főleg hogy ez itthon történt, Budapesten. Nagyon örülök annak, hogy mi rendezzük a világbajnokságot, mert ez egy újabb motivációt adott, ezekben a pillanatokban mutatkozik meg, milyen is igazán az ember"

Kákosy örül, hogy másodjára is megvédte világbajnoki címét/Fotó: Jani Martin

 

#oktober #sunday #today #sport #karate #karatevb #parakarate #kumite #aranyérem #fee #goldmedal #silvermedal #PappLászlóBudapestSportaréna #KákosyOlívia #HárspatakiGábor #MTK #Facebook #Instagram #TikTok #YouTube #amazing #hashtag #man #women #MTI #life #Budapest #love #mindenki #látogató #követő

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

 

 

 

Hárspataki ellenfele fordított

Az MTK olimpiai bronzérmes karatékája, Hárspataki Gábor az egyiptomi Abdalla Abdelazizzal csapott össze a szombati döntőben és egy határozott fejre mért ütéssel megszerezte a vezetést. Ellenfele azonban videóbíró segítségével fordított, testrúgásért két pontot kapott.

 

A domoszlói Tabu együttes hivatalos videóklipje: Testvér

Taktikai csata a tatamin

A folytatásban taktikai csata zajlott a tatamin. Az utolsó percre fordulva felpörögtek az események: Hárspataki támadott, Abdelaziznak ítéltek azonban pontot a bírók, aztán egy újabb ütéssel szépített a magyar versenyző.

 

 

 

www.kultkocsma.hu

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 

 

Időn túli támadás

Az utolsó pillanatokban úgy tűnt, egy hárompontos akcióval Hárspataki eldöntötte a világbajnoki cím sorsát. Sajnos a videós elemzés során kiderült, hogy támadása időn túl történt, így végül maradt a 2-3-as eredmény, azaz a vereség.

 

Az MTK olimpiai bronzérmes karatékája, Hárspataki Gábor az egyiptomi Abdalla Abdelazizzal csapott össze a szombati döntőben, és egy határozott fejre mért ütéssel megszerezte a vezetést, de ellenfele a videóbíró segítségével fordított, testrúgásért két pontot kapott.
Hárspataki Gábor ütése/Fotó: Jani Martin

 

Óvás

A mérkőzést követően óvást nyújtottak be a magyarok, mivel az egyiptomi versenyző menekülés közben elesett, amiért egy újabb intést is kiérdemelhetett volna a korábbi négy mellé.

 

 

Vizsgálat 

A vizsgálat során kiderült, hogy a földre érkezés is időn túl történt, így végül az ötödik intés begyűjtéséért nem léptették le Abdelazizt, így a végeredmény nem változott.

 

 

 

Harmincperces csúszás

A csaknem harmincperces csúszást követően került sor az eredményhirdetésre, melyen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke adta át az érmeket.

 

 

Menetelés a döntőig

A 27 éves magyar karatéka koszovói, francia, üzbég, olasz és – semleges színekben induló – orosz ellenfelet legyőzve menetelt az elődöntőig. A bosnyák U21-es vb-ezüstérmes Hamza Turulját is felülmúlta, ezzel verekedte be magát szerdán a fináléba.

 

Közeleg a 21. Olasz Filmfesztivál, a MittelCinemaFest2023

 

Felfordulás után Kákosy aranya

Az óvás okozta szombat délutáni kisebb felfordulás után aranyéremnek is örülhetett a magyar közönség. A tanulásban akadályozottak között szereplő Kákosy Olívia para-karatés megvédte világbajnoki címét, ezzel megszerezte a magyar válogatott második érmét.

 

"Csodálatos itt állni, a magyar színeket képviselni, és nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült nyernem, főleg hogy ez itthon történt, Budapesten. Nagyon örülök annak, hogy mi rendezzük a világbajnokságot, mert ez egy újabb motivációt adott, ezekben a pillanatokban mutatkozik meg, milyen is igazán az ember" – mondta az MTI-nek Kákosy Olívia, majd hozzátette, nagyon sokat jelent számára, hogy az edzője mellett ott volt a lelátón a családja és a barátai.
Kákosy Olívia kitörő öröme/Fotó: Jani Martin

Kákosy Olívia nagyon boldog, hogy megvédhette világbajnoki címét

“Csodálatos itt állni, a magyar színeket képviselni, és nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült nyernem, főleg hogy ez itthon történt, Budapesten. Nagyon örülök annak, hogy mi rendezzük a világbajnokságot, mert ez egy újabb motivációt adott, ezekben a pillanatokban mutatkozik meg, milyen is igazán az ember” – mondta az MTI-nek Kákosy Olívia. Hozzátette, nagyon sokat jelent számára, hogy az edzője mellett ott volt a lelátón a családja és a barátai.  

 

A vasárnapi zárónapon is küzdelmek sora

A vasárnapi zárónapon küzdelemben a Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya összeállítású női csapat a bronzéremért küzdhet a Papp László Budapest Sportarénában.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Turák Péter
Magyar Karate Szakszövetség
Sajtófőnök

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét