Kezdőlap Divat, szépség Szolnokon Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

Szolnokon Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

301
0

Neves filmes szakemberek tartanak előadásokat az október 17. és 22. között a szolnoki TISZApART Moziban zajló Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon. Könyvbemutatókkal, kiállítással is várják az érdeklődőket – közölték a szervezők közleményben az MTI-vel.

 

Érettségi után rögtön, az 1920-as években a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult festészetet, mestere Csók István volt. Barátaival, évfolyamtársaival – többek között Korniss Dezsővel, Kepes Györggyel, Vajda Lajossal, Schubert Ernővel - együtt váltak ki a konzervatív szellemű főiskoláról, és megalapították a KÚT (Képzőművészek Új Társasága) avantgárd csoportot, majd csatlakoztak Kassák Lajos Munka című folyóirat-köréhez.
Alexander Trauner Trauner Sándorként látta meg a napvilágot 1906-ban Budapesten/Fotó: https://www.ataff.hu

 

 

 

Gózon Franciso venezuelai-magyar

    Október 18-án, szerdán kora délután Gózon Franciso venezuelai-magyar filmoperatőr-rendező tart előadást az operatőrök munkájáról.

 

 

Mesterjátszma: csavaros pszicho-thriller 

Október 20-án, pénteken kora délután pedig Tóth Barnabás filmrendező legújabb filmje, a Mesterjátszma kapcsán tart elemző előadást arról, hogyan meséli el a látvány a történetet. A csavaros pszicho-thriller elemzése kapcsán a nézők betekintést kaphatnak a film írásába és olvasásába is. Lesznek werkképek és videók, mood-board és vizuálistrükk-elemzés is.

 

Szeged továbbra is az alföldi retrosok zarándokhelye

 

Joseph Hodges Látványtervezés – nem agysebészet

Október 21-én kora délután a 24 című sorozat látványtervezője, Joseph Hodges Látványtervezés – nem agysebészet címmel tart előadást, amelyben a CGI felemelkedését tárgyalja a filmekben és a televíziós produkciókban.

 

 

Production Design Week

Az előadásokat az október 20-29. között zajló Production Design Week keretében szervezik. A rendezvénysorozat a világ minden tájáról kapcsol össze szakmai programokat, amelyek a filmes látványtervezésre fókuszálnak. Ebben az időszakban 25 ország 45 városában zajlanak szakmai programok. Mindhárom mesterkurzushoz kísérő vetítés is kapcsolódik az előadások napján délelőtt a szolnoki TISZApART Moziban.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

 

https://www.instagram.com/kultkocsma/

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

Október 20-án délután három kötettel ismerkedhet meg a közönség

 

A Magyar animációs alkotók II. című kiadványról azt írták, hogy a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete 2017-ben indította útjára a Documenta Artis című sorozatát, amelynek második kötete tizenkilenc ismert és elismert magyar animációs alkotót szólaltat meg.

 

 

 

Filmfesztiválkörkép című könyv

A magyar filmfesztiválok helyzetével foglalkozó Filmfesztiválkörkép című könyv az MMA MMKI gondozásában, a MOME, a FilmHungary és a Savaria Filmszemle szakmai támogatásával jelent meg, szerkesztője Kollarik Tamás.

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

www.kultkocsma.hu

 

 

 

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 

Egy forgatókönyvíró élete és halála

A FilmHungary könyvkiadó a Magyarok Hollywoodban című könyvsorozatának újabb kötetét jelenteti meg Pressburger Imre – Egy forgatókönyvíró élete és halála címmel.

 

 

CineEuroConnect Kiállítás

Együttműködő Filmmúzeum és Örökség Filmfesztivál címmel tartják a fesztivál ideje alatt a CineEuroConnect Kiállítást, amely személyes tárgyak változatos gyűjteményét mutatja be, illetve a filmtörténet és az emberi kapcsolatok “gazdag szövevényét” tárja a látogatók elé – közölték. A projekt a Temesvár – Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban című nemzeti kulturális program része.

 

 

 

Az Alexandre Trauner fesztiválon tíz játékfilm versenyez a legjobb látványtervezés díjáért október 17-22. között Szolnokon. A fesztivál a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósul meg.

 

 

Részletes program: www.ataff.hu

MTI/Fotó: https://www.ataff.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét