Kezdőlap Egyebek Hungarian Pop Art kiállítás nyílik a szegedi Somogyiban

Hungarian Pop Art kiállítás nyílik a szegedi Somogyiban

291
0

2023. október 18. (szerda) 16.30 – helyszín: Szeged, Somogyi-könyvtár, első emeleti közösségi tér

Régenyi Adriána, Simon M. Veronika és Szentpéteri Tóth Márta festőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás a szegedi Somogyi-könyvtár 1. emeleti közösségi terében.

 

Munkáikat – ahol szolidan bár, de megjelennek hagyományos magyar motívumok is – nemcsak a vásznon alkotják meg, hanem ruházati darabokon és kiegészítőkön, játékokon és használati tárgyakon is életre keltik, ezzel teszik a mindennapi élet részévé a művészetet.
Három festőművész összefogott, hogy a Hungarian Pop Art stílust népszerűsítsék

Három festőművész összefogott annak érdekében, hogy a Hungarian Pop Art stílust bemutassák és népszerűsítsék Magyarországon. Munkáikat – ahol szolidan bár, de megjelennek hagyományos magyar motívumok is – nemcsak a vásznon alkotják meg, hanem ruházati darabokon és kiegészítőkön. Sőt, játékokon és használati tárgyakon is életre keltik, ezzel teszik a mindennapi élet részévé a művészetet.

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

 

www.kultkocsma.hu

 

 

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 

A kiállítást megnyitja:

 

dr. Fülöp Mihály, Szent Vince Borrend alapító nagymestere, a Magyar Bor Akadémia tagja

 

 

Szeged továbbra is az alföldi retrosok zarándokhelye

 

 

 

Az eseményen jelenlévő művészek:

Régenyi Adriána Geiszler József-díjas festőművész, Fonyódon alkot és több önálló kiállítással is büszkélkedhet, valamint Szőlősgyörökön festészeti tanfolyamokat vezet.

 

 

Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy- és Holló László-díjas Kunst Meister festőművész Székesfehérváron él és a SMV2000 Festőtanoda tulajdonosa.

 

 

 

Szentpéteri Tóth Márta Bor István Iván-, Simone és David Arts-díjas siófoki festőművész, aki különféle témákban alkot, beleértve portrékat, tájképeket és absztrakt kompozíciókat.

 

 

Szublimációs nyomdai eljárás

A festményekből tervezett ruhák nem csupán esztétikailag értékesek, hanem technikailag is kiemelkedő minőségűek. A szublimációs nyomdai eljárásnak is köszönhetően tartóssága és együvé tartozása az anyagokkal hosszútávon biztosított.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

 

https://www.instagram.com/kultkocsma/

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

 

Simon M. Veronika Festőtanoda

A művészeknek több fontos közös vonásuk van. Valamennyien Simon M. Veronika Festőtanodában sajátították el a Special Method Version elnevezésű különleges festési technikákat, és mindegyikőjük a Györöki Művésztelep tagja. Ezen kívül, Szentpéteri Tóth Márta Salzburgban szerezte meg Kunst Meister festőművészi diplomáját és számos nemzetközi kurzuson és alkotótáborban is részt vett.

 

 

Több helyen is kiállítottak

Az alkotók munkái már több helyen is bemutatkoztak, beleértve Székesfehérvárt, Szőlősgyörököt, Gárdonyt, Győrt, Szombathelyet, Budapestet és más városokat.

 

 

Lehetőségek

Az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy a Hungarian Pop Art stílus és a résztvevő művészek alkotói háttere egyedi módon kerüljön bemutatásra, számos művészeti formát felvonultatva – legyen a festmény vásznon, használati tárgyon, ruhadarabon vagy kiegészítőn.

Kezdőoldal

 

A kiállítás megtekinthető 2023. november 15-ig

 

 

 

Egyetemes művészet és a pop-art

“Hazánkban a pop-art felé mutató progresszív törekvések az egyetemes művészetből ismert történetétől eltérő sajátságokkal jöttek létre a 60-as évek közepén.

 

Kétértelmű, politikai felhangú munkák

A nyugati típusú fogyasztói társadalom hiánya miatt az amerikai poptól ikonográfiailag eltérő, s gyakran kétértelmű, nem ritkán politikai felhangú munkák születtek.

 

 

Fő témák:

 a művészet belső kérdései, a városi ill. a paraszti lét motívumai, a vásárok mézeskalács figurái, az emberi test és ruhadarabok, melyek felnagyítása idővel az absztrakció felé vezetett.” (Forrás: artportal.hu)

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét