Kezdőlap Egyebek Titokzatos koreográfusok, szellemek: Halálra táncoltatás

Titokzatos koreográfusok, szellemek: Halálra táncoltatás

302
0
Titokzatos koreográfusok segítenek szellemeket idézni ebben a turisztikai övezetben
 
 

Most az őszi szezonban is olyasmivel szeretnének előrukkolni a helyi vendéglátósok, ami tömegeket vonz a településre. Szerintük Petőfi, de még a balett is hozhat olyan turistákat  a településre, akik ki vannak éhezve a könnyen fogyaszthatókultúrára, no meg egy jó családi kirándulásra.

 

Bükfürdőn már elképzelték, milyen jelmezben jönne el Petőfi Sándor és felesége arra a Halloween vacsorára, ahová elsősorban a gyerekeket és a szülőket várják.
A képen Szendrey Júlia és Petőfi Sándor látható, a szervezők elképzelték azt is, hogy ők milyen arcfestést használnának, ha eljönnének erre az eseményre

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

 

Petőfi és felesége Halloween vacsorán?

Bükfürdőn már elképzelték, milyen jelmezben jönne el Petőfi Sándor és felesége arra a Halloween vacsorára, ahová elsősorban a gyerekeket és a szülőket várják. 

QR-kód a tányér alatt 

A “fogyasztható kultúra” akció keretében, a családok most megkóstolhatják a költő kedvenc ételeit. Aki a tányérja aljára néz, olyan QR-kódot találhat ott, amely segítségével a nemzetközi balett világának egyes részleteit nézheti meg telefonján. Ezekben igazi szellemek is szerepelnek.

Halálra táncolttás

Virtuálisan Bükfürdőre “költözik” például a Royal Ballet -Giselle előadása, amely igazi “Halloween” – dráma, hiszen ebben a darabban, ha éjfélt üt az óra, az erdőt ellepik az esküvőjük előtt elhunyt fiatal lányok szellemei. Céljuk természetesen, hogy halálra táncoltassák azokat a hűtlen férfiakat, akik ebben az órában a temetőbe merészkednek.

www.kultkocsma.hu

 

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

 

Gyerekeknek varázsital és online táncoktatás

Természetesen a kisebbekre is gondoltak a szervezők. Ők, ha elfogyasztják varázsitalt, azután egy online Halloween -táncot tanulhatnak be – mondta Kiss Péter, a Joska bácsi-Brasserie elnevezésű étterem tulajdonosa.

 

Titokzatos szakértőkkel dolgoznak együtt

Vendéglátósok és táncművészet?

Még mielőtt a kultúráért hivatalosan felelős személyek azt kérdeznék, hogy a vendéglátósoknak hogyan jutott eszükbe az a furcsa ötlet, hogy Petőfit és a táncművészeteket ugyanazon a napon ünnepeljék, azoknak elmondhatjuk, hogy az ötlet nem új!
 

A Szegedi Kortárs Balett jövőre öt Petőfi verset táncol majd el a következő évadban.

Hazánk leghíresebb balettművésze

A bükfürdői eseményre pedig nem akárkik válogatták ki a tündéreket, boszorkányokat, szellemeket felvonultató táncos jeleneteket. A Magyarország jelenleg leghíresebb balettművésze, az egyik televízió táncos versenyének nyertese és egy olyan koreográfus is segítette a munkát, akit korábban Európa kétezer szakembere közül választottak a legjobbnak.
“Szerintem ezzel a csapattal Petőfi is elégedett lenne, ha ma élne!” – mondta a szervező.

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

https://www.instagram.com/kultkocsma/

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Ahogyan Bansky is tesz

A táncos szakemberek nem kívánták az akció keretén belül felfedni kilétüket, úgy szeretnének dolgozni ezen a rendezvényen, ahogy azt Banksy teszi a képzőművészetben, teljesen névtelenül – tette hozzá hozzá Kiss Péter.
Petőfi imádna a magyar operaházba járni

Petőfi és a balett

A három koreográfus szerint, ha az idén 200 éve született Petőfi Sándor ma élne, biztosan szeretné a balettelőadásokat is, talán a Magyar Állami Operaházban játszott Spartacus lenne a kedvenc darabja.

Táncba öntött versek – Petőfi is örülne

Talán örülne annak is, hogy a Szegedi  Balett jövőre több versét is táncba önti. Ő erre az október 29-én tartandó Halloween partira biztosan elfogadná a meghívást, hiszen gyerekeknek szóló alkotásaiban megjelennek a sárkányok és boszorkányok is. 
Ez az oka annak hogy a rendezvényen a QR kódok Petőfi János vitéz című elbeszélőkölteményére  is elvezetnek majd, amelynek feldolgozása a Magyar Állami Operaház repertoárjában is szerepel.
Éskovács Péter
turisztikai projekt tanácsadó

Dimash, aki lelkével felemel

Soha nem gondoltam volna, hogy annyira rabul ejt, egyszerűen, megigéz a világ egyedi Hangú, sokunk által is szeretett énekese!

Értékek, érzések, tisztaság

Nem győzöm magasztalni Őt, azt a srácot, aki már több éve olyan értékkel, érzésekkel, lelki tisztasággal ajándékoz meg engem s szerintem Téged is, hogy felülmúlhatatlan!

 

 

Dimash, a Tiszta Lélek

Ő, DIMASH Qudaibergen!

 

Áldott nap

Áldott nap volt, amikor megismerhettem művészetét, csodálatosan szép jellemét!

Legszebb Lélek

Azt kell írnom: a világ egyik legszebb lelke Dimash-é!!!!

Végtelen Szeretet

Egész lénye Isten Végtelen Szeretetét sugározza.

Energiák

Óriási energiát áraszt MAGából!

Emlékezés

Így emlékezhetünk arra, hogy honnan jöttünk, hova tartunk, kik voltunk és kik vagyunk, mivé lehetünk!

Nincs nap Dimash nélkül

Nincs nap, hogy ne hallgatnám, nézném Őt!

Lélek és Lélek!

Egy(s)Ég

Sokszor érzem azt, amikor belemerülök Lényének varázsába: mintha EGY lennék Vele!
Mert hiszem azt, hogy Egy vagyok Vele és Veled is!

Ajánlás

Szeretettel és tisztelettel ajánlom figyelmedbe ezt a dalát is!
Visó

 

 

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét