Kezdőlap Divat, szépség Országos Könyvtári Napok idén is a Somogyi-könyvtárban

Országos Könyvtári Napok idén is a Somogyi-könyvtárban

278
0

2023-ban immár tizennyolcadik alkalommal kerül sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Az ország valamennyi könyvtárában izgalmas programokkal készülnek a közönségnek. Hagyomány, hogy a szegedi Somogyi-könyvtár minden évben kapcsolódik a programsorozathoz. Az idén sem lesz másképp, október 2. és 8. között színes programokat kínál az érdeklődőknek a könyvtár.

A Somogyi-könyvtár kötetbemutatókkal, izgalmas kultúrtörténeti előadással, kiállítással és könyves vasárnappal készül az érdeklődőknek az Országos Könyvtári Napok keretében. Könyvbemutatókkal érkezik Apró Ferenc (Írások Alsóvárosról című legfrissebb könyvéről Csizmadia Edit beszélget vele) és Pinjung Emil (Pusztaszer – egy elfeledett vadászterület című kötetével érkezik)
Pinjung Emil kötetbemutatója

 

Ahogy a könyv évszázadok óta, a 21. század sikeres könyvtára is híd – emberek, közösségek, kultúrák, gondolatok között. Innen származik az idei tematika, amelynek jegyében a különböző rendezvények szerveződnek országszerte.

 

 

17 éves hagyomány

“A 17 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata.

 

 

Egységes tematika

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat a tagkönyvtárak javaslata alapján összeállított egységes tematika alapján szervezi, melyhez október első hetében minden magyarországi köz- és szakkönyvtár csatlakozik.

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

Felelősségvállalás erősítése

A rendezvények célja a könyvtárak széleskörű szakmai összefogásával az intézmények társadalmi felelősségvállalásának erősítése.

 

 

 

 

Olyan különleges könyvtári programok megszervezése, mellyel felhívjuk a figyelmet a kulturális alapértékekhez és az információhoz való hozzáférés széleskörű lehetőségeire.”– tudtuk meg Tőzsér Istvánné, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnökétől.

 

 

Ez egy K-POP SHOP oldal! 

Kattints rá a képre, ha szét akarsz nézni! 

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

https://www.instagram.com/kultkocsma/

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

Izgalmas, tartalmas programok

A szegedi Somogyi-könyvtár kötetbemutatókkal, izgalmas kultúrtörténeti előadással, kiállítással és könyves vasárnappal készül az érdeklődőknek az Országos Könyvtári Napok keretében.

 

 

Retro gépek és konzolok: ahol generációk találkoznak

Könyvbemutatók: Apró Ferenc és Pinjung Emil

Könyvbemutatókkal érkezik Apró Ferenc (Írások Alsóvárosról című legfrissebb könyvéről Csizmadia Edit beszélget vele) és Pinjung Emil (Pusztaszer – egy elfeledett vadászterület című kötetével érkezik).

 

Frida és Gubanc Szegeden 

Trogmayer Éva is bemutatja a sokak által várt, Frida és Gubanc Szegeden című ismeretterjesztő mesekönyvét. A 2023-as Szép Magyar Könyv verseny főpolgármesteri különdíjával jutalmazott Frida és Gubanc Budapesten című történet folytatása.

 

 

Kiállítás: Szeged madártávlatból

A kötetet Egervölgyi Lilla illusztrációi díszítik, amelyekből egy kiállítás is nyílik a könyvtárban, Szeged madártávlatból címmel.

 

Erzsébet királyné 1854-es díszmagyar ruhája

Káli-Rozmis Barbara Erzsébet királyné, a nagy utazó című előadásával várja az érdeklődőket. Az előadó Erzsébet királyné 1854-es díszmagyar ruhájának Czédly Mónika divattervező által elkészített rekonstrukcióját viseli majd. Így is bemutatva a királyné egyik kedvenc öltözetét, azt, amelyet Erzsébet a szegedi Móra Ferenc Múzeumban látható portrén is visel.

 

 

Szeged folyóirat

Egy délután a Szeged folyóirat címmel a várostörténeti és kulturális folyóirat nyári duplaszámát és októberi lapszámát mutatják majd be a szerkesztőség tagjai. Az érdeklődők a folyóirat egyes szerzőivel is találkozhatnak, kérdéseket tehetnek fel a közölt cikkeikkel kapcsolatban.

 

Könyves vasárnap

A programsorozat Könyves vasárnappal zárul, amelyet rendhagyó nyitvatartással, könyvvásárral, kedvezményes beiratkozási lehetőséggel, robotépítéssel és kreatív játékokkal ünnepelhetnek majd a résztvevők.

 

Zenei csatangolás – Inapoi – (Vissza) A Csángók fővárosából érkezett Ambrosie Stefan és Iulian Ambrosie dala

 

Olyan színes lesz, mint az őszi falevelek

Olyan színes lesz tehát az október a szegedi Somogyi-könyvtárban, mint az őszi falevelek. Érdemes lesz ebben az időszakban is ellátogatni a könyvtárba, nemcsak olvasnivalóért, hanem sokszínű kulturális programokért is.

 

 

A programokról részletes információ elérhető a honlapon:

 

https://www.sk-szeged.hu/events/categories/osszes-rendezveny/

 

Somogyi-könyvtár, Szeged

www.kultkocsma.hu

Alapítók:

CSALA SÁNDOR BENJÁMIN/BENI

Visnyei Ferenc/Visó

 

Dimash, aki lelkével felemel

Soha nem gondoltam volna, hogy annyira rabul ejt, egyszerűen, megigéz a világ egyedi Hangú, sokunk által is szeretett énekese!

Értékek, érzések, tisztaság

Nem győzöm magasztalni Őt, azt a srácot, aki már több éve olyan értékkel, érzésekkel, lelki tisztasággal ajándékoz meg engem s szerintem Téged is, hogy felülmúlhatatlan!

 

 

Dimash, a Tiszta Lélek

Ő, DIMASH Qudaibergen!

 

Áldott nap

Áldott nap volt, amikor megismerhettem művészetét, csodálatosan szép jellemét!

Legszebb Lélek

Azt kell írnom: a világ egyik legszebb lelke Dimash-é!!!!

Végtelen Szeretet

Egész lénye Isten Végtelen Szeretetét sugározza.

Energiák

Óriási energiát áraszt MAGából!

Emlékezés

Így emlékezhetünk arra, hogy honnan jöttünk, hova tartunk, kik voltunk és kik vagyunk, mivé lehetünk!

Nincs nap Dimash nélkül

Nincs nap, hogy ne hallgatnám, nézném Őt!

Lélek és Lélek!

Egy(s)Ég

Sokszor érzem azt, amikor belemerülök Lényének varázsába: mintha EGY lennék Vele!
Mert hiszem azt, hogy Egy vagyok Vele és Veled is!

Ajánlás

Szeretettel és tisztelettel ajánlom figyelmedbe ezt a dalát is!
Visó

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét