Kezdőlap Egyebek Hétvégén: 31. Európai Madármegfigyelő Napok

Hétvégén: 31. Európai Madármegfigyelő Napok

162
0

A hétvégén rendezik meg a 31. Európai Madármegfigyelő Napokat (EMN). A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 17 vármegyében és Budapesten 51 helyszínen várja az érdeklődőket.

 

Az összesített magyar eredmény gyarapításához nemcsak a szervezett helyszíneken lehet hozzájárulni, bárki megszámolhatja a kert, az utca, a közeli park madarait.
A programot a Nemzetközi Madárvédelmi Tanács, a BirdLife International indította 1993-ban/pannondoktor.hu

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

 

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!” 

 

 

MIYAVI, AZ EMBERBARÁT “SZAMURÁJGITÁROS” MA ESTE A DÜRER KERTBEN LÉP FE:

 

Isihara Takamasza, ismert művésznevén Miyavi ismét hazánkban! Az egyik legismertebb nemzetközi sztár, japán rockzenész, színész, énekes, visual kei előadó és gitáros Európa-turnéjának egyik állomásának BUDAPEST-et választotta
Miyavi Varsóban kezdte Európa-turnéját

 

 

Ázsiai partnerek – Őszi madárvonulás

    Az MME MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint a programot a Nemzetközi Madárvédelmi Tanács, a BirdLife International indította 1993-ban.

 

 

 

Az eseményhez közép-ázsiai partnerek is csatlakoztak, így a hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény immáron két kontinens őszi madárvonulásáról gyűjt adatokat a lakosság segítségével.

 

 

 

A program magyarországi koordinátora az MME.

 

 

Több mint 4,6 millió madár

Mint írták, az évenkénti összesített eredmények alapján tavaly 32 ország 753 helyszínén több mint 4,6 millió madarat figyelt meg a 19 148 résztvevő.

 

 

EMN játékos verseny

Az EMN játékos verseny is az országok között, ahol a helyszínek, a résztvevők és a megfigyelt madarak száma alapján dőlnek el a virtuális dobogós helyek. Magyarország általában előkelő helyen, az első ötben szokott szerepelni, tavaly két kategóriában is első helyen végzett.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

https://www.instagram.com/kultkocsma/

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

Bárki, bárhol számolhat

A közlemény szerint az összesített magyar eredmény gyarapításához nemcsak a szervezett helyszíneken lehet hozzájárulni, bárki megszámolhatja a kert, az utca, a közeli park madarait.

 

 

Ritka madarak felbukkanása 

A résztvevők számára az a kérés, hogy jegyezzék fel a megfigyelés helyszínéül szolgáló települést és megyét. Természetesen a résztvevők számát, a megfigyelt madarak összlétszámát, a három leggyakoribb madár nevét és példányszámát, esetleg a ritka vagy érdekes madarak felbukkanását is fel kell tüntetni. Ezeket az adatokat kell elküldeni a program honlapjáról letölthető, okostelefonon is kitölthető elektronikus űrlapon vasárnap 16 óráig.

 

Üzleti fórum – cukrászat – Svájci napokat tartanak Pécsen

Összesített eredmény 

A beküldött részvételi és megfigyelési adatokat az MME munkatársai vasárnap összesítik, majd továbbítják a nemzetközi koordinációs központba. Az összesített eredményről várhatóan október 2-án ad hírt az egyesület.

 

 

 

Elektronikus jelentőlap

    A hétvégi eseményről az egyesület honlapján lehet tájékozódni, és itt érhető el az elektronikusan kitöltendő és beküldendő elektronikus jelentőlap is.

 

 

MTI/pannondoktor.hu

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét