Kezdőlap Egyebek Koncert és fényfestés a felújított MűvészetMalomban

Koncert és fényfestés a felújított MűvészetMalomban

111
0

 

Audiovizuális előadással adták át a szentendrei MűvészetMalom megújult középső szárnyát – tájékoztatta az MTI-t a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) hétfőn.

 

A megújult szárnynál az eredeti homlokzatfelületek, a nyerstégla falak az egykor volt fűrészmalom ipari funkcióját idézik - olvasható a közleményben -, az épületterveket B. Szabó Veronika építész és az XYZ Design Labor készítette. A MűvészetMalom közel 224 millió forintos fejlesztését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, és Szentendre városa 123 millió forint önrésszel segítette
A gőzmalom védett műemlék épületegyüttesét az 1990-es évek második felében kezdték el több ütemben felújítani/Fotó: Deim Balázs/Ferenczy Múzeumi Centrum

 

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!” 

 

 

Modern konferenciatermek

    A fejlesztéssel megoldódott az épület teljes utólagos vízszigetelése. Megújult a középső szárny udvari homlokzata, a meglévő falnyílásokba tervezett nyílászárók helyükre kerültek.

Karaul Sámán: “MERJÉL MAGYAR LENNI!!!”

 

A földszinten modern konferenciatermet alakítottak ki nagy belmagassággal, a galériaszinten két múzeumpedagógiai foglalkoztató-tárgyaló épült meg a hozzátartozó kiszolgálóterekkel – sorolta az FMC közleménye.

 

 

Koncertek, felolvasóestek is lesznek

A modern konferenciaterem idén tavasszal az Árpád népe nemzetközi régészeti konferenciával debütált – idézték fel, hozzátéve: a korszerű világítással, hangosítással kialakított terem nemcsak konferenciák, előadások, de koncertek, felolvasóestek megrendezésére is lehetőséget ad.

 

 

Az egykori fűrészmalom – ma modern művészeti központ

Az ismertetőben emlékeztettek: a MűvészetMalom több mint két évtizede működő és folyamatosan bővülő kortárs művészeti kiállítótér Szentendrén. A 19. század végi egykori fűrészmalom Magyarország egyik legérdekesebb, legkülönlegesebb kiállítóhelye. Korniss Dezső és Deim Pál festőművészek ötlete alapján a Szentendre Művészetéért Alapítvány kezdeményezésére, valamint a Szentendrei Építész Egylet együttműködésével jött létre, és 1999 júniusában nyílt meg a nagyközönség számára. Az alapítók célja egy modern művészeti központ létrehozása volt – fűzték hozzá.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

https://www.instagram.com/kultkocsma/

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Védett műemlék

A gőzmalom védett műemlék épületegyüttesét az 1990-es évek második felében kezdték el több ütemben felújítani.  Első ütemben a Bogdányi utcai épület északi szárnya készült el, három szinten kiállítóterekkel. Az utcai szárny részleges felújítását az új déli szárny építése, valamint az utcai szárny teljes körű felújítása, bővítése, új bejárati előcsarnok kialakítása követte. A középső szárnyat a ’90-es évektől nyeregtető védte a csapadéktól, de téglafalai nyersen maradtak, nyílászárókat nem építettek be az udvar felőli falban meglévő homlokzati nyílásokba. Ebben a “szerkezetkész” állapotban is sok kiállításnak, színházi előadásnak adott helyet ez az épületszárny.

 

 

World Cleanup Day – A DSV is készült az alkalomra

Támogatások

    A megújult szárnynál az eredeti homlokzatfelületek, a nyerstégla falak az egykor volt fűrészmalom ipari funkcióját idézik – olvasható a közleményben -, az épületterveket B. Szabó Veronika építész és az XYZ Design Labor készítette. A MűvészetMalom közel 224 millió forintos fejlesztését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, és Szentendre városa 123 millió forint önrésszel segítette.

 

 

Fényfestést és koncerteket élvezhettek 

A középső szárny korszerű konferenciatermének és tárgyalóinak szombati ünnepi átadóján Vj Kemuri látványos fényfestését, valamint Dj Bootsie és zenekara koncertjét élvezhette a közönség – írta az intézmény.

 

MTI/https://szentendre.hu/Fotó: Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum

 

Dimash, aki lelkével felemel

Soha nem gondoltam volna, hogy annyira rabul ejt, egyszerűen, megigéz a világ egyedi Hangú, sokunk által is szeretett énekese!

Értékek, érzések, tisztaság

Nem győzöm magasztalni Őt, azt a srácot, aki már több éve olyan értékkel, érzésekkel, lelki tisztasággal ajándékoz meg engem s szerintem Téged is, hogy felülmúlhatatlan!

 

 

Dimash, a Tiszta Lélek

Ő, DIMASH Qudaibergen!

 

Áldott nap

Áldott nap volt, amikor megismerhettem művészetét, csodálatosan szép jellemét!

Legszebb Lélek

Azt kell írnom: a világ egyik legszebb lelke Dimash-é!!!!

Végtelen Szeretet

Egész lénye Isten Végtelen Szeretetét sugározza.

Energiák

Óriási energiát áraszt MAGából!

Emlékezés

Így emlékezhetünk arra, hogy honnan jöttünk, hova tartunk, kik voltunk és kik vagyunk, mivé lehetünk!

Nincs nap Dimash nélkül

Nincs nap, hogy ne hallgatnám, nézném Őt!

Lélek és Lélek!

Egy(s)Ég

Sokszor érzem azt, amikor belemerülök Lényének varázsába: mintha EGY lennék Vele!
Mert hiszem azt, hogy Egy vagyok Vele és Veled is!

Ajánlás

Szeretettel és tisztelettel ajánlom figyelmedbe ezt a dalát is!
Visó

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét