Kezdőlap Egyebek World Cleanup Day – A DSV is készült az alkalomra

World Cleanup Day – A DSV is készült az alkalomra

226
0

Most hétvégén lesz a hazánkban is egyre népszerűbb World Cleanup Day – a DSV is készült az alkalomra

 

A World Cleanup Day, azaz a takarítási világnap egy globális környezetvédelmi esemény, amelyet minden évben, szeptember harmadik szombatján, azaz idén szeptember 16-án tartanak. Célja, hogy összehozza az embereket világszerte, és együttműködésre ösztönözze őket a környezet tisztaságának megőrzése érdekében. A hazánkban is egyre népszerűbb kezdeményezéshez idén először a DSV Magyarország is csatlakozott.

 

 

Fontos számukra, hogy tiszta környezetet teremtsünk és együttműködjünk ennek a környezetnek a kialakításában. Így miközben egy jó ügy érdekében fogunk össze, közösséget is építünk és együtt képviseljük a DSV számos értékeinek egyikét" – hangsúlyozta Horváth Judit, a DSV Magyarország HR igazgatója
A DSV Magyarország jelentős mennyiségű szemetet gyűjtött össze

 

#september #saturday #tradition #DSV #WorldCleanupDay #Facebook #kultkocsma #Word #man #woman #YouTube #Instagram #Twitter #amazing

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!” 

 

 

Világtengerek szennyezettsége

1986-ban az ausztrál vitorlázó, Ian Kiernan egy versenyén felfigyelt a világtengerek szennyezettségére és elhatározta, hogy megpróbál tenni ez ellen. Hazatérve Sydney kikötőjének megtisztítására szervezett akciót Kim McKay környezetvédővel karöltve, ami a vártnál is nagyobb sikert aratott.

 

 

Karaul Sámán: “MERJÉL MAGYAR LENNI!!!”

 

 

1989. január 8-án körülbelül 40 ezer önkéntes 5 ezer tonnánál is több szemetet távolított el a kikötőből, valamint a környező tengerpartról. A kezdeményezés sikerének eredményekén 1992-ben World Cleanup Day, azaz a takarítási vagy más néven szemétszedési világnapként az ENSZ globálisan is meghirdette az eseményt.

 

 

15 éve már egy észt világszervezet koordinálja az eseményt

 

»Let’s Do It!« csoport

„2008-ban Észtországban is elindult egy program ugyanezekkel a célkitűzésekkel a »Let’s Do It!« csoport szervezésében. 2018 óta a World Cleanup Day, azaz a takarítási világnap eseményeit ez a szervezet irányítja. Már az első évben, 2018. szeptember 15-én 17,6 millió embert mozgósítottak 157 országban” – mondta Horváth Judit, a DSV Magyarország HR igazgatója, megemlítve, hogy idén ők is készültek az alkalomra.

 

Észt kezdeményezés

Az észt kezdeményezés eredeti célkitűzése az volt, hogy egy nap alatt összegyűjtsék és eltávolítsák az illegálisan lerakott szemetet az egész ország területén. A mozgalom egyik legelső nagyobb akciója 2008. május 3-án zajlott le Észtországban. Ezen a napon ugyanis több mint 50 ezer önkéntes vett részt az ország különböző részein szemétgyűjtésben, és több mint 10 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze.

 

 

Szeptember harmadik szombatja

Az észtek számára a mozgalom olyan nagy sikert aratott, hogy eldöntötték, nemzetközi szinten is megrendezik ugyanezt a szemétszedő eseményt minden évben, szeptember harmadik szombatján. A World Cleanup Day azóta folyamatosan növekszik és számos országban nagy sikernek örvend, köztük egyre inkább hazánkban is.

 

 

Nyerési stratégiák: Hogyan illeszkedik az életstílusodhoz az online sportfogadás?

Idén a Duna ártér megtisztítása

A DSV Magyarország idén a Duna ártéri erdőterületének megtisztítására vállalkozott. A DSV A/S több mint 75 ezer alkalmazottal, több mint 80 országban van jelen. A globális cég életében mindig is fontos szerepet töltött be a környezetvédelem, az erősforrások hatékony és felelősségteljes felhasználása, illetve a közösségi szerepvállalás. A World Cleanup Day kezdeményezéséhez évről évre egyre több ország DSV csapata csatlakozik, idén először pedig a DSV Magyarország is készült a jeles alkalomra.

 

 

Több mint 550 program szombaton és vasárnap

Dolgozói prioritás is

„Nálunk ez nemcsak egy vezetői szintről induló kezdeményezés, hanem dolgozóink számára is fontos prioritás. Ezt alátámasztja, hogy évről évre egyre több ország DSV csapata csatlakozik a World Cleanup Day eseményhez, amelynek igénye rendszerint dolgozói oldalról jelenik meg” – emelte ki a HR igazgató.

 

Fenntarthatóság és környezetvédelem

Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladékszennyezés problémájára, valamint ösztönözze az embereket a fenntartható életmódra és a felelős hulladékkezelésre. A fenntarthatóság és a környezetvédelem a DSV Magyarország számára is kiemelt, így a globális eseményhez kapcsolódva, szeptember 12-én a Duna ártéri erdőterületének megtisztítására vállalkozott.

 

 

Operabemutató: Puccini remekműve Szegeden

A jó ügy érdekében összefogás

„Lelkes kollégáink mindössze három óra leforgása alatt jelentős mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze egy 53,5 hektáros természetvédelmi terület Duna-parti szakaszán. Nagy örömet jelent számunkra, hogy az emberek, akikkel együtt dolgozunk, ugyanúgy gondolkodnak a környezet védelméről. Fontos számukra, hogy tiszta környezetet teremtsünk és együttműködjünk ennek a környezetnek a kialakításában. Így miközben egy jó ügy érdekében fogunk össze, közösséget is építünk és együtt képviseljük a DSV számos értékeinek egyikét” – hangsúlyozta Horváth Judit, a DSV Magyarország HR igazgatója.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

https://www.instagram.com/kultkocsma/

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

A DSV-ről:

A DSV A/S egy piacvezető dán szállítási és logisztikai vállalat, amely globális közúti, légi, tengeri szállítási és raktárlogisztikai szolgáltatásokat kínál. 1976-ban kilenc független dán fuvarozó alapította, és azóta gyors terjeszkedést és nemzetközi jelenlétet ért el. A több mint 80 országban működő irodáival a DSV több mint 75 000 embert foglalkoztat világszerte.

 

 

 

Magyarországi története 1995-ben kezdődött, és azóta hazánk egyik legmeghatározóbb piaci szereplőjévé nőtte ki magát. A DSV Magyarország a nemzetközi trendekkel megegyezően három divízióból áll: Road, Air & Sea és Solutions, amelyekért a DSV Hungária Kft., a DSV Air & Sea Hungary Kft. és a DSV Solutions Hungary Kft. felel.

 

www.dsv.com/en/countries/europe/hungary

 

Károly Róbert/ PR szakértő/Marketing tanácsadó

 

 

Dimash, aki lelkével felemel

Soha nem gondoltam volna, hogy annyira rabul ejt, egyszerűen, megigéz a világ egyedi Hangú, sokunk által is szeretett énekese!

 

Nem győzöm magasztalni Őt, azt a srácot, aki már több éve olyan értékkel, érzésekkel, lelki tisztasággal ajándékoz meg engem s szerintem Téged is, hogy felülmúlhatatlan!

 

 

 

Dimash, a Tiszta Lélek

Ő, DIMASH Qudaibergen!

 

Áldott nap volt, amikor megismerhettem művészetét, csodálatosan szép jellemét!
Azt kell írnom: a világ egyik legszebb lelke Dimash-é!!!!
Egész lénye Isten Végtelen Szeretetét sugározza.
Óriási energiát áraszt MAGából!
Így emlékezhetünk arra, hogy honnan jöttünk, hova tartunk, kik voltunk és kik vagyunk, mivé lehetünk!
Nincs nap, hogy ne hallgatnám, nézném Őt!
Lélek és Lélek!
Sokszor érzem azt, amikor belemerülök Lényének varázsába: mintha EGY lennék Vele!
Mert hiszem azt, hogy Egy vagyok Vele és Veled is!
Szeretettel és tisztelettel ajánlom figyelmedbe ezt a dalát is!
Visó

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét