Kezdőlap Egyebek Krimivel kezdődik az évad a Békéscsabai Jókai Színházban

Krimivel kezdődik az évad a Békéscsabai Jókai Színházban

214
0

Agatha Christie Gyilkosság meghirdetve című regénye színpadi változatának bemutatójával kezdődik az új évad szeptember 15-én a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

 

Krimivel kezdődik az évad a Békéscsabai Jókai Színházban
Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve

 

 

Az előadás eredetileg a 2022/2023-as évad záró darabja lett volna, ám a békéscsabai önkormányzat által az energiaválság miatt elrendelt csaknem három hónapos kényszerszünet miatt átcsúszott szeptemberre.

 

#september #Thuesday #literature #theater #BékécsabaiJókaiSzínház #krimi #AgathaChristie #Gyilkosságmeghirdetve #Facebook #kultkocsma #Word #man #woman #YouTube #Instagram #Twitter #amazing #FelkaiEszter #színdarab #play #TikTok #regény #novel

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!” 

 

 

A mai filmeknek egészen más dinamikájuk van

Seregi Zoltán színházigazgató az olvasópróbán elmondta, az Agatha Christie ötvenedik köteteként 1950-ben megjelent regényt Leslie Darbon adaptálta színpadra, azonban a – magyarul Jásdi András fordításában megjelent – művet nem egy az egyben vette át Katkó Ferenc. A rendező kiemelte: „Krimit főként tévében látnak a nézők, a mai filmeknek pedig egészen más a dinamikájuk, mint az 1960-as, ’70-es években volt.

 

 

Operabemutató: Puccini remekműve Szegeden

Színdarab és regény keveréke

“A színdarab és a regény egyfajta keverékét szeretnénk megmutatni a közönségnek. Mégpedig úgy, hogy az 1950-es évek Angliájában játszódó történet 2023-ban is befogadható, élvezhető legyen. Mi a filmek által támasztott igényeknek is szeretnénk megfelelni” fogalmazott Katkó Ferenc.

 

 

“…amikor kialszanak a fények…”

A történet szerint megjelenik egy hirdetés a Gazette napilapban egy gyilkosság pontos helyéről és idejéről. Ez meglepi a városka lakóit, de feltételezik, hogy valamiféle tréfáról van szó. Éppen ezért sokan felbukkannak a megadott partin, egy gyilkosos mulatságra számítva. De a legnagyobb megdöbbenésre, amikor kialszanak a fények, tényleg elkövetnek egy gyilkosságot. Az áldozatot senki sem ismeri, a helyi rendőrség tanácstalan. Szerencsére Miss Marple éppen a környéken jár.

 

 

Felkai Eszter Jane Marple szerepében

A darabban Jane Marple szerepét az örökös társulati tag Felkai Eszter játssza, akit nyugdíjba vonulása óta másodszor sikerült visszacsalogatnia a színpadra Seregi Zoltánnak.

 

Marple ikonikus figura

    “Nagy öröm számomra ez a szerep, hiszen nem játszottam még hasonló karaktert. Marple ikonikus figura, akiről mindenkinek van egy elképzelése, és ennek a számtalan elképzelésnek kell majd megfelelni a színpadon. Nagyon tetszik a karakter rendkívül gyors észjárása. Nem okoskodó, hanem született okos, elegáns, kedves, de ravasz is, hiszen mindent előre kitalál”vallott a szerepről a színművésznő.

 

 

Kortárs Ékszerhét Budapest – A hordható művészeté a főszerep

Hologramos háttérvetítés

A díszlet Egyed Zoltán munkája, ő gondoskodik a bűntények rekonstruálását megidéző hologramos háttérvetítésekről is. A jelmezeket Kiss Kata tervezte.

 

 

Nyerési stratégiák: Hogyan illeszkedik az életstílusodhoz az online sportfogadás?

Főbb szerepek

Felkai Eszter mellett Kovács Edit és Csomós Lajos játsszák a főbb szerepeket, mellettük Fehér Tímeát, Komáromi Anettet, Tarsoly Krisztinát, Nagy Erikát, Földesi Ágnes Villőt és Papp Barbarát láthatja a közönség.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

https://www.instagram.com/kultkocsma/

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Békéscsabai Jókai Színház

 

Dimash, aki lelkével felemel

Soha nem gondoltam volna, hogy annyira rabul ejt, egyszerűen, megigéz a világ egyedi Hangú, sokunk által is szeretett énekese!

 

Nem győzöm magasztalni Őt, azt a srácot, aki már több éve olyan értékkel, érzésekkel, lelki tisztasággal ajándékoz meg engem s szerintem Téged is, hogy felülmúlhatatlan!

 

 

 

Dimash, a Tiszta Lélek

Ő, DIMASH Qudaibergen!

 

Áldott nap volt, amikor megismerhettem művészetét, csodálatosan szép jellemét!
Azt kell írnom: a világ egyik legszebb lelke Dimash-é!!!!
Egész lénye Isten Végtelen Szeretetét sugározza.
Óriási energiát áraszt MAGából!
Így emlékezhetünk arra, hogy honnan jöttünk, hova tartunk, kik voltunk és kik vagyunk, mivé lehetünk!
Nincs nap, hogy ne hallgatnám, nézném Őt!
Lélek és Lélek!
Sokszor érzem azt, amikor belemerülök Lényének varázsába: mintha EGY lennék Vele!
Mert hiszem azt, hogy Egy vagyok Vele és Veled is!
Szeretettel és tisztelettel ajánlom figyelmedbe ezt a dalát is!
Visó

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét