Kezdőlap Divat, szépség Kortárs Ékszerhét Budapest – A hordható művészeté a főszerep

Kortárs Ékszerhét Budapest – A hordható művészeté a főszerep

138
0
Közeleg a Kortárs Ékszerhét Budapest – 2 hét, amikor a hordható művészeté a főszerep

 

Idén ősszel 9. alkalommal pezsdíti fel a fővárost a Kortárs Ékszerhét Budapest (Budapest Jewelry Week).

A szeptember 22-én induló esemény célja, hogy az ékszerművészeket beemelje a globális vérkeringésbe, miközben izgalmas programokkal hozza közelebb a területet a laikus közönség számára is.

Ha régóta vonzanak a kortárs ékszerek, de sosem kerültél közelebbi kapcsolatba velük, akkor itt az alkalom, hogy a legkiválóbbak segítségével merülj el ebben a komplex és sokszínű világban
Az Ékszerhét évről-évre egyre több alkotót és érdeklődőt vonz

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

 

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

Kortárs ékszerek világa

Ha régóta vonzanak a kortárs ékszerek, de sosem kerültél közelebbi kapcsolatba velük, akkor itt az alkalom, hogy a legkiválóbbak segítségével merülj el ebben a komplex és sokszínű világban. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület háttértámogatásával megvalósuló eseményt kétéves tematikában rendezik meg.

 

 

Nemzetközi pályázati anyag

Páros években a BJW egy sokhelyszínes kiállítás-sorozatban manifesztálódik, míg a páratlan években – így idén is – egy nemzetközi pályázati anyagból rendezett kiállítás kerül bemutatásra.

 

 

Re:Action

A Kortárs Ékszerhét Budapest idei nemzetközi pályázatának hívószava, a Re:Action óriási érdeklődést váltott ki az ékszerkészítőkből – végül a kiírásra több, mint 150 alkotás érkezett be. Ezekből választotta ki a világszerte elismert tagokból álló, háromfős, független szakmai zsűri azt a 47 művet, amit az ékszerdobozzá avanzsált Hybridart Space galériában tekinthet meg a nagyérdemű.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Ítészek is bemutatkoznak

A 2023-as kiállítás exkluzívnak ígérkezik, mivel a jelentkezők kreációi mellett az ítészek kiemelkedő alkotásait is szemrevételezhetik a látogatók.

 

Szakmai előadást is tartanak

Az Ékszerhét szeptember 22-én veszi kezdetét, a kiállítás két hétig lesz elérhető. A nagyszabású, díjátadóval egybekötött nyitóeseménynek a Hybridart Space ad otthont. A zsűriből Fábián Veronika és a belga David Huycke teszi tiszteletét. Utóbbi szakmai előadást is tart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában szeptember 23-án, ami kétségkívül kihagyhatatlannak ígérkezik a hozzáértők számára.

 

 

Nyerési stratégiák: Hogyan illeszkedik az életstílusodhoz az online sportfogadás?

Mentálhigiéne

Szintén nekik kedvez Lőrincz Réka workshopja, egy háromnapos önismereti tréning a Kredenc műteremben. Réka alkotó tevékenysége mellett kiemelkedő munkát végez művészek mentálhigiénés problémáinak feltérképezésében és kezelésében –segítséget nyújtva ezzel a személyes elakadásaikban.

 

Kettős tárlatvezetés

Az Ékszerhét rendezői két olyan eseményt emeltek ki, ami a kevésbé jártas műkedvelőknek ugyanúgy izgalmas élményt nyújthat. Az egyik Hamvai Kinga, az MNB Arts and Culture művészeti divízió vezetőjének kettős tárlatvezetése az MNB Ingatlanholding Kft. műgyűjteménye és a Kortárs Ékszerhét Budapest Re:Action pályázatának anyaga között.

 

 

Nyitottság

Másodikként az idei évben debütáló múzeumpedagógiai foglalkozást ajánlják, ahol a résztvevők Bence Bettina (Ludwig Múzeum) interaktív tárlatvezetésével és egy beszélgetéssel kerülhetnek közelebb az ékszerművészethez. Ha nyitott vagy a témára, de úgy érzed, hogy szükséged van pár támpontra a látnivalókat illetően, akkor ezt a programot neked találták ki!

 

 

Kedvet kaptál a részvételhez?

 

 

Kövesd be az Ékszerhét Facebook és Instagram oldalát, hogy első kézből értesülhess a rendezvénnyel kapcsolatos hírekről!

 

Kiemelt  -és nyitókép: Zellei Boglárka

Dimash, aki lelkével felemel

Soha nem gondoltam volna, hogy annyira rabul ejt, egyszerűen, megigéz a világ egyedi Hangú, sokunk által is szeretett énekese!

 

Nem győzöm magasztalni Őt, azt a srácot, aki már több éve olyan értékkel, érzésekkel, lelki tisztasággal ajándékoz meg engem s szerintem Téged is, hogy felülmúlhatatlan!

 

 

 

Dimash, a Tiszta Lélek

Ő, DIMASH Qudaibergen!

 

Áldott nap volt, amikor megismerhettem művészetét, csodálatosan szép jellemét!
Azt kell írnom: a világ egyik legszebb lelke Dimash-é!!!!
Egész lénye Isten Végtelen Szeretetét sugározza.
Óriási energiát áraszt MAGából!
Így emlékezhetünk arra, hogy honnan jöttünk, hova tartunk, kik voltunk és kik vagyunk, mivé lehetünk!
Nincs nap, hogy ne hallgatnám, nézném Őt!

Lélek és Lélek!
Sokszor érzem azt, amikor belemerülök Lényének varázsába: mintha EGY lennék Vele!
Mert hiszem azt, hogy Egy vagyok Vele és Veled is!
Szeretettel és tisztelettel ajánlom figyelmedbe ezt a dalát is!
Visó

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét