Kezdőlap Egyebek A szeretet nyelveiről szól a szeptember 21-i Képmás-est

A szeretet nyelveiről szól a szeptember 21-i Képmás-est

270
0

Hogyan lehet jól szeretni egymást? És tudjuk-e, mi a másik szeretetnyelve?

 

Nem elég nagyon szeretni, meg kell tanulnunk jól szeretni egymást – ebben egyetértenek a pszichológusok. De hogyan lehet felismerni a másik szeretetnyelvét, hogyan befolyásolják saját szeretetnyelvünket a szülői minták, a gyermekkorunkban szerzett tapasztalataink, és mit árul el rólunk az, ahogyan haragszunk? Ez lesz a szeptember 21-i Képmás-est témája.

 

 

a veszekedések, sértődések segítenek felismerni azt, hogyan kell jól szeretni a másikat
Hogyan ismerhetjük meg a másik szeretetnyelvét?/Fotó: Képmás

Sokszor előfordul, hogy férj és feleség úgy él házasságban, mintha az egyikük magyarul, a másik kínaiul beszélne, nagyon nehezen értik egymást. Valóban arról van szó, hogy nem tudják, mi a másik szeretetnyelve” – mondja M. Steinbach Annamária pszichológus.

 

Veszekedések, sértődések

A szeptember 21-i Képmás-est szakértője szerint sokszor éppen a veszekedések, sértődések segítenek felismerni azt, hogyan kell jól szeretni a másikat. „Ha valaki elhúzódik tőlünk, amikor haragszik ránk, abból kiderülhet, hogy számára a testi érintés a legfőbb szeretetnyelv. Ha egy házaspár egyik tagja újra és újra arra panaszkodik, hogy a másik minden nap későn ér haza, akkor az állhat a háttérben, hogy az ő szeretetnyelve az együtt töltött minőségi idő, ebből érzi, hogy ő fontos és szeretett ember” – magyarázza.

 

Egymás szükségleteinek felismerése

A Képmás magazin által szervezett Színház és pszichológia, valamint Film és pszichológia sorozatban idén ősszel a szeretet nyelveiről, a szülő-gyerek kapcsolatról, a gondoskodásról és egymás szükségleteinek felismeréséről Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője beszélget a meghívott szakemberekkel.

 

Szubjektív történetek Bősze Ádámmal

Szülői minták

A szeptember 21-i Képmás-esten M. Steinbach Annamária segítségével járjuk körbe azt a kérdést, hogyan ismerhetjük meg a másik szeretetnyelvét, hogyan befolyásolják sajátunkat a szülői minták és a gyermekkorunkban szerzett tapasztalataink.

 

Színházi improvizáció

A témáról színházi improvizációkat is láthatnak a résztvevők a Nézőművészeti Kft. vendégművészeivel, Jankovics Annával és Varga Ádámmal.

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

 

“Aki tud ölelni, azt sokat ölelték…”

Steinbach Annamária szerint a gyermekkorunk, szüleink mintája, lelki sebeink a szeretetnyelvünkön is nyomot hagynak. „Aki tud ölelni, azt sokat ölelték gyermekkorában, ezt a szeretetnyelvet ismeri. Ha valakit gyermekként nagyon sokat büntettek, kritizáltak, elképzelhető, hogy felnőttként nagyon igényli majd az elismerő szavakat – magyarázza.

 

MOMKult Kupolaterme

A Képmás-est helyszíne a MOMKult Kupolaterme (1124 Budapest, Csörsz u. 18.), a rendezvény szeptember 21-én, 19 órakor kezdődik.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Regisztráció

A részvétel regisztrációhoz kötött, a belépő személyenként az aktuális havi Képmás magazin, amely a helyszínen is megvásárolható.

 

 

Szokatlan kellékeket várnak 

A Képmás-est szervezői arra biztatják az érdeklődőket, hogy hozzanak magukkal pár tárgyat, szokatlan kellékeket a színházi improvizációkhoz.

 

További Képmás-estek:

 

https://kepmas.hu/hu/kepmas-est/.

 

A KÉPMÁS-ESTEK

 

 

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány által szervezett Képmás-estek sokéves múltra tekintenek vissza. Szórakoztató, feltöltő, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel színesített események ezek, ahol vendégeink ismert arcok (szakemberek, művészek, népszerű véleményvezérek), akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt.

 

 

The Wallkids: Az év legvadabb szerelmes dala!

 

A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál, középpontjában végső soron az emberi boldogság áll, bár ehhez mindig konkrét témán át közelítünk. A művészi élmény kiemelt része az estnek, mert segít a témák komplexebb megközelítésében és egyaránt érzékenyíti a közönséget és a beszélgetés résztvevőit.

 

salt.hu

 

 

Dimash, aki lelkével felemel

Soha nem gondoltam volna, hogy annyira rabul ejt, egyszerűen, megigéz a világ egyedi Hangú, sokunk által is szeretett énekese!

 

Nem győzöm magasztalni Őt, azt a srácot, aki már több éve olyan értékkel, érzésekkel, lelki tisztasággal ajándékoz meg engem s szerintem Téged is, hogy felülmúlhatatlan!

 

 

 

Dimash, a Tiszta Lélek

Ő, DIMASH Qudaibergen!

 

Áldott nap volt, amikor megismerhettem művészetét, csodálatosan szép jellemét!
Azt kell írnom: a világ egyik legszebb lelke Dimash-é!!!!
Egész lénye Isten Végtelen Szeretetét sugározza.
Óriási energiát áraszt MAGából!
Így emlékezhetünk arra, hogy honnan jöttünk, hova tartunk, kik voltunk és kik vagyunk, mivé lehetünk!
Nincs nap, hogy ne hallgatnám, nézném Őt!
Lélek és Lélek!
Sokszor érzem azt, amikor belemerülök Lényének varázsába: mintha EGY lennék Vele!
Mert hiszem azt, hogy Egy vagyok Vele és Veled is!
Szeretettel és tisztelettel ajánlom figyelmedbe ezt a dalát is!
Visó

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét