Kezdőlap Egyebek Teljessé vált a Nyári gyerekek podcastsorozat

Teljessé vált a Nyári gyerekek podcastsorozat

218
0

Ördög Nóra, Lábas Viki, Bagossy fivérek, Lékai Máté és Szerednyey Béla – kiderült, mi köti össze őket

 

 

Második otthon, népzenei gyökerek, süllő-szerelem, retró életérzés és hajósélet – megannyi emlék, amelyekben a Balaton a közös nevező. A Petőfi Kulturális Ügynökség Nyári gyerekek című podcastsorozatában ismert emberek – a Bagossy fivérek, Lábas Viki, Lékai Máté, Ördög Nóra és Szerednyey Béla – vallottak a magyar tengerhez fűződő különleges viszonyukról.

 

„Mi a Balatont egész éves távlatból nézzük, és inkább azt a részét tapasztaltuk meg, hogy milyen helyi lakosnak lenni" – hangsúlyozták a zenészek
Rédl Ádám és a Bagossy Brothers

#september #saturday #podcast #music #bagossy #LábasViki #ÖrdögNóra #LékaiMáté #SzeredneyiBéla #Balaton #retró #PetőfiKulturálisÜgynökség #gengszter #England #world #amazing #MTI #reklám #instagram #TikTok #nemzet #magyarság #Hungary #Facebook #woman #man #YouTube

 

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

 

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“KORTYOLJ BELÉNK!”

Emlékek a tóról

A Petőfi Kulturális Ügynökség podcastsorozatában Rédl Ádám műsorvezető olyan ismert emberekkel – a Bagossy fivérek, Lábas Viki, Lékai Máté, Ördög Nóra és Szerednyey Béla – beszélgetett, akiknek az élete összefonódott a Balatonnal.

 

 

 

A beszélgetésekből kiderül például, mi az első emlékük a tóról, melyik balatoni település áll a legközelebb a szívükhöz. Milyen slágerek juttatják eszükbe a balatoni nyaralásokat, de mesélnek azokról a helyekről is, ahová újra és újra ellátogatnak.

 

Kevesen tudják, hogy Lékai Máté, a Ferencváros kézilabdázójának nagypapája nem más, mint a szigligeti strand legendássá vált keszegsütője, a tavaly elhunyt Oszi bácsi
Rédl Ádám és Lékai Máté

 

Ördög Nóri szíve csücske a Balaton

Ördög Nóra televíziós műsorvezető felnőttként szeretett bele a Balatonba, itt kötött házasságot férjével, számukra Balatonakarattya nemcsak a Balaton, hanem – ahogy fogalmazott – a szívük csücske is. A műsorvezető azt is elárulta, hogy szenvedélyesen szereti a retró dolgokat, ugyanakkor úgy véli, a retró és az újhullámos Balaton jól megfér egymás mellett: „Mindent megtartani a Balatonból, ami miatt szerettük már gyerekként is, és ami miatt szeretjük már évtizedek óta, és belehozni olyan dolgokat is, ami miatt meg szeretni fogjuk a jövőben”.

 

Bagossy-kalandok

A Bagossy testvérek, Bagossy László és Norbert második otthonukként tekintenek Balatonföldvárra, ahol számos kalandba keveredtek már az évek folyamán. „Mi a Balatont egész éves távlatból nézzük, és inkább azt a részét tapasztaltuk meg, hogy milyen helyi lakosnak lenni” – hangsúlyozták a zenészek. A Bagossy fivérek a balatoni bob mellett a fűzfői csillagvizsgálót ajánlották a helyi látványosságok közül.

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Oszi bácsi halsütödéje és a randevú

Kevesen tudják, hogy Lékai Máté, a Ferencváros kézilabdázójának nagypapája nem más, mint a szigligeti strand legendássá vált keszegsütője, a tavaly elhunyt Oszi bácsi. A sportoló többek között arról is mesélt a Nyári gyerekekben, milyen szerepet játszott a halsütöde abban, hogy elhívta randevúra későbbi feleségét, Lékai-Kiss Ramónát.

 

 

Lábas Viki: „igazi déli parti gengszter”

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője tősgyökeres balatoni, vagy ahogy ő nevezte magát a podcastban, „igazi déli parti gengszter”.  Fonyódon nőtt fel, és a mai napig központi helyszín számára a déli parti város. „A Balaton definiál engem, azt, ami én vagyok a művészetben. Ez egy olyan hely, ahol nagyon jó inspirációra lehet lelni” – mondta az énekesnő, aki szerint fontos megismerni a Balaton autentikusabb arcát.

 

 

Szerednyei Tréfije

A Nyári gyerekek ötödik, záróepizódjában Szerednyey Béla színész arról mesélt, hogy már gyerekként vonzotta a hajósélet. Eelső vitorlását Tréfinek hívták – a színész az 1980-as években a Hupikék törpikék rajzfilmsorozat Tréfijének kölcsönözte ugyanis a hangját.

 

 

“Lennhéjázós Balaton”

Vajon mit ért Szerednyey Béla „lennhéjázós Balaton” alatt? Egy tősgyökeres balatoni számára mit jelent a magyar tenger? Hogyan hoz össze két ismert embert egy balatoni süllő, és honnan szemlélve igazán tengerszerű a Balaton? Kiderül a Petőfi Kulturális Ügynökség podcastsorozatából, a Nyári gyerekekből.

Öt epizód

Az öt epizódos sorozat elérhető a Magyar Kultúra Podcastok YouTube-csatornáján, Spotify-on és Apple Podcaston is.

 

Magyar Kultúra podcastok:

 

Facebook:

https://www.facebook.com/mkpodcastok

Instagram:

https://www.instagram.com/mkpodcastok

Spotify:

https://spoti.fi/3sUHWv1

Apple Music:

https://bit.ly/3KmYWDy

TikTok:

https://www.tiktok.com/@magyar_kultura_podcastok

 

SALT.HU

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét