Kezdőlap Divat, szépség 8 fiatal magyar fotós képei a SoHo szívében

8 fiatal magyar fotós képei a SoHo szívében

238
0
New York belvárosában kortárs magyar fotóművészek munkáiból nyílt tárlat szerdán egy ismert divatmárka kiállítóhelyén.

 

A New York művészeti negyedeként is ismert SoHo szívében egy hétig tekinthető meg a Photo Couture című magyar fotóművészeti kiállítás, amelyen 8 fiatal magyar fotós munkái mutatkoznak be, kapcsolódva a divat témájához
A tárlat a New York-i Divathéttel (New York Fashion Week) egy időben látható/ Fotó: DivatSpring-Studios

Photo Couture

    A New York művészeti negyedeként is ismert SoHo szívében egy hétig tekinthető meg a Photo Couture című magyar fotóművészeti kiállítás, amelyen 8 fiatal magyar fotós munkái mutatkoznak be, kapcsolódva a divat témájához.

 

 

“OLTSD VELÜNK SZOMJADAT!”

 

Magazinunk anyagainak elkészítéséhez, oldalaink fejlesztéséhez támogatókat keresünk!

 

“KORTYOLJ BELÉNK!”

 

Komoly nemzetközi sikerek

A tárlat a New York-i Divathéttel (New York Fashion Week) egy időben látható –  mondta el az egyik szervező, a Liszt Intézet New York igazgatója. Palotai Csenge hangsúlyozta, hogy a tárlaton helyet kapott művészek közül többen már komoly nemzetközi sikert tudhatnak hátuk mögött, és reményét fejezte ki, hogy különleges látásmódjukat megismeri és megszereti a New York-i közönség is.

 

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Photo Couture kiállítás

    Ledényi Attila, a budapesti Art Market Budapest és Art Photo Budapest alapító-igazgatója a tengerentúli kiállítás másik szervezője azt hangsúlyozta, hogy “André Kertész, Robert Capa, Moholy-Nagy László, Brassai és más nagy hatású klasszikusok öröksége által is megalapozottan Magyarországnak különleges viszonya van a fotóművészettel, amit a feltörekvő művészgenerációk által képviselt alkotói látásmód is tapinthatóvá tesz, és ennek kiváló példája a Photo Couture kiállítás”

 

Az alkotók

A kiállított munkák a divatfotográfia és a fotóművészet határán mozognak. Ajkai Dávid, Albert Alianna, Barna Bálint, Bolla Vivienne, Donka Panna, Lábady István, Martin Wanda és Varga Marietta alkotásairól van szó.

 

Globális program

A jövő szerdáig zajló New York-i Divathét egyhetes eseménysorozata a divatszakma egyik meghatározó globális programja.

 

 

Magyar közönség is láthatja a kiállítást

A Photo Couture tárlat az első, New York-i bemutatkozás után több helyen látható lesz majd. A magyar közönség október 19-22. között az Art Photo Budapesten, Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárán, az Art Market Budapest kísérőrendezvényén tekintheti meg a 8 magyar kortárs művész képeiből álló kiállítást.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét