Kezdőlap Egyebek Az SZFE a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Az SZFE a Magyar Mozgókép Fesztiválon

148
0

Ma kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek ünnepe

Filmekkel, könyvbemutatóval és kiállítással is jelentkezik a Színház- és Filmművészeti Egyetem idén a Magyar Mozgókép Fesztiválon. A négynapos rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz a Lencseváltás című werkfotó kiállítás. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Levelek Hollywoodból című kiállítása Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr leveleit mutatja be. A Fotonban az SZFE vizsgafilmjeit lehet majd megtekinteni és a vetítés után beszélgetni az alkotókkal. Június 9-én pedig Novák Emil A magyar operatőr iskola története című könyve debütál.

 

Zsigmondi és_Bojkovszky

Lencseváltás című werkfotó kiállítás

A Magyar Mozgókép Fesztivál idei programsorozatában a Színház- és Filmművészeti Egyetem jelentős szerepet vállal. A négynapos fesztivál ideje alatt megtekinthető lesz a Lencseváltás című werkfotó kiállítás, amelyen a 2022-es év alap- és mesterszakos vizsgafilmjeinek forgatási képeit nézhetik meg az érdeklődők Veszprémben a Hangvillában.

Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr levelei

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Levelek Hollywoodból című kiállítása Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr leveleit mutatja be, melyeket főiskolai tanárának, Bojkovszky Béla fénymesternek írt 1960 és 1971 között. A levelek a magyar és amerikai filmtörténet eddig még nem ismert, valós képét mutatják meg az érdeklődőknek.

A kiállítás megtekinthető június 7-10. között Balatonfüreden, a Partitúra Galériában.

 

Ugyanitt minden nap 16 órától megtekinthető Novák Emil Laci és Vili: Történetek a magyar operatőriskoláról című filmje.

 

 

Vizsgafilmek a Fotonban

Június 9-én 17 órakor a veszprémi Fotonban – majd másnap 17.30-kor – az SZFE vizsgafilmjeit lehet megtekinteni a 60-as évektől napjainkig. A vetítések után lehetőség lesz beszélgetni több alkotóval.

 

Riba Gery akusztikus koncertje 

Aznap 21 órakor a balatonfüredi Partitúra Galériában Riba Gery, az SZFE másodéves filmrendező szakos hallgatója ad mély atmoszférával átitatott akusztikus koncertet.

Premierek a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Novák Emil: A magyar operatőr iskola története

21.30-kor a Novák Emil összeállításában megjelent A magyar operatőr iskola története – A huszadik század technológiai hatásai a filmoktatásra című hiánypótló könyvének lesz bemutatója, ahol Dr. Antal Zsolt, az SZFE oktatásfejlesztési és tudományos rektorhelyettese, Dr. Vecsernyés János, az SZFE mozgóképművészeti rektorhelyettese és Novák Emil a könyv szerzője beszélgetnek a kiadvány születéséről és kiadásáról.

 

Kiemelt -és nyitókép: Zsigmondi és Bojkovszky

Tamás Dorka

 mozgokepfesztival.hu és szfe.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét