Kezdőlap Egyebek Kultúra és gasztronómia a paloznaki Borteraszon

Kultúra és gasztronómia a paloznaki Borteraszon

167
0

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Júniustól szeptemberig beszélgetésekkel, borkóstolókkal, kulturális és egyéb programokkal várja a közönséget a paloznaki Homola Borterasz.

 

Paloznaki Borterasz/Fotó: homolapinceszet.hu

Paloznaki Fűszerkert

    Idén nyáron debütál a Homola Pincészet és a Képező közös művészeti projektje, a Paloznaki Fűszerkert. A júliustól szeptemberig megvalósuló eseménysorozat könnyed kikapcsolódást ígér a képzőművészet, a zene és a gasztronómia rajongóinak közölték a szervezők az MTI-vel.

 

Szent József Ház terasza 

Tájékoztatásuk szerint a Homola Borterasz mellett a paloznaki Szent István vértanú-templomdomb aljában fekvő Szent József Ház teraszán is várják a művészet iránt érdeklődőket.

Zarándoklat – Arcus Temporum művészeti fesztivál

Egry József festő élete és munkássága

A július 1-jei nyitóesemény fókuszában Egry József festő élete és munkássága áll, a vetítéssel egybekötött beszélgetésnek a Szent József Ház terasza ad otthont.

 

    Július 13-án Szinyei Merse Pál életműve kerül a középpontba.

 

 Július 27-én Fürdőzők, augusztus 18-án pedig Szerelmek, múzsák címmel várják a közönséget.    

35. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

    Borász a borásznál

Borász a borásznál címmel pénteken indítja el legújabb programsorozatát a Homola Pincészet. A családias hangulatú boresteken egy-egy vendégborász látogat el a paloznaki domboldalba, kedvenc borait is elhozva.

 

Természetes és konvencionális borok

A sorozat első vendége Bökő Dávid Balaton-felvidéki borász lesz, akivel a természetes borok és konvencionális borok témáját járja körül az est.

 

Borest 

Június 23-án Gilvesy Róbert Szent György-hegyi borász ad egyedi borestet a programsorozat keretében. A Kanadában felnőtt, 2014 óta organikus gazdálkodást folytató Gilvesy Róberttel Gál Zsombor márkanagykövet beszélget majd.

 

Ez itt a kert

Ez itt a kert címmel más típusú gasztrokulturális programmal is készül a Homola Pincészet, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

Borászati trendek 

Június 30-án az érdeklődők betekintést nyerhetnek a borászati és gasztronómiai trendekbe, a hazai borfogyasztási kultúrába és borászati márkaépítésbe. Megismerhetik a térségre jellemző borászati eredetvédelmet, a Csopaki Kódexet, de kiemelt téma lesz a regionális alapanyagok felhasználása és a fenntarthatóság is.

 

Bórkostoló

A záróprogramot borkóstoló kíséri, amelyen a látogatóknak lehetősége nyílik összekóstolni a térségre jellemző borokat.

 

MTI/homolapinceszet.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét