Kezdőlap Egyebek Kick-box utánpótlás MB: éles küzdelmek az Eb-ért

Kick-box utánpótlás MB: éles küzdelmek az Eb-ért

355
0

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

A hagyományokhoz híven idén is az Esztergomi Kick-Box SE szervezésében zajlott az utánpótlás kick-box tatamis magyar bajnokság, amelynek immáron a felújított Suzuki Aréna Sportcsarnok adott otthont. Az év egyik legfontosabb hazai utánpótlás seregszemléjére közel 400 nevezést adtak le az ország klubjai a három tatamis szakágban: pointfightingban, light-contactban és kick-lightban.

 

Kick-box utánpótlás plakát

 

A tavalyinál több versenyző lépett tatamira

Örvendetes, hogy a tavalyinál több versenyző lépett tatamira – értékelt a verseny után Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

upmbkuzdelem
Utánpótlás küzdelem

 

A sportvezető újdonságként azt is megemlítette, hogy ezúttal több ITF taekwondós klub sportolói is részt vettek a bajnokságon. Így a kick-boxos fiatalok számos kategóriában a megszokott ellenfelek mellett ismeretlen riválisokkal is szembetalálkoztak.

 

Több küzdelem kifejezetten éles volt…

– számolt be róla az elnök. Kifejtette: ennek az volt az egyik oka, hogy a magyar bajnoki címet elnyerők az elsőséggel jogot szereztek arra, hogy indulhassanak az augusztus végi utánpótlás Európa-bajnokságon. Az Eb-n egy országból kategóriánként két versenyző vehet részt.

 

 

A hazai válogatási rendszer szerint pedig ebből az egyik az aktuális magyar bajnok, a másik pedig a tavaszi szezon végén a versenyszám itthoni ranglistájának vezetője.

 

Életet adunk a falaknak, mennyezeteknek és tereknek 

Következő két hétvégén lesz az utánpótlás magyar bajnokság

A többi szakágban a következő két hétvégén rendezik az utánpótlás magyar bajnokságot: a ringeseknél (full-contact, low-kick és K1) június 3-án, míg a formagyakorlatban egy héttel később, 10-én bonyolítják le a tornát.

Temerin lovasa nyerte meg a Vajdasági Vágtát

28. Magyar Kick-box Világkupa

Azt követően pedig érkezik az év legnagyobb és legrangosabb magyarországi versenye, hiszen a várva várt, 28. Magyar Kick-box Világkupára június 16. és 18. között kerül sor a BOK Sportcsarnokban. A rangos világkupán az utánpótlás korosztályoktól a felnőtteken át a veteránokig mind a hét szabályrendszerben osztanak majd érmeket.

Turák Péter
MKBSZ Sajtó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét