Kezdőlap Egyebek Vörös Samu, a kalózkirály – Könyvbemutató Szegeden

Vörös Samu, a kalózkirály – Könyvbemutató Szegeden

292
0
  1. június 5. (hétfő). 11.00 – helyszín: Somogyi-könyvtár, Petófi-telepi Fiókkönyvtár

Fülöp Valentina Vörös Samu, a kalózkirály című gyermekregényének bemutatója

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

A szerző beszélgetőtársa:

Retek Erika könyvtáros

 

Írói történetmesélés a gyermekkönyv kapcsán mindarról, ami a résztvevőket érdekli.

Vörös Samu, a kalózkirály című gyermekregény egy részletével összefüggésben a gyerekek bepillantást nyernek olyan izgalmas kérdésekbe, minthogy mit is “kérdezzünk ” egy szövegtől, valamint, hogy hogyan lesz egy gondolatból könyv.

 

A szegedi írónő álnéven írja sziporkázó regényeit

 

Bankó-Erdősi Viktória író ajánlása:

“A Vörös Samu egy sziporkázó humorral írt történet, melyben jelenetről jelenetre, mintha csak egy ablakon át pillantanánk be egy zajos macskacsalád mindennapjaiba, Samuval együtt értjük meg, hogyan működik a világ és hogy igazodhat el benne egy kíváncsi, naiv gyermek. Samu családtagjai mind szerethető karakterek, de igaziak, akik más-más módon mutatnak utat a vagány, álmodozó cicagyermeknek. Fülöp Valentina empátiával és gyereknyelven ír iskolába kerülésről, elvárásokról, beilleszkedésről és diákszerelemről….”

Fülöp Valentina Szegeden élő ügyvéd, aki írói álnéven jelenteti meg köteteit.

2020. szeptemberében megjelent első regénye a Szívhasadás, melyet 2022-ben követett második könyve, a Túl sokat álmodtam.

 

 

Az írónő legújabb könyvével a gyermekekre is gondolt

Felnőttek után a gyerekekre is gondolt

Regényei szépirodalmi formába rejtve dolgozzák fel napjaink emberének a jog világába is kalauzoló fájdalmas élethelyzeteit. 2023. márciusában két, felnőtteknek szóló regénye után egy különleges mesekönyvvel is jelentkezik Vörös Samu, a kalózkirály címmel.

 

 

 

Szeged, Somogyi-könyvtár

 

“Amikor az óvónéni felolvasta a Vörös Samu, a kalózkirály című mesét, a gyerekek nevettek és együtt éltek a történetekkel.
Amikor aznap hazamentek, többen ugyanazt mondták: Anya, Samus könyvet szeretnék!
Én tudom az okát, és gondolkoztam azon, hogy ha pontokban kellene szednem, akkor mit is mondanék. Talán ezeket:
? Játékos hangnemben szólal meg benne Samu, a már majdnem hét éves cicagyerek. Derűs világlátása segít abban, hogy felülemelkedjünk olyan mindennapi nehézségeken, mint az iskolakezdés, az új barátokra találás, az énekórai első kudarc megélése, vagy az, hogy a kis húgocska cumis produkciója ellopja a show-t.
?

Életet adunk a falaknak, mennyezeteknek és tereknek 

 

 

Bármi is történik, a humor fűszerként minden jelenetet átitat és ez biztonságot ad (nemcsak Samunak, de) minden kis olvasónak. A humor ereje pedig nemcsak napjaink pszichológiai tudása, de ősidőkre visszamenő tapasztalat alapján oldja a szorongást, segít felülemelkedni sérelmeinken.

? Áthatja Samu családját az elfogadás. A feltétel nélküli elfogadás pedig, az az érzés, hogy mások megítélése nélkül lehet az érzelmeket és gondolatokat jóváhagyni, megerősíti a gyermekeket abban, hogy az elkövetett hibák miatt lelkükben kavargó érzelmek természetesek.
?A Mamától, Papától, Jeromos nagyapától kapott empátia a mesében végig azt sugallja Samu és az olvasó számára, hogy fontos, milyen gondolatai vannak, hogy akár szomorú, akár szorong, a felnőttek is átélik vele ezeket az érzéseket és ott vannak Samunak, vele együtt pedig az olvasónak, amikor szüksége van a támogatásra.
?És végül, de nem utolsó sorban a történetmesélés szöveteként végigkíséri Samut a meséből áradó erő és szeretet, az a megnyugtató érzés, hogy történjen bármi, Samu és a család legyőznek minden nehézséget.
Ölelés:FV ☀️
Ha Samusodnál,
? írj messenger üzenetet és rendelj,
? személyes átvétellel munkanapokon 12 és 14 óra között a Szeged, Szilágyi utca 2. II. emelet 210. ajtószám alatt megvásárolható a könyv,
? de akár weboldalamon is megrendelheted a Vörös Samu a kalózkirály című gyermekkönyvemet. Várlak szeretettel!”/Fülöp Valentina/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét