Kezdőlap Egyebek Temerin lovasa nyerte meg a Vajdasági Vágtát

Temerin lovasa nyerte meg a Vajdasági Vágtát

264
0

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

A címvédő Földes Luca Temerin színeiben nyerte meg szombaton a tizenegyedik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtát Fantázia nevű lovával Szabadkán.

 

Fantázia simán meg is nyerte előfutamát Földes Lucával a nyergében./Fotó: Molnár Edvárd

További helyezések

Második a Cékus Árpád lett Déva Szándékkal, harmadikként pedig Cékus Noémi ért célba Szabadka színeiben My Boy Lakáj hátán.

 

Ismét Kishuszár Vágta 

Ismét megszervezték a Kishuszár Vágtát is, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon. A futamot Mátyus Ivett nyerte meg Juka nevű lován Zombor lovasaként.

Atlétikai vb – Gyorsan fogynak a jegyek

Nevezések

A Nemzeti Vágta délvidéki előfutamára tizenhárom felnőtt és hét kishuszár nevezett be.

 

Vajdasági lovas negyedik alkalommal  nyert

A Vajdasági Vágta a Nemzeti Vágta előfutama, a továbbjutók októberben állhatnak rajthoz Budapesten, a Hősök terén. A Nemzeti Vágtát eddig négy alkalommal nyerte meg vajdasági lovas.

 

A futamok mellett egyéb rendezvények

A futamok mellett lovasbemutatót, díjugrató- és díjlovagló bemutatót, csikósbemutatót, néptáncprodukciókat, régi mesterségek vásárát és főzőversenyt is rendeztek. Széles körű gasztronómiai- és kézműves kínálat várta a látogatókat.

 

Operett

A nap zárásaként a Budapesti Operettszínház művészei léptek fel a vajdasági eseményen.

Életet adunk a falaknak, mennyezeteknek és tereknek 

 

Közösségi program

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a Vajdasági Vágta fővédnöke a helyszínen elmondta: az ötletből ilyen ennyi idő alatt már közösségi programmá vált a rendezvény. Hozzátette: véleménye szerint sikerült közelebb hozni a lovassportokat a közönséghez.

 

A Magyar Szó írásából vettünk át

“Ideális időjárási viszonyok, izgalmas futamok, számos kísérőprogram, igazi családi nap várta azokat, akik ma délután kilátogattak a szabadkai lóversenypályára.

Az első előfutamot a várakozásnak megfelelően a korábbi bajnok, tavaly második kishegyesi  Cékus Árpád nyerte meg és jutott elsőként döntőbe Déva Szándék lovasaként. A második selejtező versenyben lánya Cékus Noémi nyert Szabadka színeiben My Boy Lakáj nyergében. Kellemes meglepetést okozott a Bajsa képviseletében lovagló Balaton Dóra, aki meg tudta nyerni a harmadik versengést Luszi hátán lovagolva. Ebben az előfutamban a tavalyi harmadik helyezett London csak harmadikként ért célba. Ezt követően egy “csonka” előfutam következett, hiszen a tavaly döntős Fekecs Árpád lova Argó egészségügyi okok miatt nem vehette fel a versenyt a többiekkel, így az esélyes Fantázia simán meg is nyerte előfutamát Földes Lucával a nyergében.” – írja a https://www.magyarszo.rs/hu

 

A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.

 

MTI/Nyitó -és kiemelt kép: Molnár Edvárd

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét