Kezdőlap Egyebek Liszt Ferenc Kamarazenekar: új hangversenybérlet

Liszt Ferenc Kamarazenekar: új hangversenybérlet

64
0
#tuesday #music #classicalmusic #hashtag #spotify #podcast #szeretet #amazing #free #fee #Facebook #Twitter #YouTube #Instagram #love #life #zene #kiállítás #Magyarország #life #kultkocsma #programok #concert #hangverseny #LisztFerencKamarazenekar

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

instagram.com/kultkocsma

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

tiktok.com/@kultkocsma

 

Megalakulásának hatvanadik évfordulója alkalmából ötkoncertes zeneakadémiai sorozatot állított össze a 2023/24-es évadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar – közölte a zenekar az MTI-vel kedden.

 

https://www.lfkz.hu/hu

 

Az évad Várdai István művészeti vezetővel, csellóművésszel indul

István Várdai – cellist

Photo by Marco Borggreve

 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai évadát a hagyományok szerint művészeti vezetőjével, Várdai István csellóművésszel indítja október 25-én.  Az első koncert karmestere az együtteshez hosszú ideje szoros szakmai szálakkal kötődő Takács-Nagy Gábor lesz.

Romantika

A zenekar, a szólista és a dirigens közös művészi terve ezúttal Schubert, Brahms és Dvorák művein keresztül a romantika két különböző irányának érzékeny és kiforrott bemutatása – olvasható a közleményben.

 

Második koncert

A második koncertre advent első vasárnapján, december 3-án kerül sor. A zenekar vendégei ezúttal Daniel Ottensamer, a Bécsi-, és Andreas Ottensamer a Berlini Filharmonikusok szólóklarinétművészei lesznek.

 

Hangverseny Valentin-napon

A következő hangversenyt Valentin-napon tartja a zenekar Sunwook Kim zongoraművésszel. A koncerten Beethoven 4. zongoraversenye és 7. szimfóniája hangzik el.

 

Javier Perianes 

A beharangozó szerint tartalmi párja ennek a hangversenynek a következő, április 17-ére meghirdetett koncert, amelyen Beethoven 1., c-moll és 3., C-dúr zongoraversenyének szólóját Javier Perianes játssza.

Felező fesztivál Veszprémben és Bakony-Balaton régióban

Utolsó koncert 

Az utolsó koncertre, május 5-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar vendégeként a Signum Saxophone Quartet érkezik Budapestre.

“Négy szaxofonos, akik megrázzák a házat”

A Beatles reinkarnációi? Négy zenész, négy fiatal srác, aki „huncut boy” imázsa és a híres négy „felmosókopó” teljes önbizalma kilép a színpadra, játszani kezd, és felgyújtja a helyet. Fiatal lányok vannak a közönség soraiban – egy nagy vászon, mintha egy popcsapatnak szólna (…) Férfiasság és érzékenység keveréke jellemzi a négyes zenéjét. Többnyire kotta nélkül játszva szabadon láthatóak, ívelt alakzatban állnak. Az, hogy ki kit néz és ki lép előre vezető hangként, teljesen ösztönös és spontán, összhangban a zenei logikával. Elképesztő tökéletességük szinte magától értetődővé válik (…)» 

Hamburger Abendblatt (Verena Fischer-Zernin

 

A hangversenyen romantikus és barokk átiratokat, valamint kortárs sikerdarabokat hallhat a közönség.

 

A hangversenyekről bővebb információ a https://www.lfkz.hu/hu/hirek/zeneakademia-berlet-202324 linken olvasható.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét