Kezdőlap Egyebek BIG BANG: Still Life – Amikor virágok nyílnak

BIG BANG: Still Life – Amikor virágok nyílnak

107
0
Kedves Látogató!
Ezt a cikket szombaton raktam fel, de technikai okok miatt törlődött, így ma ismét itt olvasható! Elnézést kérek!
Sajnos mostanában fennakadás észlelhető weboldalunkon, mivel folyik a “technikai átállás, a munka”.
A wordpress szakemberünk, Zoli azon dolgozik, hogy olyan honlapot készítsen hamarosan, amely sokkal gyorsabban elérhetővé válik számunkra!
Természetesen a tartalom minősége mit sem változik, legalább olyan minőségűek lesznek, mint eddig!
Szeretettel és öleléssel:
Visó

#sunday #song #free #fee #amazing #love #szeretet #BigBang #StillLife #music #rap #hiphop #zene #Kpop #évszakok #seasons #life #hashtag #Facebook #instagram #kultkocsma #TikTok #YouTube #Twitter

 

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

instagram.com/kultkocsma

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

tiktok.com/@kultkocsma

 

A Zenei csatangolás rovatomban ma a dél-koreai BIG BANG együttes egyik dalát vettem elő kis mustrára. A rockzene rajongójaként sosem gondoltam volna, hogy megérint ez a műfaj. Nincs mese: a zene valóban világnyelv. Nem érdekel a zenei stílus, ha az érzelmekre, lélekre hat! A zene, a szöveg, a klip, az előadók, az egész zenekar nagyon elvarázsolt! Ez a dal nagyon felrobban, nagyon mélyről fakad. Szeretettel gratulálok! 

 

 

Csendélet/STILL LIFE

Az évszakok jönnek, mennek, egyszer ilyenek, máskor olyanok, mindegyiknek megvan a maga szépsége, amiket megvillantanak a srácok!

Tavaly, április 04-én került fel a hálóra a Csendélet című daluk, közel 83 millió ember tekintette meg eddig.

Egyediség

Az egyedi zene, a stílus, a hangok, de a szöveg is megragadja a szíveket! Ebben az üres, szinte már érzelem nélküli világban üde színfoltok ezek! Amit meg érdekességként említek: szép volt az a rövid dzsessz-rockos gitárszóló is, ami még inkább kiemelte az egész összhatást.

 

A klipről

A klipről annyit, hogy nem tagadom: szépen érzékeltetik az évszakok váltakozását, megragadják a figyelmemet! A romantika jegyei egyértelműen kivívják a rajongók szimpátiáját, az enyémet is!

Szerelem

A szerelem minden évszakban bizonyára mindenkit megtalál! Jó emlékezni ezekre a pillanatokra is, ha elmúlik, ha nem, mélyen belénk ivódnak kellemes-keserédes ízei.

 

Fessünk a pirossal és kékkel is pillanatokat

Higgyünk abban, hogy az évszakok nem tehetetlenül váltják egymást, a napok hosszú sora nem hiába telik el! Fessük be pirosra, a szerelem, a szeretet színével vagy dörzsöljük be kékre minden pillanatunkat, hogy emlékezetessé tegyük! Érezzük mellkasunkban a dobogó szívünket!

Ami eljön mindenki számára

Hiszem, hogy egyszer eljön mindenki számára a gyönyörű tavasz, a nyár, az ősz és a tél is, ahogyan a Big Bang is megénekli!

 

Szeretettel ajánlom füledbe ezt a dalt is! Visó

 

Az együttesről

A Big Bang vagy BIGBANG 17 évvel ezelőtt indult el, hatalmas lendülettel. Nem véletlenül népszerű dél-koreai popegyüttes.

 

A tagok:

G-Dragon,

Taeyang,

T.O.P.,

Daesung

és 2019-ig Seungri.

 

Az együttes tagjait komoly válogató során választották ki.

Természetesen az egyik koreai televízió is közvetítette, elképesztő nagy érdeklődés követte.

Az elején hiphoppal és R&B-vel lepték meg rajongóikat, később erőteljesen befolyásolni kezdte dalaikat az elektronikus zene.

 

G-Dragon zeneszerzői tevékenysége

G-Dragon dalszerzői tevékenysége eléggé megörvendeztette a szakmát és mindenkit, aki csak követte őket. Nem vitás, hogy a K-pop megújítóinak tartják őket.

 

https://kpopreviewed.com/

 

Divat: Adják arcukat

Bizony befolyással bírnak a koreai divattrendre. A reklámok hősei is, sűrűn felkérik a csapat tagjait, hogy adják arcukat.

 

Japánban is sikeresek – Díjak 

Elvittek a Japán Kábeltelevíziós díjat is: a legjobb új együttes kategóriában és az első dél-koreai együttes, akik a Japan Records-elismerésben részesültek. 2011-ben az MTV Europe Music Awardson pedig elnyerték a legjobb nemzetközi előadó címet. A nyertesek közül a Queent leszámítva a Big Bang volt az egyedüli nem észak-amerikai előadó.

 

Gagát is megelőzték

Ugyanebben az évben Tonight című albumuk az amerikai Billboard világzenei toplistájának harmadik helyén szerepelt. Az amerikai iTunes Store popzenei toplistájának 9. helyén debütált, megelőzve Lady Gagát, az albumok toplistáján pedig a 18. helyen szerepelt.

 

Az Alive lemezükön szereplő BLUE című videóklipjükkel taroltak

Immár 11 éve, hogy az Alive lemezük megjelent és Blue című videóklipjükkel öt nap alatt nyolcmilliós nézettséget értek el a YouTube-on.

4S Street és Dorogi koncert – Nekünk és a bornak meséltek a gyergyóiak, de néhány fényes gomb is befigyelt az Aréna Gardenben

A dal minden koreai slágerlistán első helyezést ért el.

 

Still Alive új köntösben

Still Alive című újra hangszerelt lemezük Monster című dala a megjelenését követő 24 órában hárommilliós megtekintésével rekordot állítottak fel.

Korábban egyetlen K-pop-videó sem ért el ilyen rövid idő alatt ekkora látogatottságot.

 

Lady Gaga kreatív dirijével dolgoztak együtt

A lemez megjelenését követő világkörüli turnéjukon a korábban Lady Gagával is együttműködő kreatív igazgató Laurieann Gibsonnal dolgoztak együtt. A Big Bang iránt a Grammy-díjas rapper-producer Swizz Beatz (Alicia Keys férje) is érdeklődik.

 

A tagok szólóban is sikeresek

G-Dragon és Taeyang szólókarrierjükben is sikeresek, T.O.P., Daesung és Seungri pedig doramákban illetve filmekben is szerepelnek.

 

Forrás: wikipédia/Kiemelt kép: https://kpopreviewed.com/

 

Visó

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét