Kezdőlap Egyebek A García!-sorozat rajzolója, Luis Bustos Budapesten

A García!-sorozat rajzolója, Luis Bustos Budapesten

152
0
#képregény #thursday #comicbook #HBO #Garcíasorozat #LuisBustos #Facebook #Instagram #kultkocsma #YouTube #TikTok #Twitter #free #fee #amazing #love #Budapest #Magyarország #DürerKert #MilestoneIntézet #festival #fesztivál #képregényfesztivál #CervantesIntézet #kurzus #mesterkurzus

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Az HBO-ra is adaptált világhírű képregénysorozat, a García rajzolója, Luis Bustos május 13-án ingyenes mesterkurzust tart a Milestone Intézetben. Másnap pedig a Képregényfesztiválon beszélgetnek vele a Dürer Kertben.  A szakma szerint Luis Bustos egyedi vizuális világát nem lehet elfelejteni, Garcíát pedig minden idők egyik legkülönlegesebb képregényfigurájaként tartják számon.

 

Luis Bustos

 

Luis Bustos képregényrajzoló, illusztrátor és grafikus. 1996-ban kezdte pályáját a Rayos y centellas (Villám és szikra, Camaleón Ediciones) című kötettel, amelynek forgatókönyvét David Muñoz írta. Sokszínű stílusa miatt számos műfaj- ban és formátumban alkotott, a comic booktól kezdve az európai albumon keresztül a sajtóban megjelenő karikatúráig vagy a képregényekig.

A Gyűrűk Ura sorozat sztárja Az ország háza c. film narrátora

Kiemelkedő művei

Művei közül kiemelkedik egy kalandos elbeszélés Ernest Shackleton antarktiszi expedíciójáról, az Endurance, a Zorgo című ifjúsági képregény. A Versus úgyszintén, amely Jack London Egy szelet sült című elbeszélésének adaptációja. Ugyancsak közreműködött az El Jueves című humoros hetilapban (2012–2014). Jelenleg pedig az Orgullo y Satisfacción című digitális folyóiratnál dolgozik.

 

Garcia! című sorozat

2015-ben Santiago Garcíával adta ki közösen a ¡García! című sorozat első kötetét. A gazdasági válság után Spanyolországban játszódó képregény főszereplője García, a Franco-korszakból feltámadt és beilleszkedni próbáló szuperember. Az egykori szuperhős 60 éve legenda volt, aztán eltűnt, mindenki elfelejtette.

 

García de Luis Bustos

 

Felejtés után a nagy visszatérés

A legnehezebb pillanatban tért vissza, hogy új életet kezdjen, alkalmazkodnia kell a modern spanyol demokráciához.

Szövevényes sztori – Látványvilág

„A szövevényes sztori mellett a látványvilág képzi a García! legfőbb vonzerejét. A dinamikus cselekmény dinamikus rajzokat kívánt, amelyeket Luis Bustos fekete-fehér illusztrációi hiba nélkül szállítanak” – írta róla Szente Ádám. Kalandjaiból eddig négy kötet jelent meg az Astiberri Ediciones kiadónál, az HBO Max pedig televíziós sorozattá adaptálta.

 

Magyarországi mesterkurzusa és előadása a Cervantes Intézetnek köszönhetően valósul meg.

 

18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

Luis Bustos a Képregényfesztiválon:

https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/luis-bustos-2023/

Masterclass regisztráció:

https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/workshopok-2023/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét