Kezdőlap Egyebek Rekordszámú kiállító a Szegedi Borfesztiválon

Rekordszámú kiállító a Szegedi Borfesztiválon

109
0
.

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Az ország legnagyobb borászati seregszemléjének 1995 indulása óta a legtöbb, 160 borász várja idén a vendégeket a pénteken kezdődő Szegedi Borfesztiválon – tájékoztatta a programsorozatot szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t.

 

Rácz Attila elmondta, a tíznapos fesztiválon a látogatók szinte az összes hazai borvidék képviselőivel találkozhatnak a Széchenyi téren, és érkeznek borászok a határon túlról is. A bortermelők mellé csaknem harminc vendéglátós csatlakozik, akik egyedi sajtokat és gasztronómiai különlegességeket kínálnak, s hazai pálinkákat is lehet itt kóstolni.

 

Borünnep 

A borünnep ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében már a tavalyi évtől kizárólag üvegpohárban lehet kínálni a borokat. A korábbi esztendőkhöz hasonlóan a vendégek idén is dönthetnek, hogy a fesztivál emblémájával ellátott, emlékbe hazavihető kelyhet vagy visszaváltható poharat választanak.

 

    Idén is rendeznek borversenyt

 

A Szabó Attila, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kecskeméti szőlészeti borászati kutatóállomásának vezetője elnökölte bírálók mintegy 150 kiváló bort értékelnek vakkóstolással százpontos rendszerben. A megmérettetés eredményhirdetését május 15-én tartják.

 

Készpénzmentes fizetés 

Idén – a kézműves standok kivételével – mindenhol készpénzmentes fizetésre tér át a rendezvény: saját bankkártyával, feltölthető Festipay kártyával vagy akár okos eszközzel kiegyenlíthetik a poharak árát, étel- és italvásárlásaikat a vendégek.

Ígéretes szezonra számítanak a magyar szamócatermesztők

    A finom borok, pálinkák és sajtok mellett gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.

 

A borfesztivállal egy időben indul a Kézműves- és Gasztroudvar a Klauzál téren és a Kincs tér a Dugonics téren. Ezeken a belvárosi helyszíneken a borok és pálinkák mellett kisüzemi söröket és gasztronómiai specialitásokat is lehet kóstolni és csaknem száz kézműves kiállító és kistermelő is kínálja majd portékáit.

Szeged Napja Ünnepségsorozat

A Szeged Napja Ünnepségsorozat részeként megszervezett fesztiválra érkezőket változatos zenei programok szórakoztatják.

 

A Széchenyi két színpadon – mások mellett – a Belmondo Akusztik, Gájer Bálint, Hevesi Tamás, Kökény Attila, Nyári Károly, Peter Srámek, Roy és Ádám, Sasvári Sándor és Szabó Ádám lépnek majd föl.

 

Borárverés 

A fesztivál valamennyi napján jótékonysági borárverést rendeznek, ahol a borászok által felajánlott palackokra, borválogatásokra lehet licitálni.

 

A befolyt összeg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját segíti majd.

 

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét