Kezdőlap Egyebek Honvédelem és kultúra: Ludovika Fesztivál az Orczy-parkban

Honvédelem és kultúra: Ludovika Fesztivál az Orczy-parkban

353
0

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

Honvédségi bemutatóval, Ludovika szabadegyetemi előadásokkal, koncertekkel és családi programokkal várja az érdeklődőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) május 11. és 13. között az Orczy-parkban Budapesten, a Ludovika Fesztiválon.

 

 

Az egyetem az MTI-nek küldött közleményében azt írta, fontos számukra a hagyományőrzés, amelynek egyik legfontosabb része a 100 napos ünnepség. A honvédtisztképzés lezárásának fontos mérföldköve ez. Az utolsó lépcső 100 nappal az ünnepélyes tisztavatás előtt, és amelyhez kapcsolódva rendezik meg minden évben a Ludovika Fesztivált.

Home

   Hozzátették: május 11-12-én, csütörtökön és pénteken a Ludovika Szabadegyetem programsorozaté a főszerep.

 

A két nap során nemzetközileg elismert szakemberek tartanak előadást a Ludovika Campuson, mint például Edward N. Luttwak, világhírű amerikai író, az USA Védelmi Minisztériumának tanácsadója, Charles J. Vörösmarty, az NKE díszdoktora, a világ egyik prominens hidrológiai szakértője.

 

Az USA bűnüldözési tendenciáiról Scott Donovan, a Nemzetközi Rendészeti Akadémia budapesti szervezetének igazgatója beszél.

 

Az igazgató több mint 20 évig dolgozott speciális ügynökként az Egyesült Államok titkosszolgálatánál. Dave Walsh, a De Montfort University bűnügyi nyomozás professzora pedig a kihallgatási technikákról tart tájékoztatót.

 

Az NKE oktatói és kutatói mellett többek között Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, és a védelmi innovációért felelős miniszteri biztossal, Porkoláb Imre dandártábornokkal is személyesen találkozhatnak a résztvevők.

Ingyenes koncertek

Péntek este ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket a Tóparti Színpadon, ahol fellép Áron András, a Konyha, az erdélyi 4S Street, valamint a kárpátaljai Ullie zenekar. A party sátorban a BSW koncertje után Koósz Milán, Cooky és JumoDaddy zenél.

 

Honvédségi bemutatók

A szervezők statikus és dinamikus honvédségi bemutatókkal készülnek: a látogatók a Ludovika Campuson testközelből tekinthetik meg a Leopard 2A4 típusú harckocsit, a Gidrán többcélú páncélozott járművet, a KF41 Lynx gyalogsági harcjárművet és a PZH-2000 önjáró löveget. A vegyivédelmi bemutatók mellett különleges fegyverekkel is találkozhatnak a látogatók, de bepillanthatnak a Magyar Honvédség Kiber- és Információs Műveleti Központja által a katonai kibertér, valamint a kiberhadviselés rejtelmeibe is.

 

Családi nap

Szombaton a családi nap keretében a szélesebb közönség is betekintést nyerhet az egyes hivatásrendek világába: honvédségi programok mellett rendészeti bemutatókkal várják az érdeklődőket. Fegyverforgató show-val lép a közönség elé az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóaljának Különleges Díszelgő Csoportja, de a szervezők látványelemekkel tarkított kutyás, illetve harcászati bemutatóval is készülnek.

Vásárhelyi BFMK: Cseh Tamás ’80 – Füst a szemében

A légtérben áthúz a Magyar Honvédség JAS-39 Gripen vadászgépe és a H145M és Mi-24 típusú helikopterek is.

 

 

Gyerekkoncertek

Szombaton gyerekkoncertek is lesznek: mások mellett fellép Farkasházy Réka és a Tintanyúl, valamint Wolf Kati is.

 

Ingyenes rendezvény

A rendezvény ingyenes, de csütörtökön és pénteken a szabadegyetemi programokon való részvétel, valamint a party sátorba történő belépés regisztrációhoz kötött.

 

További információ a fesztivál honlapján érhető el.

 

 

MTI/nyitókép: https://www.facebook.com/uni.nke

Kiemelt kép: JAS-39 Gripen/wikipédia

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét