Kezdőlap Egyebek Hat érem az Ifjúsági Karate Világkupán

Hat érem az Ifjúsági Karate Világkupán

132
0

Kérjük, kövess minket ezeken a felületeinken is:

youtube.com/@kultkocsmamumag2597

 

Egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet gyűjtöttek a magyarok a La Corunában csütörtöktől vasárnapig megrendezett Karate1 Youth League viadalon.

 

Tóth János, a legfiatalabb aranyérmes kategóriájában – Kocsis László edzővel

 

A 21 éven aluliak világkupa-sorozatának spanyolországi állomásán négy korosztályban 72 ország több mint 2500 versenyzője indult – köztük 32 magyar karatés -, így az éremszerzők hatalmas mezőnyökben harcolták ki a sikereket.

Kick-box: Vb- és Eb-érmekre hajtanak a formagyakorlatosok

Az aranyérem a legfiatalabb korosztályban született, ahol az U14-es fiúk 45 kg-os súlycsoportjában öt győzelemmel Tóth János megnyerte kategóriájának küzdelmeit.

 

A legidősebbek, az U21-esek között nyert ezüstérmet a női 61 kg-ban Ilankovic Aleksandra.

 

A korábbi junior Európa-bajnok és tavalyi U21-es Eb-ezüstérmes már évek óta meghatározó tagja a felnőtt válogatottnak is. A mostani dobogós helye pedig azt jelzi, hogy képes lehet szép eredmény elérésére az év csúcsversenyén, az októberi budapesti felnőtt világbajnokságon is.

 

Ugyancsak ott lehet a vb-n a magyar válogatott színeiben Dvorák Ádám, aki a 2020-as budapesti korosztályos Eb-n már megtapasztalta, hogy milyen hazai közönség előtt dobogóra állni: akkor a juniorok között lett harmadik, és most Spanyolországban is bronzérmet nyert az U21-es férfiak 84 kg-os súlycsoportjában.

 

További három magyar tehetségnek akasztottak bronzérmet a nyakába.

 

A junior (16-17 évesek) lányoknál a 66 kg-ban a tavalyi vb-ezüstérmes Loyal Lili végzett a harmadik helyen. Bronz érmet szerzett a kadeteknél is (14-15 évesek) az 57 kg-ban idei Európa-bajnok Tóth Máté, valamint a lányok 54 kg-os kategóriájában Török Panka.

 

Turák Péter/MKSZ

 

Kedves Látogató!

 

Azt gondolom, hogy ami a magyar karate és kick-box világában történik, igazán nem meglepetés!

 

A gyümölcs egyszer beérik

Hiszem és tudom, hogy minden olyan munkában, amelyben energia, erő, tudás, akarat gyökerezik, a gyümölcse egyszer beérik. Az a kemény munka, amit belefektetnek lányaink, fiainak, és klubjaik, edzőik, igazán példaértékű lehet minden sportoló számára!

 

A tetteik, az érmeik beszélnek helyettük!

Ja, ne felejtsük el: nemcsak a győzni tudás szelleme vezérli őket, hanem tiszta lelkük, hogy tegyenek valamit ezért a kis országért, tehát, nemcsak öncélú versengésről beszélünk!

Bizony, büszke lehetünk rájuk!

Sokkal nagyobb erkölcsi és anyagi megbecsülést kellene kapniuk a magyar kormánytól is, hogy végezhessék továbbra is hírnévszerző, áldásos tevékenységüket!

 

Szép volt, Gyerekek!

Szeretettel gratulálunk mindenkinek, aki a Magyar Karate Szakszövetséget képviseli!/Visó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét