Kezdőlap Egyebek A keresztre feszítés igazsága – Szent Találkozás

A keresztre feszítés igazsága – Szent Találkozás

167
0

#death #friday #jesus #jézus #húsvét #easter #love #life #élet #free #amazing #music #hit #remény #szeretet #vallás #egyház #kereszt #halál #YouTube #Facebook #TikTok #Instagram #Twitter #kultkocsma #reklám #hashtag #Magyarország

 

„Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?” – ezek voltak Jézus utolsó szavai a kereszten.

 

Megbénulok

A fenti kérdés sokszor fölmerül bennem is. Nem véletlen, hiszen, amikor úgy érzem, hogy szinte egyedül vagyok a világban, moccani sem tudok. Megbénulok testben, szellemben és lélekben. A magamra maradás gondolata amúgy is megrémiszt, eltávolít az igazságtól. Ilyenkor elveszítem a remény útját, mert benne vagyok az élet anyagtengerében, az önnönmagam fertőjében. Ez az anyagtenger, amely óriáshullámokat vet és örvénye lerántani készül. Félek, hogy belefulladok. Ezért sokszor kérdezem az Urat: “Uram, miért hagytál el engem? Pedig tudom: valójában én hagytam el Őt!

 

 

Valaki

A halál gondolata ott settenkedik körülöttem, meg mindenkiben, ez nem lehet kérdés! Nem egészséges a halálra gondolnom, de azért eljátszottam már párszor ezzel az ismeretlennel. Nem egyszer akartam meghalni végre! Elegem lett ebből a világból! Mégis: erősebb volt bennem az életben maradás vágya, ösztöne. Azt gondolom, amikor meg akarok halni, legalább van egy célom, ha pedig nem akarok élni, akkor csak az üresség érzése  uralkodik el rajtam. De mi ez az üresség? Egyfajta káosz, amelyben megszületik valami pokolszerű képződmény bennem, de más is. A megfoghatatlan, a misztikus, a magyarázhatatlan: valami vagy VALAKI.

 

Vallás?

Nem gondolom, hogy a Húsvét csak a vallás, az egyház kiváltságos és kisajátított ünnepe lenne. Hiszem azt, hogy mindenkinek adhat vallásától függetlenül valami megfoghatatlant… valami megmagyarázhatatlant! Hitet az életben, a föltámadásban. A mennybéli üdvösség gondolata talán távoli, utópisztikus remény lehet számomra is! Leírhatatlanul jó azonban elmerengeni abban gondolatban, hogy ez nekem is járhat, ha teszek érte életemben.

 

A mai nap

A mai nap, nagypéntek ad valami pluszt nekem! Helyesebben adhat! Ez az a nap, amelyik felkelt. FELKELTI, feléleszti hitemet! A keresztre feszítés igazsága, az apostolság tanulnivaló dolgai felsejlenek buksimban.

 

“A húsvét a legnagyobb mélységeket és legnagyobb magasságokat megélő ünnepünk.”/Jókai Anna

Nem vitás számomra: meg akarom élni a mélységet, de a legnagyobb magasságot úgyszintén! Nekem ez az ünnep adja meg!

Kisördög

Valamiért persze ott van bennem – szerintem sokunkban – a kisördög! Talán csak merő illúzió lenne Isten érdeklődése irántam? A szeretete és a föltámadás ígérete is?

 

Lehetséges, de honnan tudhatom? Mindegy! Ha illúzió, ha nem: megnyugtat, megvigasztal, reménytelivé tesz. Minden kínomat, fájdalmamat egy idő után megszépíti, megenyhíti. Különösen, ha még ott vannak mellettem szeretett Testvéreim, akik segítik MAGam elviselését is! 🙂

 

Amikor elérkezik értem a megkerülhetetlen, a halál, talán az Ígéret földjén találom magam!

 

Szent Öröm

Ma még sírok, zokogok, de holnap a Szent Öröm, a bizonyosság pillanatai lepnek meg! Ezekre a pillanatokra kellene emlékeznem, nemcsak holnap, utána, meg máskor!

 

Hiszem és tudom: a lelkem egyszer megkezdi valódi, igaz életét: elválik majd ettől a nyűgös testtől, amikor elérkezik az Idő…

 

Kedves Látogató!

 

Ezekkel a gondolatokkal kívánok neked erőt, egészséget, hogy megéljed végre Te is a kereszt igazságát!

Kezdet és vég

Így vagy úgy: higgy a föltámadásban, vedd a halált egy mellékes állapotnak! Nem a vég, hanem egy új valami… kezdet… egy új esély, egy Szent Találkozás.

 

Az Élő Lélek legyen Benned is!
Mozogj a Fényben mindörökké! 

Ámen!

 

 Szeretettel és öleléssel:
Visó
Fotó: Mihály István

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét