Kezdőlap Egyebek PLANTS FROM HERE – Stark Attila kiállítása a Resident Art galériában

PLANTS FROM HERE – Stark Attila kiállítása a Resident Art galériában

143
0

Március 23-án Stark Attila legfrissebb képeiből nagyszabású kiállítás nyílik Plants from Here címmel a Resident Art galériában, amely Stark eddigi legnagyobb volumenű kiállítása is egyben.

 

 

 

Stark Attila teljesen új tematikájú képei továbbra is őrzik a képregényszerű látásmódot; a harsány, tiszta színekkel festett, stilizált figurák magukon viselik alkotójuk összetéveszthetetlenül bumfordi, játékos világát. A KuloCity óta ismerős grafikus festészetstílusa visszaköszön a legújabb, „bukolikus” témájú képeken, amelyeken Stark közel tíz éve tartó természetjáró szenvedélyének szereplői és helyszínei láthatók.

 

Az erdei séták során tudományos igénnyel összegyűjtött és külön Instagram-oldalon katalogizált növények,gombák és állatok mesés átiratai népesítik be festményeit, akárcsak a korábban mindenhol megjelenő majmok és kutyák.

A különbség ugyanakkor hamar láthatóvá válik. Míg a korábbi festményeken a tér és az arányok tetszőlegesen váltakoznak és falfirkához hasonlóan jelennek meg egyazon képen, az újabb erdei tájak egységes arányaikkal, ha még oly mesebelien is, de valódi tájként értelmeződnek. Hogy a két világ mikor és milyen formában tud találkozni Stark művein, arra ezen a nagyszabású egyéni kiállításon választ kapunk.

 

Szeretettel várunk mindenkit a Resident Art galériába!

 

Megnyitó:

2023. március23., csütörtök 18 óra

A kiállítást megnyitja:

Petrányi Zsolt művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője

Helyszín:

Resident Art galéria

Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 5. I. emelet

Látogatható:

2023. március 24-től április 22-ig

Nyitvatartás: szerdán, csütörtökön és pénteken 13-tól 18 óráig, szombaton bejelentkezéssel a hello@residentart.com e-mail címen.

A megnyitó >>Facebook-eseménye

www.residentart.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét